Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nizkoproračunsko kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 17. nov 2010 23:14
Povezava do prispevka
dve planetki sta me spodbudili, da naj odprem to temo. (hvala, sinthija in ketka)
iščem ideje za čimcenejše in polno kosilo. (pa ne preveč komplicirano za pripravit)
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
riry
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2005Prispevkov: 357Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 0:03
Povezava do prispevka
Pašta (testenine) na 1001 način. Omakco (oziroma te moje varijante so bolj "na suho") lahko narediš iz česarkoli, npr. s tuno, popražiš razno zelenjavo ( ena varijanta je z bučkami, potem z melancani, sladko zelje in korenček, grah in paradižnikova mezga....)-jaz v vse različice ponavadi dam obvezno čebulo, česen in če želim oplemenititi zadevo dodam na koncu še sir (npr. ementalec - mi je totalno zakon, ko se sirček lepo vleče).
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 0:08
Povezava do prispevka
testenine z vege omakco ima moj dec glih za do sobe.  ampak bom poizkusila za kak dan vmes, med mesom in mesom.  
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44786Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 18. nov 2010 0:09
Povezava do prispevka
Ja, testenine in riž, ker je oboje poceni in s kuhanjem v vodi zelo nabrekne in nastane veliko, tako, da je ena pakunga za celo večnost. Podobno je s kvinojo. Potem pa razne polivke čez, ki tudi niso drage ali jih narediš sama (pelati in tune, prepraženo na malo čebule npr. je zelo dobro).

Pa rižote (poenostavljeno: preprežiš čebulo, doliješ vodo in dodaš riž, meso (ni nujno) in zelenjavo in to je to).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 0:16
Povezava do prispevka
rižoto pa naredim vedno enako (s piščančjim mesom). bo treba malo poguma, da kak nov recept izbrskam. kaj je še zelo kalorično? (jao, da me slišijo hujšateljice)  
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 36Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 0:38
Povezava do prispevka
Polenta, krompir, njoki, kuskus, kosmiči?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 7:50
Povezava do prispevka
Super, da si odprla temo.
Na hitro, ker sem v časovni stiski
-omaka iz paprike in tistega malega paradižnika + pire krompir
Narežeš čebulo na male kocke in popražiš na olivnem olju, dodaš narezano papriko(jaz jo začnimi s česnom v prahu, soljo in poprom), dodaš te male, narezane paradižnike in pokrito dušiš (pokrito, da ti ne povre voda, ki jo oddata paprika in paradižnik) do mehkega. Pire krompir pa jaz naredim s kislo smetano in ne maslom in mlekom kot nakateri. Krompir je zelo poceni, zelenjava pa v Hoferju tudi.
-pražene gobe z jajcem-najcenejše so zmrznjeni šampinjoni v Hoferju ali Evrospinu. Jih odtališ (jaz jih prelijem s kropom). Popražiš čebulo, dodaš gobe, začiniš. Ko so gobe narejene, vtepeš not par jajc, prepražiš in je narejeno. Zraven pa lahko ješ kruh.
-riž s tuno (najboljši je sicer basmati s tuno rio mare, a ti pač kupi tisto, kar ti finančno gre skozi). Skuhaš riž, tuni odliješ olje. V riš zmešaš tuno, dodaš še malo soli(če riž ni dovolj slan) in je konec.
-omaka iz pelatov + testenine ali riž ali pire krompir
-ponfri/pražen krompir/pečen krompir
 
Ko bom imela več časa, še napišem več
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 36Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 8:05
Povezava do prispevka
glista je napisal/akaj je še zelo kalorično? (jao, da me slišijo hujšateljice)  
 
LOL Big smile res
 
še večji izziv bi bilo nizkoproračunsko kosilo brez ali z manj oh-ji  to bi tudi lahko bila tema, čeprav jaz nimam težav z idejo kaj bi jedla  
 
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 41Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 10:37
Povezava do prispevka
- Če imata rada prebranec. Pa ne me kregat. Jaz ga kupim kar v konzervi od Naturete. Tavelika je dovolj za 2.
 
