Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske z veliko testosterona izberejo tvegane kariere

15. nov 2010 11:37
0

Oglasno sporočilo

... ko gre za finančna tveganja in izbiro poklica. Prejšnje raziskave so pokazale, da testosteron poveča tekmovalnost in dominantnost, zmanjša strah in je povezan s tveganim obnašanjem kot sta hazarderstvo in uživanje alkohola. Na splošno so ženske bolj nenaklonjene tveganju, kadar pride do pomembnih finančnih odločitev, to pa vpliva tudi na njihovo izbiro kariere. To je prva raziskava, ki je pokazala, da imajo razlike med spoloma pri sprejemanju finančnih tveganj biološko osnovo.

zenske_testosteron_kariera
(Foto: getty)

Raziskovalci so izmerili nivo testosterona pri 500 študentih. Ti so nato igrali računalniško igrico, s katero so ocenili njihovo obnašanje v tveganih situacijah: morali so izbirati med zagotovljenim zneskom denarja in tvegano loterijo, ki jim je lahko prinesla višji znesek. Ugotovili so, da je višji nivo testosterona povezan s povečanim tveganjem pri ženskah, ne pa pri moških.

Raziskava je osvetlila enega izmed vidikov pri razlikah med spoloma, ko gre za odločanje glede kariere. Prihodnje raziskave pa bi morale podrobneje raziskati mehanizme, s katerimi testosteron vpliva na možgane.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zima je tu in predstavljamo vame 6 trendov plaščev, ki bodo letošnjo zimo najbolj 'in'.