Jaz delam bučke na več načinov.
Če so tiste majhne jih narežem po dolgem, posolim in jih posujem z česnom ter na hitro zapečem na vsaki strani.
Naredim jih tudi kot omako k pire krompirju in je res BBBBB. Prepražim čebulo, potem dodam malo česna, na to gor pa narezane bučke na kocke, posolim, malo popram, dodam kozarec vode po potrebi in kuham da vse skupaj lepo razpade. Po potrebi jih na koncu še malo zmečkam z tistim za pire krompir delat. Lahko še dodaš lovorov list, malo rdeče paprike, origano...po okusu.
Če pa so večje pa jih prererem na pol po dolgem , izdolbem.
Dam jih v pečico za 5 minut na 180 stopinj.
Naredim si maso: Iz tistega kar sem izdolbla iz bučk, mletega mesa, pa po želji kakšno zelenjavo, paradižnik, paprika,melancana,sol, poper,še kakšna začimba po okusu....po želji. In to vse skupaj napolnim v bučke, gor posujem z sirom in še dam za malo v pečico.
bbbbb dobro
