Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kontracepcijske tablete morda vplivajo na vaše ljubosumje

31. jan 2011 11:39
0

Oglasno sporočilo

Raziskava je pokazala, da lahko vsem stranskim učinkom, ki jih imajo kontracepcijske tablete na žensko telo, pripišemo še enega – in to je ljubosumje. Hormoni v kombiniranih kontracepcijskih tabletah – še zlasti tistih, ki vsebujejo visok odmerek hormona estrogena – namreč delujejo tako, da zmedejo normalno delujoče ženske hormone in povzročijo čustveno sumničenje, ljubosumje in posesivnost, kar lahko ogrozi sicer harmonično razmerje.

Dr. Craig Roberts z univerze Stirling je povedal: "Izgleda, da ženske niso dobro seznanjene z vsemi potencialnimi psihološkimi stranskimi učinki, ki so povezani z jemanjem kontracepcijskih tablet."
V raziskavi so anketirali 275 žensk v starostni skupini 17 do 35 let, ki so jemale KT, da bi ugotovili stopnjo zaupanja do njihovega partnerja, nato so ugotovitve primerjali z znamko KT, ki jih je posameznica jemala. Prišli so do očitnih povezav med stopnjo estrogena v tabletah in ljubosumjem, medtem ko progesteron ni povečeval ljubosumja, saj je manj vplival na ostale ženske hormone.

Raziskovalci so tako ugotovili, da ženske, ki jemljejo KT z višjim odmerkom estrogena, težje ustvarijo in obdržijo razmerje. Podobno pa so ugotovili in potrdili tudi že v nekaterih preteklih raziskavah, ki so pokazale, da lahko jemanje KT vpliva na izbiro partnerja in sicer tako, da ženske odbijajo bolj možati moški in privlačijo bolj deški tipi moških.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zima je tu in predstavljamo vame 6 trendov plaščev, ki bodo letošnjo zimo najbolj 'in'.