Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mleko

Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 10:59
Povezava do prispevka
Ariana je napisal/a
Punce tole temo sem prebrala. Imam še zmeraj nekaj vprašanj...A imaš sojino mleko veliko maščob? Kako je kaj z OH v primerjavi z navadnim mlekom?
 
Zakaj so sojini izdelki boljši za telo?So primerni tudi pri hujšanju?
 
V
Dm-u imajo ogromno teh sojinih izdelkov..med drugim sem videla tudi
jogurte? Morda so bili pudingi? Pa mleka eno tono vrst. Celo neko
čokoladno sojino mleko..taki mali tetrapak. Kaj naj si sploh kupim? Pri
čem naj začnem??
 
Prosim vas punce za
odgovor. Pa kje naj to kupim da bo najbolj poceni? Na katerih policah
naj to iščem? Mleko imajo v hladilniku?




Ariana, sojino mleko ne vsebuje nasičenih maščob (kot živalsko mleko),
ampak nenasičene (soja,...), ki so zelo koritstne za naše telo in zelo
pomembne tudi pri hujšanju. OH-ji niso problem pri navadnem sojinem
mleku, bolj so pri čokoladnem...to je razlaga zelo na hitro.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
študent
Starost: 44Pridružen: 5. avg 2004Prispevkov: 1621Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 11:08
Povezava do prispevka
Mi pa kupujemo mleko pri kmatu doma in zadnjič je sestra nekje prebrala da z dodajanjem vode se ne zmanjša maščoba ali nekaj podobnega in kaj je potem bolj zdravo? Ali ima sploh kakšen pomen da dodajamo vodo ali ne?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 12:59
Povezava do prispevka
Študent, od kmeta mleko je vsaj z vidika škodljivosti homogenizacije
10000...x boljše kot kupljeno. Je pa mastno, to je slabost. Redčenje z
vodo, ne pomaga pri tem, da bi bilo manj mastno, je pač samo razredčeno
in na ta račun ga manj spijemo, vsaj po moje .

Jaz sem pa včeraj poslikala mojo "domačo pridelavo" sojinega mleka , mi je res okusno, pa ga skoraj vsak večer naredim

namakanje soje (cca 12 ur):
image file name: 2k68e3c3b838.jpg
sojo odcedimo in speremo z vodo...
image file name: 2k892e936cda.jpg
damo v multiprakrik...
image file name: 2kc8a966d15d.jpg
dodamo malo vode, kakav, sladilo, sol in vanilijevo aromo...
image file name: 2k4b965e0dd9.jpg
miksamo...
image file name: 2k7c553d0b19.jpg
in miksamo...
image file name: 2k88742620ff.jpg
...
image file name: 2k3b906abffe.jpg
...dokler ne nastane zelo gosta, penasta zmes...
image file name: 2k5366325077.jpg
damo v posodo za kuhanje...
image file name: 2kf349ea664a.jpg
...
Nazadnje urejeno 11. apr 2005 13:12; skupaj popravljeno 1 krat
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 40Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:10
Povezava do prispevka
Uau Tinna, tole mora biti božansko . Si se pa zelo potrudila, da si vse poslikala in komentirala.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:10
Povezava do prispevka
dolijemo vodo in kuhamo 15 minut...
image file name: 2kad23eeacd8.jpg
po končanem kuhanju...
image file name: 2k0d21d01c2c.jpg
pripravimo cedilo (gazo) in posodo za precejanje...
image file name: 2k1dbeaaae46.jpg
precedimo...
image file name: 2k53a76ac030.jpg
...
image file name: 2k600a66abb7.jpg
tropine, ki ostanejo lahko uporabimo za peko muffinov, kruha...
image file name: 2kc6971ae08f.jpg
in dobimo čokoladno sojino mleko ...
image file name: 2k68e402e71d.jpg
pa na zdravje!
image file name: 2k173b48edbf.jpg

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:13
Povezava do prispevka
tinna, bravo za tale prispevek. je bilo prav v užitek prebrati(gledati) Smile
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:13
Povezava do prispevka
Janči in Staša hvala, je zelo dobro, samo mora se ti dat delat vse to, se pa splača .
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:16
Povezava do prispevka
Tinna, kako si ti pridna !!! Nemasten kakav dodaš že v začetku k soji. A tudi sladilo dodaš prej ?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:18
Povezava do prispevka
Ja, Jerca, tudi, ker sem ugotovila, da je tako boljše. že vse dodatke dodam kar na začetku, pred miksanjem v multipraktik.  
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:23
Povezava do prispevka
Vse dodatke, to so: malo soli, nemasten kakav v prahu in sladilo. A je to prav ? Tako lepo reportažo si naredila, da bom še jaz poskusila.
 
 A si že kdaj poskusila delat samo mleko, brez kakava, kot naprimer nadomestek kravjega mleka, ki se ga potem uporablja namesto tega?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:34
Povezava do prispevka
Ja, je prav . Jaz delam naenkrat iz 100g soje (suhe teže) in pride cca 1l mleka.
V multipraktik, pred miksanjem dodam dva ščepca soli, 3 velike žlice
nemastnega kakava v prahu (sem dala kar Gorenjkinega), veliko žlico
tekočega sladila in par kapljic vanilijeve arome.
In ene 3 dcl vode, da se lepo miksa. Potem pred kuhanjem pa dodam še 7 dcl vode, da je skupna količina vode 1l.

Jerca, brez dodatkov (za okus se da vseeno sol, pa mogoče čiiisto malo
sladila) pride čisto navadno sojino mleko, bele barve. Je tako, kot
kupljeno, jest ga ne maram preveč, pa zato raje naredim čokoladnega, ga
imam za posladkat, navadnega mleka itak ne pijem
toliko...
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 13:46
Povezava do prispevka
OK, thanks. Si me čisto razsvetlila v tej smeri, ker sem vedno mislila, da je sojino mleko kakšna supertežka in komplicirana tehnologija.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 16:29
Povezava do prispevka
, Jerca, saj sem tudi
jaz najprej mislila, pa res ni nič težkega. Menda celo obstaja
napravica za sojino mleko delat, da se izogneš vsej umazani posodi...bi
blo kar fajn, samo mislim, da se pri nas tega še ne dobi.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2005 0:08
Povezava do prispevka
Vau Tinna, kako si se potrudila Zdaj me je res zamikalo, da še jaz poskusim (in malo packam po kuhinji ).
0
Nazaj na vrh
galadriel
Starost: n/aPridružen: 15. apr 2005Prispevkov: 55Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2005 13:35
Povezava do prispevka
tinna, sem sprobala tole home-made sojino melko in je super 

a misliš, da se ga lahko tudi zamrzne - da ne bi kar naprej packala po kuhinji??
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mleko
Stran 12 od 21
Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.