Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Burek

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 9:09
Povezava do prispevka
Joj, burek... njam, njam. Ste me pa morale spomniti.
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 9:20
Povezava do prispevka
Jaz sem prosila eno gospo, ce mi pove njen recept za BBB mesni burek oz. mesno pito in mi ga ni dala. Da jo moram videti v akciji in to je to! Nevem kaksna cuda fora je to.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 9:41
Povezava do prispevka
Maša, recepte imamo. Tale jugoslovanski link, ki sem ga prejle našla je fantastičen. Akcijo si moramo pa zmislit. Pomoje vihtijo testo levo in desno in naokoli, uboge kuhinjske ploščice, pa ni vrag, da nam ne "rata" !!
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 9:57
Povezava do prispevka
ja jaz ne upam tako testa vrtet , ker mi bo verjetno na tla vse skupaj zletel  
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 10:15
Povezava do prispevka
Saj jaz se tudi samo korajžno delam, doma pa testo za zavitke prav lepo počasi vlečem.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 10:23
Povezava do prispevka

pa to se mi zdi , da moraš imeti grif za to , da telovadiš s testom

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Snoopy
Starost: 49Pridružen: 26. okt 2004Prispevkov: 100Kraj: DuplekStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 10:23
Povezava do prispevka

Jerca je napisal/aPomoje vihtijo testo levo in desno in naokoli, uboge kuhinjske ploščice, pa ni vrag, da nam ne "rata" !!


Enkrat sem opazoval mojstra burekov, katerega družina se že par generacij ukvarja s tem. Predstavljajte si, ko okoli sebe vihti testo premera kakšnega metra!!! Ne moreš verjet. In niti ena sama luknjica se v njem ne pojavi, tenko pa tako, da skoraj vidiš skozi. Mislim da je glavna fora v tem!

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 10:29
Povezava do prispevka

jaz ga vlečem na roke zelo pooočasi, pa mi uspe luknje narest

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 11:29
Povezava do prispevka
Ne vem recepta. žal ti ne morem pomagat.

Drugače pa mi je burek itak .
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 11:33
Povezava do prispevka
Najboljši burek je v Izoli pri šiptarju. Njami. Jaz sem si ga včasih kar za kosilo privoščila, Nejc je pa tako čisto nor nanj.
0
Nazaj na vrh
barbimiha
Starost: n/aPridružen: 26. avg 2004Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 12:37
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a

bi prosila, če ima katera fajn recpet , ker jaz danes že celi dan sanjam o njem.


hvala



sanje se ti uresničujejo


potrebuješ-skutni(sirov)burek: pol kile skute,4 jajca, testo iz hladilnika(listi),nekaj kisle smetane, sol, olje


vse, razen testazmešaš v posodi(lahko tudi dodaš nekaj žlic olja).čemaš npr šest listov, vzameš dva in ju namažeš z malo vode, pa gor uliješ skutno maso in iz dveh strani testo prepogneš proti sredini in hop hitro v naoljen pekač.včasih malo te skutne mase ven steče, ampak ni panike. vržeš v pekač za eno urco( tolk da je lepo zlato rjave barve. takoj ko je pečeno, poliješ s približno 3dl vode in pokriješ s folijo, da se zadeva omehča.that,s it!


poleg bureka ponavadi jemo jogurt, ali ga postrežem pri kosilu kot prilogo, ali pa v manjših kosih ob kavi.mmmmmmmmmmmmm


 

B.
0
Nazaj na vrh
MajaN
Starost: 123Pridružen: 21. nov 2004Prispevkov: 270Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 14:10
Povezava do prispevka

Men ko zapase si ga krem kar iskat,ker bi predolgo trajala priprava in bi me ze minilo

Vrlina je kot dragulj, ki je najlepši, če je sestavljen preprosto.
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2004 15:20
Povezava do prispevka

tale recept sm ukradla na nekem drugem forumu:


1 zavitek tankega vlečenega testa
500 dag mastne skute ali srbskega sira
15 dag masti ali olja
1 dl radenske
malo soli






Pekač namastimo, vanj vložimo plast testa, ga premažemo z maščobo, damo naslednjo plast testa in zopet premažemo. Na tretjo premazano plast damo sir zmešan s soljo in premažemo po testu. Nato damo naslednjo plast testa, malo pomastimo in poškropimo z Radensko. Nato zopet sir in testo in Radenska, vse dokler imamo sestavine. Na vrhu morata biti vsaj dve plasti premazanega
testa. Burek pustimo malo počivati, da se testo prepoji , nato ga spečemo v pečici. Še vročega poškropimo s slano mlačno vodo in pokrijemo za 10 minut s krpo. Nato še vročega narežemo.

0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. apr 2005 13:34
Povezava do prispevka
naredila sem krompirušo in je bila odlična:
 

testo za burek
1 kg krompirja
1 čebula
2 stroka česna
poper
2 dl kisle smetane (ali mleka)
maslo ali olje po potrebi

Krompir olupimo, operemo in zrežemo na kockice. Na olju popražimo drobno narezano čebulo, toliko, da postekleni, dodamo krompir, poper, malo Vegete, sol in vse to še malo popražimo. Potem testo list po list razprostremo, jih poškropimo z oljem, posujemo s pripravljenim krompirjem in zavijemo v zvitke.
Zvitek postavimo na sredino naoljenega pekača in zvijemo v krog. Sledeč list zamotamo okoli prejšnjega in tako po vrsti. Pečemo v pečici okoli 30 minut, pred koncem pečenja prelijemo s kislo smetano (ali s kislim mlekom, lahko tudi navadnim) in na koncu premažemo z maščobo.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 20:13
Povezava do prispevka
Jaz pa raje kar skočim na Miklošičevo po burek. Uh...
 
 
 
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Burek
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu