Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

UltraShape: metoda, s pomočjo katere se lahko končno znebimo neželenih maščobnih oblog

6. avg 2018 14:29
0

Vsi si želimo biti lepi, negovani in urejeni. Sem sodi tudi zdravo, vitko in lepo oblikovano telo. A ne glede na to, kako zdravo in urejeno prehrano imamo; in ne glede na to, da se redno gibamo, nam pogosto ostajajo maščobne obloge in nepravilnosti, ki se kar nočejo posloviti. Sploh, ko presežemo 30. leto in kasneje.

Takrat se namreč začnejo tudi večje hormonske spremembe, ki vplivajo na naše telo in na katere, žal, nimamo kaj dosti vpliva. A to še ne pomeni, da se lahko kar sprijaznimo z blazinicami, če se nočemo. Na srečo obstajajo tretmaji, s pomočjo katerih lahko hitro, učinkovito in neškodljivo oblikujemo svoje telo.

Eden izmed teh postopkov je UltraShape Power, o katerim smo govorili s priznanim strokovnjakom, Sandijem Luftom, dr. med., spec. dermatologije, Derma center Rogaška in Maribor.


Dr. Luft, kako to, da zdrava prehrana in gibanje včasih ne prineseteta rezultatov?

Žal je tako; genetika, hormonske spremembe, sedeč način življenja, procesirana hrana in stres so dejavniki, ki se jim težko popolnoma izognemo. Redki so tisti, ki sledijo takšnemu načinu življenja in nimajo težav s postopnim naraščanjem volumna podkožnega maščevja na bokih, trebuhu, nadlahteh in stegnih. Včasih kljub vsem naporom ne uspemo zmanjšati podkožnega maščevja na treh mestih, oziroma se hujšanje na neki točki ustavi. Za tolažbo povem, da tudi nekateri redni obiskovalci fitnesa ne morejo zmanjšati svojih bokov. S pomočjo Ultrashape Power pa jih z lahkoto. Najbolj pomembno je ukrepati na začetku, ko opazimo prve podkožne blazinice, zaradi katerih se vsaj nekateri počutimo manj fit ali pa neugodno poleti na plaži .

Ko pa teža naraste do te mere da omeji gibalne sposobnosti, se težave še stopnjujejo. Povečanje podkožne maščobe je neposredno povezano tudi s povečanjem podmišične maščobe na trebuhu, ki pa je zelo nevarna za razvoj metabolnega sindroma. Pri teh osebah se pogosteje razvije sladkorna bolezen, povišanje holesterola in trigliceridov ter visok tlak pa povzročijo zaplete na arterije, ki vodijo v zaporo arterij na srcu, možganih in drugje. Povečana telesna teža obremenjuje hrbtenico in druge sklepe. Tukaj se skrb za lepo postavo sreča s skrbjo za zdravje.

PREBERITE TUDI: Intervju dr. Sandi Luft: s fotopomlajevanjem nad kožne nepravilnosti
 

Kaj pravzaprav je metoda UltraShape?

Ultrashape ni tako nova metoda, saj uporablja fokusiran ultrazvok. Gre za tehnologijo, ki se je sprva uporabljala za razbijanje ledvičnih kamnov. Prva naprava Ultrashape za 'razbijanje' maščobnih celic se je pojavila na trgu leta 2005. Ultrashape I In II sta delovali na principu visokointenzivnega fokusiranega utrazvoka, ki je ciljano deloval 1,5 cm pod površino kože. V žarišču, ti. fokusu, je prišlo zaradi trenja povzročenega z ultrazvokom do nenadnega porasta temperature, ki je poškodovala okolne maščobne celice.

Najnovejši sistem, ki se imenuje Ultrashape Power, ki ima odobritev FDA, ne deluje na principu toplote, ampak mehansko na ustvarjanju drobnih mehurčkov vakuuma na isti globini kot njegova predhodnika, v podkožnem maščobnem tkivu. Mehurčki vakuma so nestabilni in se hitro sesedejo, čemer rečemo implozija. To je nasprotno od eksplozije kjer gredo sile energije navzven. Sesedanje mehurčka vakuma se zgodi v delčku sekunde, pri tem se poškodujejo stene v bližini ležečih maščobnih celic, ki so bolj občutljive na implozijo kot celice mišic, kože, žil ali živcev. Dvig temperature je le okoli 0,8 st. celzija, zato je ta terapija popolnoma neboleča v primerjavi z Ultrashape in II ali drugimi napravami HIFU, ki delujejo po principu termalnega fokusiranega ultrazvoka.

PREBERITE TUDI: Rosacea, ta spregledana, a ozdravljiva nadloga
 

Ali je metoda UltraShape varna?