- prosena kaša s suhim sadjem. Kašo lahko skuhaš na mleku ali na vodi. Dodaš suhe slive ali rozine. (Suhe slive so zelo poceni v Hoferju - razkoščičene, roza pakunga) Super za zajtrk ali malico.
 
- piščanec s porom + riž: Piščančje meso narežeš na kocke (cca. 2x2-3x3 cm), posoliš, prepražiš, da je meso zlato rumeno, dodaš na kolute narezan por, posebej skuhaš riž. Lahko imaš zraven tudi testesnine...
 
- špinača, pire krompir, jajce na oko. (to je sicer bolj lahko kosilo, ampak meni je the best).
 
- jota. (lahko je skuhaš malo več in jo imaš za parkrat; iz repe ali zelja)
Nazadnje urejeno 18. nov 2010 11:09; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44786Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 18. nov 2010 10:52
Povezava do prispevka
glista je napisal/akaj je še zelo kalorično?

Maščobe.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 12:49
Povezava do prispevka
Razne "instant" enolončnice: popražiš čebulo, česen, potem pa v lonec vržeš konzerve paradižnikovih koščkov, fižola in/ali leče(lečo lahko tudi sama kuhaš, je hitro gotova), in/ali čičerike,...za okus par koščkov pikantne suhe klobase ali česa podobnega, dodaš še kakšno bučko, papriko in/ali poljubno drugo zelenjavo, še kakšno začimbo (paprika v prahu, timijan...) in je gotovo. 
Imaš res dosti možnosti za dodajanje in improviziranje
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 29Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 12:57
Povezava do prispevka
Pa tudi krompirjev golaž (recept imaš na netu, ker jih je več različic.Jaz dam npr namesto hrenovke kranjske klobase-podobne ima tudi S Budget od Spara, lahko pa ga narediš tudi brez mesa, odvisno kako ti je ljubše), potem pa so tu še testenine-npr skuhaš peresnike, svedrčke ki so zelo nasitni, omako pa narediš takole: popražiš čebulo, da postekleni, dodaš tuno, zatem pa še kislo smetano, sama dodam še koruzo.Tudi ni zapleteno, pa zelo hitro je narejeno.
Kot je napisala Ketka, so te od Naturete stvari zelo dobre (kot je npr prebranec, pa tudi pasulj je zelo dober).

0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 13:04
Povezava do prispevka
Jetrca (popražiš na čebuli, vmes malo zaliješ, popopraš, soliš na koncu) in zraven pire krompir ali polenta, če se ti mudi ali pireja ne da delat.
 
Pohan sir in pomfri (iz vrečke).
 
Hrenovke, pri nas jemo kar kruh zraven.
 
Palačinke, pa kakšna juhca prej.
 
Funštrc (amm... ne poznam pravilne besede) pa solata. Jaz si na funštrc rada namažem kakšen sirni namaz, da ni preveč suho.
 
Meso iz juhe - je fajn, ker ga lahko porabiš dvakrat - ko kuhaš juho in potem ga še poješ. Malo krompirja zraven, solato, pa je.
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 7Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 13:13
Povezava do prispevka
Ok. Zdaj sem pa full lačna. Ja hvala, an! Grem v kuhinjo.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 29Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 18. nov 2010 13:16
Povezava do prispevka
In pa npr bosanska mesna štruca...mleto meso začiniš(npr pol kg),dodaš pest drobtin,eno jajce, žličko sladkorja, domešaš peteršilj (suh ali svež), oblikuješ štruco in jo daš v pekač.Na štedilniku medtem zavreš maslo in ga preliješ po štruci, dodaš še pribl. dcl vode in pečeš 1 uro na pribl 180 stopinj(lahko tudi malenkost več), s tem da vsakih 10 min poliješ štruco s sokom iz masla in vode iz pekača.Zraven ponudiš pire in solato.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nizkoproračunsko kosilo
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
    Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
    lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
    zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
    neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
    Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.