Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Burek

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2005 20:30
Povezava do prispevka
 Meni ga je pa prejle soseda prinesla. Direkt iz pečice....
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 10:14
Povezava do prispevka
uh krompiruša je men najboljši burek. Sploh, ko ga naredi moja mama ali soseda.
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 18:30
Povezava do prispevka
Jerca je napisal/a
 Meni ga je pa prejle soseda prinesla. Direkt iz pečice....




no pa povprašaj sosedo za recept, kako ga ona naredi?
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -13Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 18:39
Povezava do prispevka
Jaz bi tudi sosedin recept! Upam, da ga čimprej javiš! Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 18:43
Povezava do prispevka
mi smo zadnjic delali burek - delala ga je moja prijateljica, js pa sem bila bolj asistentka. bil je bozanski, pa cisto simpl za narest.
sestavine, vse kupljene na trznici, baje so tam najboljse:
kore
domaca smetana
domaca skuta
domac srbski sir
jajca
sol
maslo
 
pekac namazes z maslom in prekrijes dno z eno polo testa, tako, da visi cez rob, notri zlijes nadev (smetana, sir, skuta, 2 jajci, sol), raztrgas se eno koro in jo nameces med nadev, nato pa pokrijes z zavihki prve kore. cez premazes se malo nadeva. peces 50 min na 180. mi smo delali dva bureka v manjsih pekacih. so pa boljsi, ce stojijo vsaj kaksno uro, da se nadev malo vpije in strdi.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 20:50
Povezava do prispevka
Meni je soseda že stokrat rekla, da  recept sam po sebi ne pomeni nič. Človeka moraš gledati v akciji.  Pa te ženske, ki to zares znajo, vihtijo s tistim testom, da samo debelo gledaš!!  Kar Ronzin recept upoštevajte, jaz bom pa sosedov, ali pa od Šiptarja burek jedla.
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 21:43
Povezava do prispevka
ma soseda pač noče dati recept, vsaj tako se mi zdi. če ti je stvar
vsaj malo logična lahko narediš brez da prej vidiš. prosi naj ti ga da
in ga napiši na forum


0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2005 21:54
Povezava do prispevka
Nop !!  Da ga bom morala potem sama delat ???    Kattica, na tej temi "Burek", smo dale že kar nekaj linkov in receptov za izdelavo dobrega bureka.
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2005 13:44
Povezava do prispevka
me nekej zanima:
kakšna je pa ,,fila,, v mesnem bureku ?
 
mesna, seveda. ampak zanima me kako se pripravi ta zmes.
 
jest bi npr tkole nardila: na čebulici bi popekla mleto meso (ene 30 dag), posolila, popoprala,začinkala,...nakako v tem smislu bi bilo dobro, a ne?
 
predlogi?
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2005 13:47
Povezava do prispevka
Čisto v redu!
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -13Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2005 11:33
Povezava do prispevka
Jaz bi k mesnemu dodala še zelenjavo (paradižnik, papriko,
korenček....), začinila ja, kjer pa seveda ne bi smel manjkati česen.....
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2005 13:00
Povezava do prispevka
ja, ja česen obvezno....
kaj pa če bi npr, pol ko bi se ta mesna zmes ohladila, da bi dodala jajce?
 
pol ko bi to zmes zavila v testo in dala pečt, a ne bi blo vse skup mal presuho ( kot eno žaganje )
sem se pa spomnila, da eni dajo med meso tudi  kockice krompirja.
to bi blo pa zelo okusno, pa še sočno bi bilo bolj.
 
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. avg 2005 10:19
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a
 
testo za burek
1 kg krompirja
1 čebula
2 stroka česna
poper
2 dl kisle smetane (ali mleka)
maslo ali olje po potrebi
 

Krompir olupimo, operemo in zreemo na kockice. Na olju popražimo drobno narezano čebulo, toliko, da postekleni, dodamo krompir, poper, malo Vegete, sol in vse to še malo popražimo. Potem testo list po list razprostremo, jih poškropimo z oljem, posujemo s pripravljenim krompirjem in zavijemo v zvitke.
Zvitek postavimo na sredino naoljenega pekača in zvijemo v krog. Sledeč list zamotamo okoli prejšnjega in tako po vrsti. Pečemo v pečici okoli 30 minut, pred koncem pečenja prelijemo s kislo smetano (ali s kislim mlekom, lahko tudi navadnim) in na koncu premažemo z maščobo.

jaz sem krompir včeraj naribala in pride boljše. pa dodala sem še origano , baziliko ... in je bilo full dobro, zraven pa paradižnikovo solato + kumarice + koruza+paprika
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2007 22:07
Povezava do prispevka
Danes sva se tudi midva prvič lotila bureka Smile Naredila sva mesnega in sirovega.
Tu so slike:
image file name: 2k2853815205.jpg

image file name: 2k92c686d0a6.jpg

image file name: 2k408a1f2c09.jpg

Sirov je iz polnozrnatega testa.

Pa dober tek
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2007 7:44
Povezava do prispevka
Jaz mesnega delam takole: raztopim 1 margarino, posebej v ponvi zdinstam na malo olja 40dag mletega mesa, malo sesekljane čebule in 2 stroka česna. Ko je na pol dinstano, pa ga malo ohladim. pol pa še rabim zavitek listnatega testa za zavitke.
Nato z oljem namažem pekač, gor dam 1 testo, spet namažem s stopljeno margarino, gor na redko posipam mali dinstanega mesa, spet testo, namažem, drugo testo, mleto meso, vmes seveda še malo posolim in tako do konca. Na vrh dam zmeraj plast testa, pol vse skupaj premažem z zadnjimi ostanki stopljene margarine in pečem okoli 3/4 ure, nato vzamem iz pečice in po vročem polijem okoli 2 dcl vode, zmešane z žličko soli in malo olja.Dam nazaj v vročo pečico in še 15 minut pečem do konca. Testo bo lepo vpilo tekočino in burek bo sočen, ne bo pa masten. Pa dober tek. Zraven vedno jemo navadni jogurt alo pa kislo mleko.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Burek
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu