Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Melancani

Pojdi na stran 1 , 2
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 10:07
Povezava do prispevka
Letos prvič sama gojim melancane in me zanima kaj vse počnete z njimi?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 10:19
Povezava do prispevka
jaz jih Question
  • ali samo popečem pa malo začimb
  • ali pa jih zrežem na kocke, pa še bučke, papriko...prepražim  čebulo ,dodam zelenjavo ,kasneje še česen in peteršilj, malo pelatov , origano, bazilika in voila.
drugače je pa imaš polno dobrih receptov na internetu.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 11:41
Povezava do prispevka
 
Tudi pohane melancane so njaamii
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 12:27
Povezava do prispevka
omg, jaz sem si zadnjič naredila pohane. Najbolj so mi všeč take!
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 12:33
Povezava do prispevka
Jaz obožujem pripravljene v omakci, pripravim jih popolnoma enako kakor Barbara in jim rečem peperonata.
Obožujem jih na vse načine, tako omako uporabim tudi za lasagno (testenine v plasteh), kombiniram z omako iz mletega mesa.
Zelo dobri so tudi:
- popečeni na žaru (prej jih samo posolim in nanje dam kapljico olivnega olja)
- polnjeni z izdobljneno maso iz melancanov, mletim mesom in bučkami, čez malo parmezančka in popečem jih v pečici
- tudi doma vloženi so zelo dobri
Melancani na 100 načinov.  
 
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 21:08
Povezava do prispevka
Punce, sline se mi že cedijo, sedaj samo še upam, da mi bodo melancani uspeli.
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 21:19
Povezava do prispevka
jaz jih narežem na kolute, popečem najprej z obeh strani na malce
olivnega olja, ko se peče z druge strani pa dam gor kolutek mozzarelle
(da se stopi) in posipam s provansalsko mešanico zelišč.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 9:54
Povezava do prispevka
Mmm, meni so melancani dobri na vse načine. Pohani, pečeni na žaru, v smetanovi omakci... edino oni namaz mi ni všeč (ko so še sirni, tunini in kumarični - ta je ful dober)...
 
 
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
anni
Starost: n/aPridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 797Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 14:34
Povezava do prispevka
ne vem, meni melancani če jih popečem v ponvi potanejo tko nagravžno rjavi pa taki čudni neki vodeni... razen ocvrtih sploh še nisem jedla dobrih
Imam svoje napake, spreminjanje mojega razpoloženja pa ni med njimi.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 15:27
Povezava do prispevka
Meni je super musaka iz njih (uporabiš jih namesto krompirja).
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 15:31
Povezava do prispevka
Pa na Kulinariki sem ravno zdaj videla tale recept (avtor Lidka):
 
 
Btw., na kulinariki je nasplošno precej receptov z melancani.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 16:54
Povezava do prispevka
Staša koliko so pa kaj kalorični melancani?
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 18:17
Povezava do prispevka
anni je napisal/a
ne vem, meni melancani če jih popečem v ponvi potanejo tko nagravžno rjavi pa taki čudni neki vodeni... razen ocvrtih sploh še nisem jedla dobrih
 
to, da spremenijo barvo je čisto normalno. Isto bo, če jih boš delala na žaru. Pohaj jih, ne boš vidla barve, če te to moti.
Preden jih popečeš, jih je dobro posoliti in stati nekaj časa, da sol potegne vodo ven.
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 18:25
Povezava do prispevka
quote:66179db390="firbček"
Letos prvič sama gojim melancane in me zanima kaj vse počnete z njimi?




a zahteva gojenje melancanov posebno nego?
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 19:47
Povezava do prispevka
Meni so najboljši popečeni v teflonki na malo olivnega olja, s česnom, gor pa malo sira.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Melancani
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.