
Recimo lečina juha je narejena v 5 min, če uporabljaš konzervirano. Moj recept je tak: na olju (ali celo brez) podušim čebulo, dodam česen, malo korenčka in paradižnikove mezge in mešanico afriških začimb (pekoče, z dodatkom cimeta, janeža...), čez vse to zlijem konzervo leče, segrejem in to je to. V to juho paše limonin sok (stisnem pol limone). Če imam čas pa to juho naredim s suho lečo (čas kuhanja cca 45 min).
Velikokrat si tudi naredim hummus iz navadnega fižola: najprej na suho prepražim sezamovo seme, ga zmeljem, dodam malo sezamovega olja (za low budget navadnega). Posebej zmiksam beli fižol in česen, dodam sezamovo pasto in malo olivnega olja, potresem s papriko in pojem (lahko namažeš na toast ali kruh).
Velikokrat si za kosilo pripravim solato: sezonska solata (zdaj recimo radič), skuhano jajce, popražen tofu, malo fižola.
Zelo hitra (a morda ne tako poceni) je pašta s sušenimi paradižniki in feto. Na skuhane in odcejene špagete vržem malo fete in sušenih paradižnikov (v olju). Če imam sušene paradižnike, ki niso konzervirani v olju, jih pogrejem na kapljici olivnega olja.
Tudi različne zelenjavne (ali mesno zelenjavne) čorbe so meni super dobre in ne tako drage, sploh če imaš svoj zelenjavni vrt. Jaz na suho podušim čebulo, dodam ostalo zelenjavo in začimbe, malo podušim in nato zalijem z vrelo vodo. Ko je juha skuhana in delno ohlajena, ji dodam malo olivnega olja. Če te samo juha ne nasiti, ji lahko dodaš pašto (makarončke).