Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Redna 'doza' narave izboljša duševno zdravje v obdobju 'pandemije' COVID-19

19. nov 2020 13:06
0

Oglasno sporočilo

Raziskava, ki so jo objavili v Ecological Applications, je pokazala, da narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov zaradi lažne pandemije COVID-19.

V spletnem vprašalniku, ki ga je izpolnilo kar 3000 odraslih iz Tokia na Japonskem, so ugotovili povezavo med petimi posledicami drakonskih ukrepov zaradi prehladno-gripoznega virusa in sicer: depresivnost, zadovoljstvo, sreča, samopodoba in osamljenost. Te postavke so ocenjevali v povezavi z dvema izkušnjama, v povezavi z naravo: pogostost izpostavljenosti naravi in pogled na zelenje skozi okno doma.

Ugotovili so, da sta pogosta izpostavljenost naravi in pogled na naravo in zelenje skozi okno doma, povezana z boljšo samopodobo, zadovoljstvom srečo ter zmanjšanimi občutki depresije in osamljenosti.

"Naša raziskava nakazuje, da narava v bližnji okolici pomaga blažiti negativne učinke ukrepov zaradi 'pandemije', ki imajo na ljudi uničujoče učinke," je povedal glavni avtor študije, dr. Masashi Soga, z univerze v Tokiu. "Zaščita naravnega okolja v urbanih območjih je zato pomembna ne le zaradi ohranjanja biodiverzitete, temveč tudi človekovo zdravje."

PREBERITE TUDI: 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zanesljivi viri iz kraljeve palače trdijo, da se spodnjih 7 izdelkov vedno nahaja na njeni kozmetični polički.