Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nutellina torta z višnjami

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 13:38
Povezava do prispevka
Hvala Lumpa . Upam, da tudi onidve tako mislita. O torti pa poročam v ponedeljek.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 15:14
Povezava do prispevka
Jah kaj pa vem. Jaz sem dvema 0,25literskima smetanama dodala le 8 žlic Nutelle pa je bilo dovolj. Ko bom delala s tremi bom dala morda kakih 11 ali 12 žlic. Mislim, dodajaj kolikor hočeš, samo ne pretiravaj. Nutella nekoliko potlači smetano in potem zgleda kot, da jo je manj. Smile
 
Srečno!
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 19:17
Povezava do prispevka
Punce, sej bo Alexa v ponedeljek poročala, kako je uspelo, ne Alexa??  ...No, al pa midve s Kio...!
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2006 16:24
Povezava do prispevka
No js sem pa danes naredila torto in čakam, da jo zvečer slavnostno razrežemo.
Zihr bo dobra, ker je bla že masa vmes, ko sem delala, fuuul slastna!!!
Drugače pa sem porabila 0,75 L smetane, ostalo pa po receptu-1 višnjev kompot, nič več žlic nutele.
Če mi bo ratal, bom v prihodnjih dneh prilepila tudi slikco (kako se že to naredi?-mi lahko poveste tudi preko zs, bom zlo hvaležna;).
Drugače pa o torti sami poročam najkasnej jutri!!!
Res hvala za tale simpl recept.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2006 17:20
Povezava do prispevka
Alexa, šele zdaj sem videla tvojo umetnino. K R A S N A   J E !!!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2006 17:22
Povezava do prispevka
Ooo Staša hvala hvala :D. Mi pohvala od mojstrice malce dvigne samozavest kar se tiče peke :D.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 18:51
Povezava do prispevka
Moje poročilo o tej slastni torti:
- okus: njaminjami, za vse prste oblizat
- oblika: se ni ravno za hvalit in ni za na sliko - krema mi je ratala preredka. Mogoče sem na začetku smetano premalo stepla, preden sem dodala nutelo. Možno, da je je bilo preveč - nutele namreč. Dala sem jo 15 krepkih žlic na 0,75 l smetane.
Naslednjič bom naredila tako, kot delam saharco: smetano naredim do konca (malo pred koncem dodam kremfiks), potem pa dodam stopljeno in ohlajeno jedilno čokolado.
Mislim pa, da kljub neestetskosti ne bo ostal noben kos.
 
Lp, Tinka
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 19:37
Povezava do prispevka
tudi jaz sem jo ta vikend spekla, vendar v obliki peciva (pravokoten pekač, le 1x prerezala in na debelo namazala s kremo). vsekakor je okus božanski, boljša polovica (ki se je že izrekla, da si to torto želi za RD) in ostali družinski člani so navdušeni nad novo pogruntavščino. ker je tako rahla, res bolj slabo "drži skupaj", ampak okus odtehta tudi estetske napakice.
 
hvala ani (in staši) za posredovanje recepta !
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 19:39
Povezava do prispevka
Tinka, najbrž si smetano premalo stepala, ker od nuttele dvomim da bi krema pretekoča ratala. Sej imam tud jest problem pri tem kolk časa morm smetano mešat, da ni preveč...enkrat sm delala kremo z mascapone sirom, smetano preveč stepla in sm na koncu dobila maslo. Pri meni je ponavadi dost k se že vidi da se smetana stepa-se naredijo take proge po smetani.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 19:48
Povezava do prispevka
bolje pozno kot nikoli ... sem namreč šele sedaj odkrila to temo ...
 
obvezno pohvala ani in alexi, obe tortici sta zelo zelo lepi Smile me zanima kakšna bo meni ratala, ker si jo bom namreč spekla za rojstni dan
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 21:48
Povezava do prispevka
smetane ne preveč stepat, to je nevem 20 minut ali več, ker bo ratala  maslo. Tudi premalo ne, ker potem noben kremfix ne bo pomagal. Nekje z občutkom. Če pa dodajate nutello, čokolado ali karkoli pa jo stepi kar precej...da bo že skoraj trda. Potem vmešaj nutello, ker se tako ali tako razmehča.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2006 7:48
Povezava do prispevka
Alexa, hvala. Saj tako bom naredila naslednjič. Ali si ti uporabila alpsko smetano ali navadno?
 
Lp, Tinka
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2006 10:55
Povezava do prispevka
Nevem kaksno mislis. Jaz sem kupila tokrat kar Mercatorejvo. Smile
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2006 10:57
Povezava do prispevka
Aha, to se pravi "navadno". Ker alpsko je treba pa precej dalj časa stepati in sem jo očitno premalo. Za naslednjič bom že vedela.
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2006 13:45
Povezava do prispevka
Alexa, pohvale za tortico!!!  Kako misliš, da ni takšna kot moja?   Ja, re sni takšna, saj mi je glazura čisto pokvarila izgled. Vaja dela mojstra!  Bo drugič boljše.....
 
Malina in vse ostale punce, a je dobra, ne? Njamiiii, zdaj sem pa tako lačna. Čisto sem not padla.
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nutellina torta z višnjami
Stran 4 od 22
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.