Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske, obdane z naravo, živijo dlje

31. jan 2019 10:40
0

Oglasno sporočilo

Dame, čas je, da spakirate svoje stvari in odidete naravnost do najbližje gore ali jezera. Očitno je mati narava tisti eliksir življenja, ki ga neprestano iščemo! Raziskave so namreč potrdile, da ženske, ki živijo v naravi, živijo dlje! Naravno okolje namreč manjša stres in poveča fizično aktivnost. 

PREBERITE TUDI: Gozdna kopel: nov japonski trend (ki ga pravzaprav že dlje poznamo)


Raziskava je potekala 8 let, vključevala pa je 108.630 žensk. V tem času je preminilo 8.604 žensk, zaradi različnih vzrokov: starost, kajenje, socialno-ekonomski status. Rezultati raziskave so potrdili, da so ženske, ki so živele v naravnem, zelenem okolju, imele manjšo umrljivost (12 odstotkov) v primerjavi z ženskami, ki so živele v bolj urbanih okoljih, z manj rastlinja. Poleg tega so imele ženske, ki so živele ob naravi, 34 odstotkov nižjo smrtnost zaradi dihalnih obolenj in 13 odstotkov manj smrti zaradi raka.

Raziskovalci menijo, da so ti rezultati posledica dejstva, da so ženske, ki so obkrožene z naravo, manj nagnjene k depresiji in negativnim občutkom in niso izpostavljene katastrofalnim posledicam hrupa, onesnaženosti zraka, kemikalij in celo ekstremne vročine. Življenje v bolj naravnem okolju je bolj aktivno, ljudje, živeči tam, so bolj povezani z naravo. Bivanje v naravi izboljša tudi duševno počutje.

Kako se povezati z naravo, če živite v urbanem okolju, sredi asfaltnih in betonskih površin? Izberite najbližji hrib, gozd ali polje in se dnevno sprehajajte. Nadejajte se svežega zraka in uživajte v naravi. Tudi dopust lahko preživite v naravi. Nekajkrat letno pojdite vsaj za nekaj dni nekam v naravo, dobro vam bo delo!

PREBERITE TUDI: Takole čudežno na vas vpliva narava

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Narava pomaga blažiti nekatere negativne vplive drakonskih ukrepov.