Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pomanjkanje vitamina D vam zelo škoduje!

2. apr 2012 12:03
0

Oglasno sporočilo

... mišic (tudi srca), povečano nevarnost za zlome kosti in številne druge zdravstvene težave. Vodilna dobrodelna organizacija za boj proti artritisu v VB poziva ljudi, naj poskrbijo za zadosten vnos vitamina D. Raziskava, ki jo je sponzorirala vlada, je namreč pokazala, da ima kar četrtina prebivalstva zaskrbljujočo nizko stopnjo vitamina D. Zato pozivajo ljudi, naj se izpostavljajo soncu in poskrbijo za vnos zadostnih količin vitamina D s prehranskimi dopolnili.

Manjše količine vitamina D se sicer nahajajo v mesu in mastnih ribah, a okoli 90 % vitamina D naj bi dobili preko izpostavljanja UV sevanju. Ker ja za nami zima in ker je večina ljudi zaradi obveznosti od jutra do večera v zaprtih prostorih, je stopnja pomanjkanja vitamina D še toliko večja. A ker prekomreno izpostavljanje UV sevanju zaradi pojavnosti kožnega raka ni priporočljivo, lahko za zadosten vnos vitamina D poskrbite na naraven način in s tem telesu priskrbite še druge koristne snovi – to je v obliki super zdravega olja polenovke. Tako boste poleg vitamina D telesu priskrbeli še tako zelo pomembni vitamin A ter za optimalno zdravje nujno potrebne omega-3 maščobe.


Na kaj vse še vpliva pomanjkanje vitamina D?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.