Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Burek

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
goca
Starost: n/aPridružen: 26. jul 2006Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2007 14:58
Povezava do prispevka
Ekola čisto navaden recept za sirov slani  burek - potebujemo:
- 1 paket testa za burek (6 listov-jaz uporabljam Pečjakovega-na roli)
- 1 kg skute
- cca 2 - 2,5 dl kisle smetane
- sol
- cca 1 do 1,5 dl olja
- cca 1 do 1,5 dl mleka
- mokro kuhinjsko krpo
 
Olje in mleko zmešamo - to potrebujemo za premaz (količine so okvirne - važno je da je mešanica pol/pol).
Dobro premešamo skuto, kislo smetano in sol.
Na mokro kuhinjsko krpo damo list testa, ga najprej premažemo z mešanico olje/mleka (celega-s čopičem), na to damo mešanico skute, zarolamo in zvijemo. Tako vse do konca!
V pekač jih ne zlagajte preveč blizu ker pri peki narastejo! Pred peko jih še premažemo z mešanico olja/mleka!  Pečem na cca 180 - 200 stopinjah dokler ne dobijo lepe rjave barve.
In to je to - burek je ODLIČEN!!!!
 
Še to le sem pozabla - pečem na peki papirju!
0
Nazaj na vrh
kstendle
Starost: 39Pridružen: 3. jul 2007Prispevkov: 19Kraj: My world ;)Status:Offline
Objavljeno: 17. jul 2007 9:59
Povezava do prispevka
...sj ne da bi se hvalla, ampak, baje je moj burek (glede na to, da nisem iz B.) zlo fajn Smile
 
Testo (morš tud sam nrdit!)
v večjo posodo streseš 500g moke (to je za ene 4 večje bureke-drugač pa manj, več), soliš, mešaš in prilivaš !mlačno! vodo in nič drugega. dobro premešaš, streseš na pult in dobro pregneteš, testo razdeliš na 4 dele, ga premažeš z oljem in pustiš počivati vsaj pol ure-dlje počiva bolj se vleče Smile
najlažje je, da vzameš prt ali kaj podobnega, ga razgrneš po mizi, dobro pomokaš, nato vsak del testa najprej razvaljaš kolikor se da na tanko, namažeš z malo olja in pustiš stati par min., potem pa so dve variante ali hodiš okrog mize in vlečeš samo rob in računaš, da mogoče ne bo čisto tanko, ali pa se opogumiš, pomokaš roke in ga razvlečeš (na rokah), ter potem še malo po robovih Smile ni tako težko
 
moji kolegi imajo najraje pica burek: tretino testa namažeš z omako za pico ali zmešaš pol kečapa, pol paradižnikove mezge, ščepec sladkorja, origano. čez celo širino nalagaš na rezine narezano šunko, nariban sir in gobice, zviješ (kar s pomočjo prta) lahko ga še malo potegneš v dolžino, da pride bolj tanek, zviješ v krog, pečeš 30-40 min na 200°C, vmes večkrat premažeš z vodo. ko burek vzameš iz pečice, zopet dobro premažeš z vodo, ter ga pokriješ najboljše z enakim pekačem, da je čisto pokrit, da se testo zmehča, narežeš kot torto in postrežeš Smile pica burek je malo težje delati ta majhen, zato raje naredim velikega in ga režem kot torto.
0
Nazaj na vrh
magic girl
Starost: 39Pridružen: 27. jan 2007Prispevkov: 507Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jul 2007 19:22
Povezava do prispevka
Men pa je najboljši burek od OLIMPIJE (v ljubljani). ful ful ful ful je dober.
Pa sem enkrat uprašala kašno testo je to---pa je reku da je to kvašeno testo (sami naredijo testo).Ker če kupiš testo ne bo uredu.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Burek
Stran 4 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.