Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kraljevska solata in cesarski sirov preliv

Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 11:24
Povezava do prispevka
Lep pozdrav



Ker naravost obožujem mcdonldovo kraljevsko soalato z piščancem in
sirovim cesarskim prelivom, bi rada si to pripravila sama doma.Ima
katera kakšen res dober recept za podobno ali enako solato z prelivom?



Lp
0
Nazaj na vrh
Zoey
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2502Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 11:33
Povezava do prispevka
Anne,sori k se štulim v tvojo temo,samo nisem našla nikjer teme o
solatnih prelivih,pa bi me res zanimalo,če ima katera kakšnega za
majonezni ali tatarski preliv?
0
Nazaj na vrh
Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 11:39
Povezava do prispevka
Zdravo



Ni problema, mislim da boš našla nekaj takih prelivov na kulinarični
strani slovenije (vtipkaj to v google).Ampak za sirov cesarski preliv
pa gor ni..hm..ve katera?
0
Nazaj na vrh
Zoey
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2502Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 11:50
Povezava do prispevka
Na tej strani sem že nekaj gledala,samo kaj ko rabiš za več kot en recept PLUS paket
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 12:28
Povezava do prispevka
jaz si za solato naredim ali: kisla smetana+kis+bazilika, za cesarski preliv pa po moje moras stopiti tisti sir v listicih, pa ful zacimb ker pride bolj pikantno. Probaj malo eksperimentirati.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 12:46
Povezava do prispevka
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=omake&ID=4535



0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 12:52
Povezava do prispevka
 še en preliv:

3 žlice majoneze, 1 žlice kisle smatane in nekaj
žlic jogurta, dodaš malo jabolčnega kisa, drobnjak, origano .... po okusu. paše
na vse vrste solat, posebno mešane.







0
Nazaj na vrh
kiki72
Starost: 43Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 472Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 13:10
Povezava do prispevka
u njama............. se mi že cedijo sline............. pa danes še nič nisem jedla
0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 13:15
Povezava do prispevka
nekaj prelivov:

Makovjogurtov preliv:
1/2 skodelice jogurta
1 jušna žlica limoninega soka
1 čajna žlička posušene bazilike
1 čajna žlička zdrobljenih gorčičnih semen
1 čajna žlička maka
1 jušna žlica svežega sesekljanega peteršilja

Jogurtovpreliv:
1 skodelica jogurta
1 jušna žlica limoninega ali limetinega soka
1 1/2 čajne žličke sveže bazilike ali
1/2 čajne žličke posušene bazilike
1 strok česna, sesekljan
1 jušna žlica svežega sesekljanega peteršilja

Preliv iz jogurta in majoneze:
¾skodelice jogurta
3 jušne žlice majoneze
sol, poper
1 strok česna, sesekljan
1 jušna žlica limoninega soka

Preliviz kislega mleka in majoneze:
3/4 skodelice kislega mleka
5 jušnih žlic majoneze
1 jušna žlica svežega peteršilja, sesekljanega
1/2 čajne žličke sladkorja
1/2 čajne žličke gorčice
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke popra

Preliviz kislega mleka:
1 skodelica kislega mleka
1/4 skodelice naribanih olupljenih kumar
2 jušni žlici šalotke ali pora, drobno sesekljanega
1 jušna žlica gorčice
2 čajni žlički limoninega soka
1/4 čajne žličke koprca
1/4 čajne žličke sveže zmletega črnega popra

Preliv z gorgonozolo:
100 gr gorgonzole
½ skodelice kisle smetane
1 skodelica jogurta
sok 1 limone

sol, poper
1 jušna žlica svežega sesekljanega peteršilja
1/2 čajne žličke sladkorja


"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 13:28
Povezava do prispevka
Za sirov preliv pa nobena ne pozna?



Jaz včasih res malo poskušam, ampak nikoli ne nastane kaj dobrega Smile
0
Nazaj na vrh
Zoey
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2502Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 13:38
Povezava do prispevka
Anne,meni žal tega linka ne odpre
0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 13:50
Povezava do prispevka
pa se en s parmezanom:




Preliv
s parmezanom








1 strok česna, sesekljan

1 jušna žlica limoninega soka

1 jušna žlica majoneze


1/4 čajne žličke ostre gorčice

100 ml olivnega olja

sol, poper,
ščepec
sladkorja
 

25g naribanega parmezana






 Vse dobro zmešaš, če je pregosto, dodaš
še limonin sok. Pustiš cca. 2 uri v hladilniku, da se okusi prepojijo.




 

"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2005 15:00
Povezava do prispevka
Zoey vsi recepti na kulinarični sloveniji so dostopni, ni potreben plus paket. Samo jih boš imela nametane vsepovprek!
prijavi se na forum, poglej temo recepti, potem omake ali solate in boš sigurno kaj našla...
0
Nazaj na vrh
Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 11:58
Povezava do prispevka
No, ker nisem našla nobenega pametnega recepta, sem ga naredila "sama"



Potrebujemo;



-nekaj zelene solate

-sočnega paradižnika

-kumare  (ta velike)

-topljeni sir z poprom (mlečni sir)

-prepečenec

-piščančja bedra

-drobtine za pohanje mesa Smile

-jajca

-4 prelive (cesarske, sirov, MCdonald)





Solato otrebimo in jo damo v posodo.Paradižnik narežemo na tanke rezine
in ga damo na solato.Kumare narežemo na rezine ali kockice.Sir sem sama
kupila v Hardiju (in je božanski), mora pa biti s poprom (izpade vse
skupaj bolj pikantno).Sir na veliko naribamo (sira mora biti
veliko).Vse skupaj dobro premešamo.



Piščančja bedra narežemo na rezine, debele ca.5 cm in jih "po pohamo" ter pečemo ca. 5 minut na vsaki strani.Kosti odstranimo.



Prepečenec narežemo oziroma nadrobimo na majhne kocke in jih damo v solato (2 nadrobljeni plošči prepečenca).



Pripravljeno mešano solato (paradižnik, kumare,solata,sir,prepečenec)
še enkrat oremešamo in postavimo na solato meso.Polijemo z čim več
preliva oz. po okusu.



Jaz sem to naredila in mi je bilo fenomenalno.



Lp

Solato serviramo
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kraljevska solata in cesarski sirov preliv
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.