Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Orehi – super hrana

19. jun 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

Orehi vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, ki so ključne za normalno delovanje možganov. Premalo vnosa omega-3 v telo povezujejo z depresijo in kognitivno degeneracijo, zato strokovnjaki priporočajo, da zaužiteje dovolj omega-3 maščobnih kislin. Vsakodnevno uživanje pesti orehov lahko pomaga pri nespečnosti, saj dvigne raven melatonina, ki je naravni regulator spanja. Orehi so dobri tudi za srce, saj znižujejo raven holesterola in posledično izboljšujejo zdravje srca.


boldsky.com

 

Orehi vsebujejo mangan, baker, železo, kalcij, fosfor in druge telesu koristne snovi. Posebej je treba izpostaviti antioksidante, ki delujejo proti prostim radikalom in amino kislino arginin, ki je ključnega pomena pri delitvi celic in sintezi beljakovin.

 

Pest orehov lahko pojeste za malico, ali pa jih dodate drugim obrokom – zjutraj jih lahko date v kosmiče, pri kosilu ali malici pa v solate, testenine, riž in še v dosti drugih jedi.    

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kar se tiče ličena, v osnovi sodimo ženske v dve skupini: tiste, ki se držijo preverjene klasike ličenja – in pa tiste, ki rade preizkušajo nove trende.