Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Redna 'doza' narave izboljša duševno zdravje v obdobju 'pandemije' COVID-19

19. nov 2020 13:06
0

Oglasno sporočilo

Raziskava, ki so jo objavili v Ecological Applications, je pokazala, da narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov zaradi lažne pandemije COVID-19.

V spletnem vprašalniku, ki ga je izpolnilo kar 3000 odraslih iz Tokia na Japonskem, so ugotovili povezavo med petimi posledicami drakonskih ukrepov zaradi prehladno-gripoznega virusa in sicer: depresivnost, zadovoljstvo, sreča, samopodoba in osamljenost. Te postavke so ocenjevali v povezavi z dvema izkušnjama, v povezavi z naravo: pogostost izpostavljenosti naravi in pogled na zelenje skozi okno doma.

Ugotovili so, da sta pogosta izpostavljenost naravi in pogled na naravo in zelenje skozi okno doma, povezana z boljšo samopodobo, zadovoljstvom srečo ter zmanjšanimi občutki depresije in osamljenosti.

"Naša raziskava nakazuje, da narava v bližnji okolici pomaga blažiti negativne učinke ukrepov zaradi 'pandemije', ki imajo na ljudi uničujoče učinke," je povedal glavni avtor študije, dr. Masashi Soga, z univerze v Tokiu. "Zaščita naravnega okolja v urbanih območjih je zato pomembna ne le zaradi ohranjanja biodiverzitete, temveč tudi človekovo zdravje."

PREBERITE TUDI: 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.