Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje omega-6 v nosečnosti vpliva na debelost otrok

16. jan 2013 11:00
0

Oglasno sporočilo


... pri katerih je v krvi zaznati višjo raven maščobnih kislin omega-6, več tveganja, da bo otrok trpel za debelostjo. Študija, ki jo je izvajal Medicinski raziskovalni svet (MRC), na Univerzi v Southamptonu, je ocenila delež maščobe in mišične mase pri 293 fantih in deklicah v starosti od štiri do šest let. Njihove ocene so bile primerjane s koncentracijami maščobnih kislin omega-6, ki so bile pri njihovih mamah izmerjene med nosečnostjo. Študija je bila objavljena v januarski izdaji revije o endokrinologiji in presnovi (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism). Ugotovili so, da imajo otroci, rojeni materam, ki so imele v krvi višje ravni omega-6, več maščobne mase.


Povečajte vnos maščobnih kislin omega-3 in zmanjšajte vnos omega-6, ki
jih najdemo predvsem v oljih kot so koruzno, sončnično, olje oljne repice

Foto: prostate.net

Dr. Nicholas Harvey, višji predavatelj na omenjeni univerzi, je povedal: "Debelost je v tej državi naraščajoč problem, študij glede ravni maščobnih kislin pri nosečnicah, ki se prenašajo na potomce, pa je bilo narejenih zelo malo. Ti rezultati kažejo, da lahko spremembe v materini prehrani med nosečnostjo morda blagodejno vplivajo na razvoj telesne strukture otroka. Rezultati študije kažejo tudi šibkejšo povezavo med izmerjeno stopnjo maščobnih kislin omega-3 pri materi in mišično maso njihovih otrok. Višja kot je prisotnost omega-3 pri nosečnicah, manj maščobe in več mišic ter kosti bo pri dojenčku.

Glede na te ugotovitve, lahko sklepamo, da je med nosečnostjo zelo pomembno, da se uživa dovolj omega-3 maščobnih kislin. "Maščobne kisline omega-6 in omega-3 delujejo na maščobno maso ravno obratno - prejšnji poskusi so omega-3 poskušali uporabiti kot dopolnitev za zmanjšanje maščobne mase, vendar naši rezultati kažejo, da tak pristop najbolje deluje v kombinaciji z znižanjem vnosa maščobnih kislin omega-6 in uživanjem omega-3.
 

Vir naslovne fotografije: thehealthage.com

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen z novim korona virusom.