Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kitajska kuhinja in kuhanje v voku

Pojdi na stran 1 , 2
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2010 10:23
Povezava do prispevka
Pozdravljene.
 
Že dlje časa razmišljam o nakupu voka (kvalitetnega!) ter vse pripadajoče pripomočke (paličice, strgala, mešalne kuhalnice), zato me zanima, če katera prakticira kitajsko kuho ter če poznate kakšne super recepte.
Predvsem me zanima kakšna naj bo kvalitetna posoda, kolikšen naj bo premer ter katero olje se uporablja pri kuhi oziroma pečenju.
 
 
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2010 10:47
Povezava do prispevka
čau, ja jst mam doma zelo kvaliteten pravi vok, in je res super. Zelenjava v njem ostane hrustljava, prav taka kot v kitajski Smile ko kuham kitajsko, vedno uporabim sojino omako (svetlo) in mešanico kitajskih začimb ter sezamovo olje (ki se ga dobi v Hoferju-ful poceni).
en čist preprost recept:
na koščke narežeš piščančja prsa, jih posoliš, ali pa začiniš s svojimi priljubljenimi začimbami.
Jst ponavadi meso naredim v navadni posodi (ga samo popečem). Nato v voku na sezamovu olju prepražim zelenjavo -korenje, mlada čebula, por, bučka, zelena, kitajsko zelje (ki jo precej pogosto mešam), potem jo odmaknem na stran, ubijem jajce na sredini voka, ga zmešam ter kasneje pomešam med zelenjavo. Nato dodam narejeno meso, polijem z 3 žlicami vode, 2 žlicami sladkorja in kitajskimi začimbami.Meso lahko narediš tudi v voku. Če ti je prevodeno, dodaj še malo moke ali gustina. Na koncu pa dodam še riž/kitajske špagete, in še malo prepražim.Če želiš, pa lahko riž serviraš posebej....
 
To bi bilo to. Meni je kitajska hrana res dobra, in sem vesela, da jo lahko delam tudi jst, doma, kadar hočem. Hrana iz voka je res dobra, nimam nobenih pripomb.
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2010 10:55
Povezava do prispevka
O saska85, hvala ti za osnovna vodila. Iz kakšnega materiala pa imaš vok, veš mogoče? In kje si ga kupila?
Komaj čakam, da ga kupim in preizkusim tvoj recept. Katere so pa osnovne sestavine, ki jih potrebuješ za kitajsko kuhinjo?
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2010 12:39
Povezava do prispevka
hmm, vok sm dobila za rojstni dan, tako da ne vem, kje so ga kupli...mislim, pa da je iz nekega železa, kr je res velik in težek. Osnovne sestavine so zelenjava, meso, kakšno jajce, pa začimbe (npr. ingver, sojina omaka, poper, sol....)...na youtubu najdeš polno receptov kitajske kuhinje, in so res dobri in enostavni...v bistvu je kitajska kuhinja res enostavna Smile jst sm tud prej mislila, joj kitajska je ziher ful težka za narest itd, ampak v bistvu ni...vok naredi vse zate Smile
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 21. jan 2010 14:00
Povezava do prispevka
saska85 je napisal/ačau, ja jst mam doma zelo kvaliteten pravi vok, in je res super. Zelenjava v njem ostane hrustljava, prav taka kot v kitajski Smile

Wow, tole pa zveni super!
A zelenjava taka ostane samo zato, ker je delana v voku - v navadni ponvi/posodi je ne moreš tako narediti?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2010 18:02
Povezava do prispevka
v navadni ponvi se zelenjava ponavadi skuha, ne ostane tako hrustljava kot v voku, ker ima vok posebno obliko posode in ne vem kaj še vse...,meni še v nobeni ostali posodi ni uspelo naredit take zelenjave kot v voku
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2010 13:42
Povezava do prispevka
Jaz bi rabila kakšen recept, kako (u)porabiti kitajske rezance. Doma jih imam že nekaj časa. Enkrat sem nekaj poskušala, pa so se mi prekuhali (nisem jih ravno kuhala, nekaj sem namakala kot v navodilih) in razpadli - not a pleasant scene at all. 

Rada bi kakšno juho ali kaj podobnega. Ni nujno, da je okusa po kitajski hrani. Samo da se porabijo in da je okusno.

Hvala za kakršne koli predloge.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2010 17:14
Povezava do prispevka
hmm, jst nikjer drugje ne uporabim kitajskih rezancev kot za kitajsko hrano, tko da ti za druge ne bi znala svetovat. Jst jih ponavadi pustim v vreli vodi 3-5min, nato jih dam v vok...sej mislm, da bi morali nekje pisati, koliko časa se kuhajo...jih pa moja cimra dela za kakorkoli...lahko je zraven golaž, ragu,zelenjavna omaka ipd. Povsod pašejo...zdej ne vem, a maš steklene al une navadne (rumene)?
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2010 17:30
Povezava do prispevka
Sem šla zdaj pogledati, piše samo, da so riževi rezanci. Niso prav rumeni.  Ne vem ... Piše, da se kuhajo nekaj minut, potem se voda odlije, doda omaka.

No, če cimri pašejo povsod zraven, bom tudi jaz poskusila s kakšno omako ali dodati kar v navadno juho, da bo bolj gosta. Nekaj bo že nastalo.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2010 19:00
Povezava do prispevka
no, pol jih magar pusti ene 3-5min in to je to...Pa good luck!
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2010 19:04
Povezava do prispevka
Hvala ti za vse! 
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 16:02
Povezava do prispevka
V Ikei imajo baje ugodne voke, zanima me kakšna je kaj njihova kvaliteta? Kje si ga naj nabavim, saj ne vem kakšen je sploh dober?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 19:23
Povezava do prispevka
AngelEye sicer nimam voka iz Ikeje ampak mi je prijateljica omenila, da je bolj varjanta "malo denarja, malo muzike".

Najboljši je litoželezni. Odvisno je tudi ali imaš navadni plin ali indukcijsko ploščo, pri kateri je potrebno malo več časa, da se le-ta segreje. Vendar ni problema ker je dno ravno; baje se tudi tu odlično obnese.

Pri kuhanju v voku je pomembno, da je vok močno pregret preden vanj vlijemo maščobo . Kupiš ga lahko pratično povsod kjer prodajajo posodo npr. Merkur. 
Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 19:37
Povezava do prispevka
Jaz imam tega Ikeinega - saj ne rečem, se da kaj skuhat v njem, ni pa to prava stvar, tudi uniči se precej hitro. Jaz bom naslednjič raje investirala v pravega litoželeznega :).
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2010 22:41
Povezava do prispevka
Kje pa se ta dobi? Ebay ali kako? Sicer pa tudi vprašanje, če se dobi kvaliteten preko ebaya.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kitajska kuhinja in kuhanje v voku
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.