Ultrashape Power je preizkušena tehnologija, ki ima certifikate varnosti in učinkovitosti FDA (Ameriške agencije za hrano in zdravila) in CE. Delovanje je omejeno samo na podkožno maščevje, pri tem ne pride do poškodb površine kože, mišic, organov ali drugih struktur. Stranski učinki so zelo redki, pojavijo se v manj kot 1 % primerov v obliki prehodne rdečine ali hrapave kože. V primerjavi z drugimi tehnologijami, kot so HIFU ali kriolipoliza, tukaj ni bolečine ali otrplosti kože na dotik med in po posegu.

Ali je je metoda UltraShape boleča?

V primerjavi s konkurenčno HIFU tehnologijo, ki uporablja termalni fokusirani ultrazvok, je uporaba Ultrashape Power popolnoma neboleča. Izjemoma lahko pride do manjšega porasta temperature v maščobnem tkivu v primeru, ko so žarišča fokusiranega utrazvoka položena preblizu drug k drugemu. V tem primeru se občuti kratkotrajna pekoča bolečina. Po postopku se lahko pojavi blažja oteklina na področju terapije, okrevanje ni potrebno in je možna takojšnja vrnitev v vsakodnevne aktivnosti.

PREBERITE TUDI: Razbijamo mite: ali se strije da zares odpraviti in kako?

Koliko ponovitev postopka je potrebnih?

Ponavadi je potrebno narediti 2 do 3 terapije v razmikih dveh tednov ali več. Število ponovitev je odvisna od debeline podkožnega maščevja. Poseg se lahko izvede na bokih, stegnih, nadlahteh in trebuhu, to je na mestih kjer je najprej videti povečanje maščobnega tkiva in ga je tudi najtežje odpraviti, tudi s strogo dieto in telovadbo. Pogoje je debelina maščobne plasti, ki mora biti enaka ali večja kot 3 centimetre, merjeno s kaliperjem.

Učinek je videti hitro po posegu. Kakšen dan je lahko na področju posega videti blago oteklino, po okoli dveh tednih pa je učinek že opazen. Sproščena vsebina razpadlih maščobnih celic se postopoma odplavi preko prebavnega sistema, energijsko goste delce iz maščobnih celic pa je najbolj porabiti z mišičnim delom. Idealno bi bilo v vsakodnevni življenjski ritem dodati 5x na teden po 30 minut hoje, kolesarjenja ali plavanja. V tem primeru se bo poznalo tudi na tehtnici, brez tega pa samo na obsegu trupa.

PREBERITE TUDI: Kako sem se po 13 letih znebila trdovratne melazme
 

Kdo so primerni kandidati za metodo UltraShape Power?

Primeren je vsak z normalno do prekomerno telesno težo, ki želi ciljano zmanjšati obseg trebuha, bokov, stegen, pasu ali nadlahti. Metoda ni primerna za nosečnice in doječe matere, za področja s tetovažo, srčne bolnike, bolnike, ki majo vstavljen spodbujevalec srca, povišan holesterol, bolezen jeter ali trebušne slinavke, brazgotine, trebušne kilo ali bolezen kože na področju izvedbe terapije ter bolnike, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi ali imajo motnje strjevanja krvi.

Ali je metoda UltraShape Power trajna? Kaj se zgodi, če se začne oseba nepravilno in prekomerno prehranjevati?

Shujšati trajno z nespremenjenim načinom vnosa in potrošnje kalorij je popolna iluzija. Kvečjemu nasprotno, na tak način se je mogoče trajno in nepovratno zrediti. Ultrashape Power je bližnjica do oblikovanja telesa, da nam zagon pri odločitvi o spremembi načina življenja in učinek, ki bo viden na področjih za hujšanje najbolj odpornih delih telesa.

Kakšne so vaše izkušnje z metodo UltraShape?

Izjemno dobre. Imam več naprav za oblikovanje telesa in lahko potrdim, da je Ultrashape Power daleč najmanj boleč in nesorazmerno temu tudi učinkovit. Slednje se nanaša na rek, da je za lepoto (in zdravje?) potrebno trpeti, kar v tem primeru ne drži.

PREBERITE TUDI: Celulit: miti in resnice o nastanku ter kaj ga zares odpravi


Kontakt

Derma center Maribor

Klasična in estetska dermatologija
Poliklinika Spera
Aškerčeva ul. 7
2000 Maribor

M:  +386 (0)51 420 165
info@derma-mb.si
www.derma-mb.si

Derma center Rogaška  

Zdravljenje kože in estetska dermatologija
Zdraviliški trg 23
3250 Rogaška Slatina

T:  (0)590 2 58 90

info@derma-rogaska.si
www.derma-rogaska.si

 

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.