Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ciabatta

Pojdi na stran 1 , 2
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2005 13:19
Povezava do prispevka

 

Predtesto:
10 g svežega kvasa
2 dl mlačne vode
35 dag bele krušne moke

Testo:
15 g kvasa
4 dl mlačne vode
60 ml mlačnega mleka
50 dag bele moke
2 žlički soli
50 ml olivnega olja

1.Predtesto:
zamesiš iz navedenih sestavin, pokriješ z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustiš vzhajati 15 ur.

2. testo:
v vodi razstopiš kvas, nato v to vmešaš predtesto - ko se malo razmehča, lahko uporabiš mešalec. Dodaš mleko, nato počasi vmešaš moko. Zmes (ki je precej tekoča) gneteš vsaj 15 minut. Potem vmešaš olivno olje in sol.
Pokriješ z naoljeno folijo in vzhajaš 2 uri.
Na pomokanem peki papirju oblikuješ tri podolgovate ciabatte ("copate"), ki jih spet vzhajaš pol ure. Potreseš z moko in pečeš slabe pol ure na 220 stopinjah.

Nazadnje urejeno 18. maj 2005 9:08; skupaj popravljeno 3 krat
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2005 13:28
Povezava do prispevka
nekaj časa sem naredila ciabatte po podobnem receptu, a je prišel zelo kisel (kvasast) okus. je tu okus "normalen"?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2005 13:40
Povezava do prispevka
ne vem , ce je ok kiselkast okus.
 
jaz notri dam ce olive in je njamsi
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2005 14:32
Povezava do prispevka
Recept za ciabatto je tudi v prvi(?) kuharski knjigi Jamieja Oliverja...
 
Pride kar ok.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2005 21:02
Povezava do prispevka
15 ur??
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 40Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 17. maj 2005 21:32
Povezava do prispevka
minut
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 9:14
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a

1.Predtesto:
zamesiš iz navedenih sestavin, pokriješ z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustiš vzhajati 15 ur.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 11:40
Povezava do prispevka
To pa traja....................., po moje se pa splača in je potem toliko boljše papcati!
Priprava tega in pečenje torej traja v dveh delih..(dva dni)!
Kaj pa je narobe, če ne pustiš tako dolgo vzhajati? Če pač delaš po postopku kot za kruh?
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 11:46
Povezava do prispevka
Je bilo popravljeno na minute.
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 11:57
Povezava do prispevka
Ni bilo popravljeno, lastnica originalnega posta je še enkrat povdarila tistih 15 ur Smile
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2005 12:18
Povezava do prispevka
V vseh receptih je tak podatek, v nekaterih je treba testo pustiti vzhajati celo vec ur
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2005 9:29
Povezava do prispevka
kaj pa če bi spekla ciabbato s čebulo in to v aparatu za kruh?
Imate morda kak recept?
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2005 8:26
Povezava do prispevka
Miškašiška, pri nas pečemo kruh v aparatu in nekajkrat smo naredili tudi takega s čebulo. Osnovnemu testu (mešanica bele moke in kake druge - pirine, polnozrnate, ržene) dodamo na olivnem olju rahlo pocvrto čebulo (pribl. pol velike čebule) in spečemo kot običajno. Mogoče je treba dodati malo več soli. Včasih dodam še provansalska zelišča. Njam, še poesebej s kakšnim zeliščnim namazom. Pridi probat.
 
Lp, Tinka
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2005 8:48
Povezava do prispevka
nisem miškašiška, ampak bi  vseeno prišla poskusit
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2005 10:16
Povezava do prispevka
Barbara, zakaj pa ne? Če je "raj na zemlji" blizu Kranja (po mojem je to kar Kranj , sploh ne bo problema)!
Lp, Tinka
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ciabatta
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.