Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kontracepcijske tablete in izbira partnerja

18. avg 2008 14:52
0

Oglasno sporočilo

Kot navaja študija, ženske nagonsko bolj privlači vonj moških, ki so genetsko drugačni od njih. Tako naj bi namreč narava zagotavljala biološko raznolikost vrste. Ko pa začnejo ženske jemati kontracepcijske tabletke, jih privlačijo moški z genetsko podobnim vonje­m, u­gotavljajo raziskovalci univerze v Liverpoolu.


­Kontracepcijske tablete vplivajo na izbiro partnerja­


V preizkusu je sodelovalo okoli 100 žensk in 97 moških in ženske so morale izbirati med vzorci moškega vonja 97 prostovoljcev pred in po začetku jemanja tabletk. Da njihov voh ne bi bil moten, ni smel biti prisoten noben drug vonj iz vsakdanjega življenja - ne deodoranti ne toaletne vodice ne cigaretni dim.

Dejstvo, da ženske uporabnice kontracepcije privlačijo genetsko podobni moški, bi lahko vodilo v težave na področju rodnosti, saj naj bi tovrstna kontracepcija zvišala tveganja za nezmožnost zanositve, rojstvo mrtvorojenega otroka, predolg ali prekratek čas nosečnosti. Otroci staršev s podobnimi geni naj bi bili bolj dovzetni za različna obolenja.
Po drugi strani pa bi lahko povzročilo konec razmerja, saj ima vonj zelo pomembno vlogo pri spolni privlačnosti med partnerjema.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.