Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2
Iry
Starost: 40Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 4. jul 2005 21:09
Povezava do prispevka
Jaz imam najrajši pohane Smile
0
Nazaj na vrh
tjaša
Starost: n/aPridružen: 23. jun 2005Prispevkov: 168Kraj: primorska/ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2005 16:42
Povezava do prispevka
Jaz jih ponavadi naredim kot omako za pašto. zrežem jih na kocke in jih
s čebulo malo popražim na olivnem olju, dodam začimbe in česen, na
koncu pa paradižnikovo omako in vse skupaj polijem po pašti. včasih pa
namesto paradižnikove omake dam kislo smetano.

same imam pa najrajši pohane.
0
Nazaj na vrh
Anchy
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 56Kraj: DomžaleStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2005 20:46
Povezava do prispevka
Jaz pa rada naredim dušene bučke s paradižnikom in papriko ali pa bučno pito.Vse je zelo dobro.
Be yourself!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2005 20:55
Povezava do prispevka
Jest jih pa najrajši prepražim na čebuli, dam paradižnik in riž, na koncu pa še česen in peteršilj...pa je ful dobr
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2005 10:50
Povezava do prispevka
bučke in krompir v pečici 
 
zapečena zelenjava
odlična in preprosta zelenjavna poslastica z bučkami, krompirjem, čebulo, papriko in paradižnikom (iz pločevinke)
 
  • 650 g bučk
  • 550 g krompirja
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 400 g paradižnika iz pločevinke
  • 1,5 dl ekstra deviškega olivnega olja
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička suhega origana
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja

    predpriprava
    ■ Bučke operemo, obrišemo in narežemo na kolesca.
    ■ Papriko razpolovimo, razsemenimo, očistimo in narežemo
    ■ Pločevinko paradižnika odpremo, potem pa paradižnik z ostrim nožem sesekljamo kar v njej.
    ■ Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. Česen olupimo in drobno seskljamo. 
    ■ Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke.
    ■ Pristavimo in zavremo 1,5 decilitra vode. 

    priprava

    Pečico segrejemo na 190
  • Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
    0
    Nazaj na vrh
    Celi
    Starost: 44Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 28. sep 2005 16:26
    Povezava do prispevka
     
    Uuuuu mi velikokrat naredimo bučke takole. Je čist preprosto za naredit in božansko dobro
    Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
    0
    Nazaj na vrh
    tilu
    Starost: 44Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
    Objavljeno: 28. sep 2005 18:42
    Povezava do prispevka
    Uf, bučke. Miljaužnt receptouv mam, ker ma babi domače bučke in mi jih skos tala. Najbolj izi je, da "zmečeš" skupaj krompir, narezan po želji (kosi, rezine, pomfrijčki), bučke, korenček, por, karkoli pač od zelenjave. Potem to skupaj zmešam, dam malo sveže vejice rožmarina, timijan, origani, peteršilj. In to daš pečt. Sama to izboljšam tako, da zmešam zravn še sataraš (ga nrdi babi, spet iz svojih pridelkov, da notr vse-bučke,malancane,čebulo,papriko,paradižnik,.....vse "potenstano" in potem dano v kozarčke) in posujem z drobtincami in parmezanom. Se lepo zapeče, znotraj je pa lepo sočno.
     
    Al pa piščanček popečen skupaj z bučkami na teflonski ponvi.
     
    Al pa pohane. Mnjami.
     
    Pa filane bučke so tut fajn. Prepražič čebulo, dodaš faširano meso, potem pa spet, zelenjava po želji. Men je fajn tuki notr koruza, por, paradižnik in seveda izdolbena bučka. Vse to mal potenstaš, podušiš, nafilaš bučko in daš pečt. Supr.
     
     
    The day is what you make of it!
    0
    Nazaj na vrh
    SaMa
    Starost: 41Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
    Objavljeno: 28. sep 2005 21:31
    Povezava do prispevka
    Moja mami je enkrat nardila štrudelj iz bučk....mnjammm...full dober, ker ni preveč sladek.... drugače imam najraje pohane bučke, pa tud v omaki so dobre....
    Lp, SaMa
    0
    Nazaj na vrh
    barbara22
    Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
    Objavljeno: 11. okt 2005 11:53
    Povezava do prispevka
    Bučni njoki s prekajenim sirom

    Okusna predjed ali priloga z zapečenimi njoki s sirom.

