Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Melancani

Pojdi na stran 1 , 2
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 19:56
Povezava do prispevka
Jaz tudi obožujem melancane.  Pohane, v musaki, popečene, v omaki (z bučkami + pelati), kakršnekoli.

Jih imam letos tudi prvič. Baje bi naj bili malo bolj občutljivi kot bučke (sadike so mi lepo zrastle, kako bodo uspevale zunaj bom pa videla), s tem da pri nas bučke vedno znorijo in rastejo kot zmešane.

Je kakšna razlika v okusu med podolgovatimi in okroglimi melancani? - do sedaj sem jedla samo podolgovate. Ali gre zgolj za kozmetiko (različen izgled)?  
Nazadnje urejeno 27. apr 2005 19:57; skupaj popravljeno 2 krat
Sasha
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 19:56
Povezava do prispevka
Ariana, sploh niso kalorični. Imajo 24 kcal in le 5,7 g OH (od tega 3,4 g vlaken).
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 23:06
Povezava do prispevka
Kattica: trenutno mi flance uspevajo, kaj bo pa zunaj z njimi pa še ne vem
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 0:01
Povezava do prispevka
Ta mora biti dober  (s Kulinarike, avtor: slovenica)
 
 
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 9:09
Povezava do prispevka
quote:636e61303d="Staša"
Ariana, sploh niso kalorični. Imajo 24 kcal in le 5,7 g OH (od tega 3,4 g vlaken).
 
Hvala
Sam verjetno jih ne smeš pražit na olju ker se mi zdi da vse olje popijejo ...so kot goba
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 9:13
Povezava do prispevka
Jap. To je res. Jaz jih v ponvi samo poham ali pa dodam h kakšni omakici. Pečem jih samo na žaru!
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. apr 2005 12:51
Povezava do prispevka
 
Jaaa na žaru so tudi meni ; kommajj čakam, da gremo na morje, ker doma tega žal ne morem prakticirat. Še boljše so mi pa bučke na žaru, s čisto malo sira.
 
lp
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 18:50
Povezava do prispevka
Jaz pa sem jih danes polnila, the best, za prste polizati! Mhm..od kdaj sem jaz takšen gurman postala??? LOL LOL Saj se mi zdi, da se na tehtnici to tudi že pozna, bo treba nehat, ja, ja, bo treba nehat!! Embarrassed (mislim prste lizati, od tega se hitro nekaj dag pozna) LOL
0
Nazaj na vrh
sofia83
Starost: 40Pridružen: 19. jan 2005Prispevkov: 450Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 22:11
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi popolnoma nora na melancane, lahko bi samo od tega živela. Moja mami mi jih vedno pripravi takole:

Najprej jih nareže na kolute ali večje kocke, nato jih skuha in dobro ocedi. Medtem prepraži malo česna na olivnem olju in doda (že prej skuhane) melancane. (Samo zaradi okusa in arome jih malo prepraži, toliko da dobijo lepo rjavo barvo) Za konec pa doda še veliko kisle smetane. Pravim vam, BBBBBBBBB Thumbs Up Absolutno moja najljubša jed!
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 22:37
Povezava do prispevka
Recepti so omamni. Melancani bojo pa vidli hudiča, če mi ne uspejo
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 8:51
Povezava do prispevka
Mmm človek kar lačen rata, ko tole bere. Zelo dobre so filane. Narežeš na pol, potem izdolbeš sredino, popražiš to skupaj s čebulco, česnom, paradižnikom, fajn je če se dodajo bučke pa mal pora, pač karkšno koli zelenjavco že imate doma. Lahko se tudi doda kakšno mleto meso. Potem pa ko jih jaz izdolbem jih dam najprej prazne v pečico, da gre malo vode ven. Potem lepo nafilaš, naribaš malo parmezana in spečeš. Zelo dobro, nizko kalorično in predvsem zdravo.
 
Malancane so dobre kakorkoli že.
 
 
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 13:31
Povezava do prispevka
Ja, dobri so... ampak moji so pocrkali bom morala v lov na flance
(moram nekomu pojokcati)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Melancani
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.