Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pomanjkanje spanja poveča nevarnost za srčni infarkt

15. feb 2011 13:27
0

Oglasno sporočilo

... vsak dan dobro naspati, kar za večino pomeni vsaj 7 do 8 ur spanca na noč. Vendar so neštete raziskave že pokazale, da ima pomanjkanje spanja uničujoč vpliv na naše zdravje in eden izmed njih je povečanje nevarnosti za srčni infarkt.

Raziskave so namreč pokazale, da manj kot 6 ur spanja močno poveča možnost za nastanek srčnega infarkta, zato znanstveniki vsem, ki radi bedijo pozno v noč ali imajo preveč obveznosti, da bi si lahko privoščili dovolj kakovostnega spanca, priporočajo, naj pretehtajo 'nujne' opravke v primerjavi s srčnim infarktom in poskrbijo za zadostno količino spanca. Manj kot 6 ur spanja na noč namreč poveča nevarnost za nastanek srčnih bolezni ali celo smrti kot posledico le-teh za kar 48 %. Seveda pa odsvetujejo tudi preveč spanja - kar je več kot 9 ur na noč, ima prav tako negativen vpliv na naše zdravje.

Problem sodobnega časa pa je tudi nespečnost, saj izmed 60 % ljudi, ki ne spijo dovolj, jih kar tretjina trpi za nespečnostjo. Sodoben način življenja močno ogroža in načenja naše zdravje na več načinov, od pomanjkanja spanja, preveč stresa in obveznosti do slabe prehrane in premalo ali celo vsakršne odsotnosti kakršnegakoli gibanja, zato se mora vsak posameznik potruditi, da s svojim življenjskim slogom svojega zdravja ne ogroža pretirano.

Pomanjkanje spanja sicer povzroči spremembe v ravnovesju hormonov in ostalih snovi v telesu, ki lahko vplivajo na visok krvni tlak, povišan holesterol, pojavi diabetesa in debelost.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."