Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mleta pečenka z jajci

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:31
Povezava do prispevka
Verjetno je samo razpadla. Razneslo bi jo pa, po moje, le v primeru, da daš surova jajca noter. Jajca se seveda v trdo skuhajo in olupijo preden jih daš v pečenko.  
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:34
Povezava do prispevka
aha, jaz sem mislila da daš surovo jajce noter pa zmešaš
hvala pipi
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:40
Povezava do prispevka
Barbara: sej das surovo jajce v mesnato zmes. Trdo kuhana jajca pa
potem dodas, da se pecejo cela jajca zraven. Da se potem jajcka zraven
nareze, ko se ta stefani pecenka nareze. Uf kak sm zdej jst to
razlozila  Upam, da je razumljivo 
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:45
Povezava do prispevka
Ja, tako kot je Sydney napisala. V maso daš stepeno jajce in začimbe, zmešaš , nadevaš s trdo kuhanimi jajci in oblikuješ v šrtuco. Pečeš pa v pečici. Ko jo potem narežeš, pridejo zelo lepi kosi, na sredini je rezina jajčke, okrog pa mleto meso.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:51
Povezava do prispevka
evo punce čisto ste me zmešale s temi jajci.  ampka zdej mi je pa res jasno
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2005 10:57
Povezava do prispevka
vceraj sem naredila mesnon struco z jajci in je bila
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2005 11:01
Povezava do prispevka
Super.
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 16:07
Povezava do prispevka
Me to delamo pogosto doma in ji rečemo tigrovo oko, ker spominja na učko. Drugače pa ni še nikoli počila ali karkoli.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 17:12
Povezava do prispevka
Punce a je kateri do tega da mi napiše celoten recept za tole pečenko??
Prosim lepo. Jaz se trudim pa mi vedno nekaj manjka. Tako da bi lepo prosila celoten recept pa da grem lepo po receptu.
 
 
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2005 18:57
Povezava do prispevka
Jaz sem jo danes delala in lahko povem takole "od oka". Na žlici olja sem prepražila do rumenega eno veliko čebulo, dodala cca 60dag mletega mesa, malo premešala, narezala gor tri stroke česna posolila, dodala jušno kocko in odstavila z ognja. Dodala sem v mleku namočen bel kruh (približno dva kosa). Ko se je ohladilo, sem vmešala tri jajca in ker je bila masa preveč tekoča, sem dodala toliko drobtin, da je postala kot testo. To sem kar z rokami pregnetla. Veliko desko sem izdatno pomokala, dala nanjo maso v obliki pravokotnika, v sredino položila tri trdo kuhana jajca-po dolgem in zavila v štruco. To štruco sem še povaljala v moki, ki je bila na deski. V pekač sem nalila malo olja in sem ga segrela na štedilniku, štruco malo popekla in z žlico prelila olje po štruci. Nato sem dala vse skupaj v pečico, segreto na 180 C in pekla debelo uro. 
0
Nazaj na vrh
quattro
Starost: n/aPridružen: 22. jun 2004Prispevkov: 277Kraj: SempeterStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 13:52
Povezava do prispevka
splaca se pogledati za en model, ki se mu rece srnin hrbet in to pecenko peci v njem. je na pogled potem woohoo.

in ja, notri grejo tako surova kot kuhana jajca:P

raznese jo pa ponavadi tudi, ce se pece na previsoki temperaturi. ker
se od vrha naredi skorja. malce znizat temperaturo, ali pa med peko
napikat zadevo.

se ena finta, ki se dosti uporablja je, da se vse skupaj zavije v peco
(ona mrenica, v katero ponavadi mesarji zavijejo pecenko z zacimbami,
da lepse zgelda. )


0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 13:58
Povezava do prispevka
Lej ga, quattro, lepo, da si spet tu.  
 
Dobra ideja, tole o modelu za srnin hrbet. Jaz imam sicer ta model bolj majhen, ne vem, če bi bil dovolj velik za pečenko. Bom preverila.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 14:14
Povezava do prispevka
Še nekaj me zanima...če vse skupaj zavijem v folijo, in dam v pekač, a moram pekač s čem namazat??
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 20:23
Povezava do prispevka
Ja, malenkost!
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 21:05
Povezava do prispevka
Aha ok hvala Jerca...
 
Bom zdaj v kratkem to naredila. Vendar samo za dve osebi. zato bom naredila manjšo količino.Morda z dvema ali enim jajčkom. Koliko mesa in koliko kruha naj dodam?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mleta pečenka z jajci
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.