Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nutellina torta z višnjami

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 11:52
Povezava do prispevka
Posredujem Stašin recept z malce mojega dodatka.
Torta je naravnost izvrstna in preprosta za pripravo, zato vam resnično ne bo žal, če jo boste naredile!  
 
Biskvit:
6 jajc
10 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
5 žlic Nutelle
 
Nadev:
0,5 l sladke smetane
1 krem fix
10 žlic Nutelle
1 manj sladek višnjev kompot
 
Preliv za biskvit:
4 žlice ruma
sok višnjevega kompota
nekaj vode
 
Jajca ločiš. Rumenjake in 5 dag sledkorja pensto vmešaš. Beljake ter 5 dag sladkorja zmešaš v trd sneg. V rumenjake vmešaš 5 žlic Nutelle, dodaš 1/3 snega ter moko presejano s pecilnim praškom. Nato dodaš preostali sneg in vse skupaj narahlo premešaš. Pečeš cca. pol ure pri 170c.
Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga narežeš na 3 plasti. Kremo narediš iz sladke smetane in Nutelle. Najprej stepi sladko smetano do polovice nato dodaj Nutello in stepaš do konca. Vsako plast navlažiš z mešanico ruma, soka višnjevega kompota ter vode. Nato namažeš s kremo ter obložiš s polovičkami višenj iz kompota. S kremo namažeš tudi zunanjost tote. Okrasiš po želji.
 
MMMMMM....DOBER TEK!!!!
 
image file name: 2k8a63d25a67.jpg
 
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:02
Povezava do prispevka
Omg! Čudovita je. Čestitke za tako mojstrovino. Mislim, da se je bom v kratkem lotila.
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:08
Povezava do prispevka
Uhh kako tole čudovito izgleda ... pa tudi okus je verjetno božanski!
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:20
Povezava do prispevka
Hvala.  Res je bila izvrstna.
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:24
Povezava do prispevka
Ana, krasno si jo dekorirala. Čisto sem navdušena!! Kako pa si to naredila?
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:26
Povezava do prispevka
image file name: 2k39f65dd20d.gif
 
Tole gre pa na prvo mesto seznama, kaj bom vse pojedla na OFF dan...
 
Tole je res mojstrovina..in kako je morala šele biti dobraaa
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 12:31
Povezava do prispevka
Staša, dekoracija se je ponesrečila.  Vzela sem belo in rjavo glazuro za torte, izmenično naredila kroge, nato pa z zobotrebcem povlekla linije iz sredine navzven. Ta glazura se je noro hitro  strjevala in ravno ko sem jo nanasla mi je e. zvonil na vratih. Ko sem prišla nazaj je bila že dokaj trda in se ni več dalo tako lepo naredit.  Ob strani pa sem z nožem nanašala čokoladne delčke - oboje ful simpl!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 13:11
Povezava do prispevka
Ana, izgleda božansko 
Praviš, da se je namaz začel trditi. To se pogosto dogaja pri vseh
čokoladnih glazurah, sploh, če ni po celotni površini enaka debelina
glazure, kar običajno ni. Jaz vključim infra v pečici, dam za zelo malo
časa v pečico, potem se spet lahko reže, sicer se glazura ob rezanju
lomi in ni lepo za pogledat. Sicer pa ravno takšne zapotegnjene črte na
torti poznam iz enega recepta , morda je karamelna torta in izgleda zelo lepo!
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 13:17
Povezava do prispevka
Ana, božanska tortica!
 
Glazura se ponavadi lomi, če je bila pregreta - stopljena na previsoki temperaturi. Zlato pravilo za glazure je, da jo vzamemo iz parne kopeli, še preden je čisto stopljena (se pravi takrat, ko so še grudice) in da jo delamo z kokosovim maslom, ki da najlepši sijaj.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 40Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 13:33
Povezava do prispevka
OMG božansko!!!  To bom pa zihr enkart v kratkem naredila.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 44Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 15:36
Povezava do prispevka
Evo mamy, točno to! Glazura je bila zelo trda in je pokala pri rezanju. Bom drugič pazila. Sploh z belo je bil problem, ker sem jo predolgo imela v mikrovalovni in se je očitno pregrela.
 
Simona, glazure nisem delala sama. Je bila kar kupljena.
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 16:41
Povezava do prispevka
Tale torta je res ful dobra, še boljša je če kakšen dan stoji na mrzelm da se fajn prepoji. Jest sm dala poleg višenj še banane.
Kolk velik model si pa vzela, Ana?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 17:19
Povezava do prispevka
OOOOOOOOOOOOO, NJAMIIIIIIIII ! 2 moji najljubši sestavini, višnje in nutela! definitivno jo kmalu naredim, mogoče celo ZELO kmalu (hmmm, le kateri izgovor bi si izmislila za to, da naredim torto?)
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 17:31
Povezava do prispevka
Malina, pa naredi tole kot pecivo, v navadnem pekacu...pa ne bo noben vedel, da je bila misljena torta...sestavine ostanejo pa enake Wink
0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 41Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2006 17:48
Povezava do prispevka
Take teme bi morali prepovedati!
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nutellina torta z višnjami
Stran 1 od 22
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.