Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Marmelada iz banan

quattro
Starost: n/aPridružen: 22. jun 2004Prispevkov: 277Kraj: SempeterStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 13:43
Povezava do prispevka
tako simpl, da jo se jaz znam narediti:

za en mesec pozabi v hladilniku kilo banan. ko je koza cisto crna, so ravno prav zrele.
potrebovali bomo se kilo malo manj zrelih banan - se rumenih, a ze malo pikastih.
za dobro mero potrbujemo se kilo in pol pomaranc.
v vsako marmelado mora iti sladkor. kila zelirnega bo dovolj. pa se kila navadnega.

v pisker olupimo crne banane in jih z vilico spestamo v cezano. one
malo manj crne prav tako olupimo in jih narezemo na majhne koscke v
nastalo kaso.  pomarance prerezemo cez pol in iz nijh iztisnemo
sok. zlijemo ga k bananam. za blagoglasje dodamo tudi pulpo, ki je
ostala na ozemalniku, ce nima kakih neokusnih delcev Smile
na koncu v dobljeno maso zabrisemo sladkor in na mocnem plamenu segrejemo. obcasno pomesamo, dokler zadevscina ne zavre.
tacas v pecici pogrejemo kozarce in jih napolnimo z vrelo packarijo.
zapremo takoj, nesemo ohladit. fino se obnesejo kozarcki od gorcice,
majoneze in podobnih zadev. od oka je zadeve za okoli deset pollitrskih
kozarcev.  priporocam polnjenje v te, ali celo manjse, ker
litrskega glaza marmelade ni lahko pojesti naenkrat.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 13:48
Povezava do prispevka
Vav! Fajn recept! pohvalno
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 14:41
Povezava do prispevka
En mesec stare banane? Me ne prepričaš, da tole dam v usta. Meni se že malo preveč zrele banane gravžajo, kakšne so šele po enem mesecu?!
0
Nazaj na vrh
quattro
Starost: n/aPridružen: 22. jun 2004Prispevkov: 277Kraj: SempeterStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2005 15:18
Povezava do prispevka
cisto mehke in nehumano sladke.

ne, niso gnile.



banane, kot jih maras ti, so pa zal goljufija trgovcev. navadili so nas
jesti nezrele banane, zato ker so lepo rumene in cvrste. to banana ni:)

saj, ce se ti crna gabi, jih uporabi ko so ze zelo pikcaste. le malo
tezje jih bos meckala in sladke ne bodo toliko. zato pa delas iz takih
banan marmelado, in jih ne konzumiras presnih.

z bananami je tako kot z ribami in sirom. dokler se ti  ne gabi jesti, je uzitna.
0
Nazaj na vrh
Fernando M.
Starost: 42Pridružen: 19. avg 2004Prispevkov: 1907Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2005 7:43
Povezava do prispevka
Zdaj vem zakaj si me pred mesecem nagovarjal naj dam kilo banan v hladilnik.



Je pa zanimivo, nikoli si nisem predstavljal bananine marmelade. Bo treba sprobat
Ignorance Is Bliss

How old would you be if you didn t know how old you are?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Marmelada iz banan
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.