Torta je naravnost izvrstna in preprosta za pripravo, zato vam resnično ne bo žal, če jo boste naredile!
Biskvit:
6 jajc
10 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
5 žlic Nutelle
Nadev:
0,5 l sladke smetane
1 krem fix
10 žlic Nutelle
1 manj sladek višnjev kompot
Preliv za biskvit:
4 žlice ruma
sok višnjevega kompota
nekaj vode
Jajca ločiš. Rumenjake in 5 dag sledkorja pensto vmešaš. Beljake ter 5 dag sladkorja zmešaš v trd sneg. V rumenjake vmešaš 5 žlic Nutelle, dodaš 1/3 snega ter moko presejano s pecilnim praškom. Nato dodaš preostali sneg in vse skupaj narahlo premešaš. Pečeš cca. pol ure pri 170c.
Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga narežeš na 3 plasti. Kremo narediš iz sladke smetane in Nutelle. Najprej stepi sladko smetano do polovice nato dodaj Nutello in stepaš do konca. Vsako plast navlažiš z mešanico ruma, soka višnjevega kompota ter vode. Nato namažeš s kremo ter obložiš s polovičkami višenj iz kompota. S kremo namažeš tudi zunanjost tote. Okrasiš po želji.
MMMMMM....DOBER TEK!!!!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
Uhh kako tole čudovito izgleda ... pa tudi okus je verjetno božanski!
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
Staša, dekoracija se je ponesrečila. Vzela sem belo in rjavo glazuro za torte, izmenično naredila kroge, nato pa z zobotrebcem povlekla linije iz sredine navzven. Ta glazura se je noro hitro strjevala in ravno ko sem jo nanasla mi je e. zvonil na vratih. Ko sem prišla nazaj je bila že dokaj trda in se ni več dalo tako lepo naredit. Ob strani pa sem z nožem nanašala čokoladne delčke - oboje ful simpl!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
Ana, izgleda božansko Praviš, da se je namaz začel trditi. To se pogosto dogaja pri vseh čokoladnih glazurah, sploh, če ni po celotni površini enaka debelina glazure, kar običajno ni. Jaz vključim infra v pečici, dam za zelo malo časa v pečico, potem se spet lahko reže, sicer se glazura ob rezanju lomi in ni lepo za pogledat. Sicer pa ravno takšne zapotegnjene črte na torti poznam iz enega recepta , morda je karamelna torta in izgleda zelo lepo!
Glazura se ponavadi lomi, če je bila pregreta - stopljena na previsoki temperaturi. Zlato pravilo za glazure je, da jo vzamemo iz parne kopeli, še preden je čisto stopljena (se pravi takrat, ko so še grudice) in da jo delamo z kokosovim maslom, ki da najlepši sijaj.
Evo mamy, točno to! Glazura je bila zelo trda in je pokala pri rezanju. Bom drugič pazila. Sploh z belo je bil problem, ker sem jo predolgo imela v mikrovalovni in se je očitno pregrela.
Simona, glazure nisem delala sama. Je bila kar kupljena.
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
OOOOOOOOOOOOO, NJAMIIIIIIIII! 2 moji najljubši sestavini, višnje in nutela! definitivno jo kmalu naredim, mogoče celo ZELO kmalu (hmmm, le kateri izgovor bi si izmislila za to, da naredim torto?)
http://odglavedopet.blogspot.com/
"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"