    Sestavine

    600 g krompirja
    300 g bučnega mesa
    300 g moke
    60 g masla
    1 žlica olja
    50 g prekajenega sira
    2 jajci
    sol
    muškatni orešček
    2 vejici peteršilja

    Predpriprava

    - Očišeno bučo narežemo na kocke.
    - Krompir operemo, olupimo in razkosamo na četrtine. Skupaj z nakockano bučo ga pristavimo v hladni vodi. Zavremo in počasi kuhamo približno 25 minut.
    - Kuhano zelenjavo odcedimo in odparimo, nato pa jo pretlačimo na čisto delovno površino in ohladimo.
    - Peteršilj drobno sesekljamo.
     

    Priprava

    - V posodi pristavimo vodo za kuhanje njokov. Posolimo.
    - Ohlajeni zelenjavi dodamo moko, jajci, sol, ščepec sveže naribanega muškatnega oreščka ter sesekljan peteršilj. Zamesimo testo, ki ga razdelimo na več delov. Vsakega posebej razvaljamo na dolge, za debelino sredinca debele svaljke, ki jih razrežemo na približno 3 centimetre dolge koščke. Vsakega posebej potegnemo prek vilic.
    - Njoke vložimo v vrelo vodo in zavremo, potem pa temperaturo zmanjšamo na minimum. Njoke poširamo približno 10 minut.
    - Kuhane njoke s penovko poberemo iz vode in na hitro splaknemo pod vročo vodo ter odcedimo.
    - Pečico segrejemo na 200
    Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
    0
    Nazaj na vrh
    raketa
    Starost: 47Pridružen: 3. maj 2005Prispevkov: 385Kraj: PtujStatus:Offline
    Objavljeno: 12. okt 2005 9:53
    Povezava do prispevka
    Bučke s pire krompirjem THE BEST



    sestavine:

    bučke narezane na kocke (podolgovate zelene)

    1 žličko jabolčnega kisa

    eno čebulo

    sol

    poler

    malo začinke

    žličko moke

    kislo smetano ali smetano za kuhanje



    Postopek: bučke narežemo in jih prelijemo z žličko kisa, ter počakamo
    pet minut. Nato sesekljaš čebulo in jo skupaj z bučkami prepražiš na
    olivnem olju. Posoliš in popopraš ter dodaš začinko, tako nekaj časa
    dušiš. Kos so bučke mehkejše vendar ne razkuhane dodaš kislo smetano,
    ki si jo prej razmešal z malo vode in žličko moke. Preliješ pobučkah,
    počakaš, da se lepo zgosti in ponudiš s pire krompirjem.



    Naravnost čudovito, probajte.




    Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. KAJ BOŠ POČEL TI?

    (Loesje)
    0
    Nazaj na vrh
    Katja
    Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
    Objavljeno: 12. okt 2005 23:19
    Povezava do prispevka
    Tole bo pa jutri moje kosilce.
    0
    Nazaj na vrh
    *urška*
    Starost: 41Pridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 4944Kraj: MariborStatus:Offline
    Objavljeno: 13. okt 2005 19:52
    Povezava do prispevka
    Jaz imam pa najraje pohane.
    0
    Nazaj na vrh
    melanie
    Starost: 33Pridružen: 1. nov 2005Prispevkov: 256Kraj: n/aStatus:Offline
    Objavljeno: 6. nov 2005 18:29
    Povezava do prispevka
    jaz jih ponavadi malo prepražim, potem pa dodam sir, da se še ta stopi to je tako dobro, da še angeli jedo.
    njam!
    Custom Smiley
    lp melanie





    Carpe diem
    0
    Nazaj na vrh
    Angels
    Starost: -13Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
    Objavljeno: 12. nov 2005 16:54
    Povezava do prispevka
    Bučke zelo dobro operem, nič ne lupim, jih kar narežem na tanke
    kolobarje, popražim jih na olivnem olju, da se malo zmehčajo(morajo
    biti še lepo hrustljave). Nato jih začinim, dodam gorgonzolo ali kakšen
    drugi plesniv sirček, da se ta lepo stopi. Medtem skuham široke
    testenine, nato pa vse skupaj lepo zmešam.....mnjamiii..to bi lahko
    jedla vsak dan....
    0
    Nazaj na vrh
    Mysty
    Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 21Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 19. nov 2005 22:12
    Povezava do prispevka
    Moje naj verzije so tri;
    -že opisano pečeno v pečici (polnjene)
    -vložene v kisu in olju narezane na velike krhlje, in potem kot priloga k narezku
    -naribane na rezine,popražene skupaj z malo čebule, nasekljanim česnom, drobnjakom, lonček kisle smetane, sol, poper in na koncu narezani lističi rukole. Njams
     
    0
    Nazaj na vrh
    Pojdi na:
    Bučke
    Stran 2 od 2
    Pojdi na stran 1 , 2
    Pojdi na stran:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu