Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole čudežno na vas vpliva narava

22. sep 2015 8:08
0

Oglasno sporočilo

... čim več časa v naravi ima pozitiven vpliv na vrsto bolezni, med drugim depresijo, diabetes, debelost, motnje pozornosti, hiperaktivnost, bolezni srca in ožilja, rakava obolenja in številne druge. Kako in zakaj ima tak vpliv, je ves čas ostajala skrivnost, sedaj pa so znanstveniki z univerze Illinois preučili na stotine študij o vplivu narave in prišli do zaključka, da narava spodbudi delovanje človekovega imunskega sistema.

"Preverili smo vse raziskave s tega področja in na naše presenečenje ugotovili, da je kar 21 načinov, kako narava pozitivno vpliva na naše zdravje. Še bolj pa smo bili presenečeni ob odkritju, da imajo vsi ti načini, razen dveh, skupni imenovalec: imunski sistem. Prav neverjetno je, kako pomembno vlogo ima imunski sistem, na popolnoma vsako od teh bolezni, pred katerimi nas ščiti narava," so povedali. "Narava ne vsebuje le ene ali dveh 'aktivnih sestavin' – je kot multivitamin, ki nam zagotovi vrsto hranil, ki jih potrebujemo. Tako nas narava ščiti pred vsemi naštetimi boleznimi hkrati."

Eden izmed načinov, kako narava tako vpliva na nas, je ta, da nas spravi v stanje 'počitka in prebave', ki je nasproten od 'boj ali beg', ki izklopi vse, razen kar potrebujemo za boj ali beg. "Ko se počutimo popolnoma varne, torej ko smo sproščeni v naravi, se telo posveti dolgoročnim 'investicijam', ki imajo pozitivne vplive na zdravje. To so rast, reprodukcija, imunski sistem."
Raziskava je bila objavljena v Frontiers in Psychology.

PREBERITE TUDI: Sprostite se s pomočjo narave

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.