Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ocvrte banane po kitajsko

Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2004 16:48
Povezava do prispevka

Tale tema najbrž ne spada pod zdravo prehrano, pa vseen. Se mi jih je zaluštal, da bi jih naredila sama. Ve mogoče katera kakšen uporaben recept?

0
Nazaj na vrh
Alja
Starost: -14Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 3759Kraj: NaokoliStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2004 18:10
Povezava do prispevka
Ne vem za ocvrte banane, ker na splošno ne jem cvrtja, lahko ti pa povem en čisto enostaven recept za pečene banane. Gre pa takole: malo masla raztopiš v ponvi in mu dodaš cimet (potreseš). Banane po dolgem prerežeš na polovico in jih položiš v ponev. Ko so že malo zapečene jih obrneš. Zraven gre fajn sladoled, sploh kakšen kremni (sadni mal manj se mi zdi). meni je ta sladica super, ker ni potrebno dodat sladkorja.
Kar te ne ubije, te okrepi!
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2004 20:12
Povezava do prispevka
Jaz tudi delam pečene banane, ravno tako kot Alja. Njami. Mi jih še potresemo s kakavom, ko so že pečene, seveda.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 2:15
Povezava do prispevka
jaz sem delala ocvrte banane v testu za palačinke... je kar dobr uspelo, vendar je to taka packarija da nisem več ponovila.
0
Nazaj na vrh
Triangle
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2004Prispevkov: 48Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 11:23
Povezava do prispevka

Tudi sama sem se ze spravila to pocet in je zelo okusno.Za recept se ne spomnim, kje sem ga nasla, ampak je zelo preprost.Torej:


Potrebujes:


-banane


-tempurino moko(ponavadi je na policah s sestavinami za kitajske jedi, v rdeci vrecki)


-med + limonin sok


-arasidovo olje(ni nujno)


 


Banane lahko ostanejo cele ali pa jih poljubno narezes.Tempurino moko zmesas s kolicino vode, ki je podana tudi na sami embalazi od moke.No, potem pa sadje namocis v zmes, ki jo dobis in das v zelo vroce olje.Ko so koncane, so take lepe zlate barve.AJA!Med zmesaj  z limoninim sokom in to nakapljaj po ocvrtih bananah.


Mogoce je res malo vec packarije, ampak na koncu se splaca.Na enak nacin lahko pripravis tudi ananas, kar je meni osebno boljse(bolj socno).


Dober tek!


 

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 11:44
Povezava do prispevka
Nisem še delala ocvrtih banan, ampak jaz bi jih kar naredila: moka, jajce, drobtine, pa vrgla v olje.



Drugače pa malo izven teme: a katera ve kako naredijo (katere sestavine uporabijo) za tisto omako, ki je zraven, če ješ tofu z bambusom in gobami? Če bi jaz to znala naredit doma, bi bilo super! No, pa jaz bi pol verjetno imela tudi 10 kil več, ker bi potem samo to in riž jedla cele dneve.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 18:02
Povezava do prispevka

mojca je napisal/ajaz sem delala ocvrte banane v testu za palačinke... je kar dobr uspelo, vendar je to taka packarija da nisem več ponovila.


Jaz sem prejšnji teden na ta način pripravila ocvrte breskve (noro dobro). Ampak sem naredila precej bolj gosto maso, kot za palačinke, dodala sem še rum in vanilin sladkor. Enako bi lahko pripravila banane.

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 21:28
Povezava do prispevka
Mi pecemo sadje doma v tempuri, ampak take sladice delamo samo kadar kuhamo kitajsko hrano. Ker je tale tempura ena velika packarija, pa se mastno je ful.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 22:49
Povezava do prispevka

www.enaplus.com


Tu je ogromno kitajskih receptov, med njimi tudi za ocvrte banane.
Pa dober tek!

0
Nazaj na vrh
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2004 22:59
Povezava do prispevka
quote:9b1fc5df81="*tikvica"

www.enaplus.com


Tu je ogromno kitajskih receptov, med njimi tudi za ocvrte banane.
Pa dober tek!



Sem delala po tem receptu, pa se mi ni posrečlo, ni blo tako kot v kitajski. Najbrž bi mogla bit masa bolj gosta od moje in toliko olja, da bi se potopil cel košček banane. Bom še poskusla! Mogoče celo v masi za palačinke.

0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2004 0:03
Povezava do prispevka

tiste s tempurino (al pa navadno) moko pridejo prave. ampak samo z vodo zmesano, NE v masi za palacinke. jaz jih delam po enem receptu za tempuro, ampak malo bolj gosto maso naredim, kot pise.


pa plavat morjo v olju kot pomfri.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ocvrte banane po kitajsko
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.