
- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
pa to se mi zdi , da moraš imeti grif za to , da telovadiš s testom
Enkrat sem opazoval mojstra burekov, katerega družina se že par generacij ukvarja s tem. Predstavljajte si, ko okoli sebe vihti testo premera kakšnega metra!!! Ne moreš verjet. In niti ena sama luknjica se v njem ne pojavi, tenko pa tako, da skoraj vidiš skozi. Mislim da je glavna fora v tem!
jaz ga vlečem na roke zelo pooočasi, pa mi uspe luknje narest
bi prosila, če ima katera fajn recpet , ker jaz danes že celi dan sanjam o njem.
hvala
sanje se ti uresničujejo
potrebuješ-skutni(sirov)burek: pol kile skute,4 jajca, testo iz hladilnika(listi),nekaj kisle smetane, sol, olje
vse, razen testazmešaš v posodi(lahko tudi dodaš nekaj žlic olja).čemaš npr šest listov, vzameš dva in ju namažeš z malo vode, pa gor uliješ skutno maso in iz dveh strani testo prepogneš proti sredini in hop hitro v naoljen pekač.včasih malo te skutne mase ven steče, ampak ni panike. vržeš v pekač za eno urco( tolk da je lepo zlato rjave barve. takoj ko je pečeno, poliješ s približno 3dl vode in pokriješ s folijo, da se zadeva omehča.that,s it!
poleg bureka ponavadi jemo jogurt, ali ga postrežem pri kosilu kot prilogo, ali pa v manjših kosih ob kavi.mmmmmmmmmmmmm
Men ko zapase si ga krem kar iskat,ker bi predolgo trajala priprava in bi me ze minilo
tale recept sm ukradla na nekem drugem forumu:
1 zavitek tankega vlečenega testa
500 dag mastne skute ali srbskega sira
15 dag masti ali olja
1 dl radenske
malo soli
Pekač namastimo, vanj vložimo plast testa, ga premažemo z maščobo, damo naslednjo plast testa in zopet premažemo. Na tretjo premazano plast damo sir zmešan s soljo in premažemo po testu. Nato damo naslednjo plast testa, malo pomastimo in poškropimo z Radensko. Nato zopet sir in testo in Radenska, vse dokler imamo sestavine. Na vrhu morata biti vsaj dve plasti premazanega
testa. Burek pustimo malo počivati, da se testo prepoji , nato ga spečemo v pečici. Še vročega poškropimo s slano mlačno vodo in pokrijemo za 10 minut s krpo. Nato še vročega narežemo.
testo za burek
1 kg krompirja
1 čebula
2 stroka česna
poper
2 dl kisle smetane (ali mleka)
maslo ali olje po potrebi
Krompir olupimo, operemo in zrežemo na kockice. Na olju popražimo drobno narezano čebulo, toliko, da postekleni, dodamo krompir, poper, malo Vegete, sol in vse to še malo popražimo. Potem testo list po list razprostremo, jih poškropimo z oljem, posujemo s pripravljenim krompirjem in zavijemo v zvitke.
Zvitek postavimo na sredino naoljenega pekača in zvijemo v krog. Sledeč list zamotamo okoli prejšnjega in tako po vrsti. Pečemo v pečici okoli 30 minut, pred koncem pečenja prelijemo s kislo smetano (ali s kislim mlekom, lahko tudi navadnim) in na koncu premažemo z maščobo.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...