Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske bolj podvržene čustvenemu stresu

18. jun 2010 11:52
0

Oglasno sporočilo

Za to se lahko 'zahvalimo' biološkim dejavnikom. Nova raziskava je namreč razkrila, da so ženske veliko bolj podvržene ključnemu stresnemu kortikotropin sproščajočemu hormonu (CRH), ki vpliva na naše reakcije na stres.

Raziskava je ugotovila, da medtem, ko na ženske zelo vplivajo tudi majhne količine stresnega CRH, so moški relativno imuni tudi na velike količine. Znanstveniki so podganam vbrizgali CRH in ugotovili, da se je tesneje vezal na proteine možganskih celic podganam ženskega spola kot podganam moškega spola, zaradi česar so bile podgane ženskega spola bolj občutljive na njegovo delovanje.

Moške podgane so lahko zmanjšale stopnjo proteinov, s čimer so zmanjšale vezanje hormona in tako tudi njegov učinek. Znanstveniki vedo, da je regulacija stresnega hormona pri psihiatričnih motnjah, ki so povezane s stresom, motena, zato je ta raziskava pomembna za razumevanje človekove biologije in pomaga razumeti, zakaj so ženske dvakrat bolj izpostavljene motnjam, ki so posledica stresa.
Rezultati raziskave bodo tako lahko v pomoč tudi pri ustvarjanju čim bolj učinkovitega zdravila za ženske za bolezni, povezane s stresom.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta najbolj "dolgočasna" obutev 2020 združuje vse: je udobna, šik in uglajena.