Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje omega-6 v nosečnosti vpliva na debelost otrok

16. jan 2013 11:00
0

Oglasno sporočilo


... pri katerih je v krvi zaznati višjo raven maščobnih kislin omega-6, več tveganja, da bo otrok trpel za debelostjo. Študija, ki jo je izvajal Medicinski raziskovalni svet (MRC), na Univerzi v Southamptonu, je ocenila delež maščobe in mišične mase pri 293 fantih in deklicah v starosti od štiri do šest let. Njihove ocene so bile primerjane s koncentracijami maščobnih kislin omega-6, ki so bile pri njihovih mamah izmerjene med nosečnostjo. Študija je bila objavljena v januarski izdaji revije o endokrinologiji in presnovi (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism). Ugotovili so, da imajo otroci, rojeni materam, ki so imele v krvi višje ravni omega-6, več maščobne mase.


Povečajte vnos maščobnih kislin omega-3 in zmanjšajte vnos omega-6, ki
jih najdemo predvsem v oljih kot so koruzno, sončnično, olje oljne repice

Foto: prostate.net

Dr. Nicholas Harvey, višji predavatelj na omenjeni univerzi, je povedal: "Debelost je v tej državi naraščajoč problem, študij glede ravni maščobnih kislin pri nosečnicah, ki se prenašajo na potomce, pa je bilo narejenih zelo malo. Ti rezultati kažejo, da lahko spremembe v materini prehrani med nosečnostjo morda blagodejno vplivajo na razvoj telesne strukture otroka. Rezultati študije kažejo tudi šibkejšo povezavo med izmerjeno stopnjo maščobnih kislin omega-3 pri materi in mišično maso njihovih otrok. Višja kot je prisotnost omega-3 pri nosečnicah, manj maščobe in več mišic ter kosti bo pri dojenčku.

Glede na te ugotovitve, lahko sklepamo, da je med nosečnostjo zelo pomembno, da se uživa dovolj omega-3 maščobnih kislin. "Maščobne kisline omega-6 in omega-3 delujejo na maščobno maso ravno obratno - prejšnji poskusi so omega-3 poskušali uporabiti kot dopolnitev za zmanjšanje maščobne mase, vendar naši rezultati kažejo, da tak pristop najbolje deluje v kombinaciji z znižanjem vnosa maščobnih kislin omega-6 in uživanjem omega-3.
 

Vir naslovne fotografije: thehealthage.com

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.