Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kontracepcijske tablete morda vplivajo na vaše ljubosumje

31. jan 2011 11:39
0

Oglasno sporočilo

Raziskava je pokazala, da lahko vsem stranskim učinkom, ki jih imajo kontracepcijske tablete na žensko telo, pripišemo še enega – in to je ljubosumje. Hormoni v kombiniranih kontracepcijskih tabletah – še zlasti tistih, ki vsebujejo visok odmerek hormona estrogena – namreč delujejo tako, da zmedejo normalno delujoče ženske hormone in povzročijo čustveno sumničenje, ljubosumje in posesivnost, kar lahko ogrozi sicer harmonično razmerje.

Dr. Craig Roberts z univerze Stirling je povedal: "Izgleda, da ženske niso dobro seznanjene z vsemi potencialnimi psihološkimi stranskimi učinki, ki so povezani z jemanjem kontracepcijskih tablet."
V raziskavi so anketirali 275 žensk v starostni skupini 17 do 35 let, ki so jemale KT, da bi ugotovili stopnjo zaupanja do njihovega partnerja, nato so ugotovitve primerjali z znamko KT, ki jih je posameznica jemala. Prišli so do očitnih povezav med stopnjo estrogena v tabletah in ljubosumjem, medtem ko progesteron ni povečeval ljubosumja, saj je manj vplival na ostale ženske hormone.

Raziskovalci so tako ugotovili, da ženske, ki jemljejo KT z višjim odmerkom estrogena, težje ustvarijo in obdržijo razmerje. Podobno pa so ugotovili in potrdili tudi že v nekaterih preteklih raziskavah, ki so pokazale, da lahko jemanje KT vpliva na izbiro partnerja in sicer tako, da ženske odbijajo bolj možati moški in privlačijo bolj deški tipi moških.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.