Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ste predebeli in depresivni? Shujšajte!

12. mar 2010 15:18
1

Oglasno sporočilo

Raziskava je pokazala, da so po šestmesečnem vzgojno-shujševalnem programu depresivni pacienti poleg teže oz. odvečne telesne maščobe 'izgubili' tudi depresijo. V povprečju so izgubili 8 % svoje telesne teže, poročali pa so tudi o izjemnem izboljšanju njihovega razpoloženja ter zmanjšani vsebnosti trigliceridov v krvi.

Ta raziskava je novost, saj doslej klinično depresivni pacienti niso bili vključeni v programe za izgubo odvečne telesne teže, ker je zdravnike oz. raziskovalce skrbelo, kako bi to vplivalo na njihovo bolezen oz. da se depresija ne bi poslabšala. In rezultati raziskave jasno nakazujejo na to, da lahko tudi depresivni pacienti shujšajo, še več, izguba teže cvelo pozitivno vpliva na njihovo razpoloženje in zmanjša stopnjo depresije ali jo celo odpravi.

V raziskavi so tako 51 depresivnih in nedepresivnih ter predebelih pacientov vključili v shujševalni program, ki je vključeval uvedbo novega, bolj zdravega življenjskega sloga in nadomestne obrokov. Tako depresivni kot tudi zdravi predebeli pacienti so izgubili precej odvečne telesne maščobe in sicer depresivni 8 % in nedepresivni 11 % svoje začetne celotne telesne teže. Po 6 mesecih so depresivni pacienti pokazali tudi občutno izboljšanje počutja, torej zmanjšanje depresije.

1

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 12. mar 2010 16:49

    Zanimivo, da so potrebovali raziskavo za tako ugotovitev ...

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali se vam zašibijo kolena in se vam začnejo potiti dlani, ko se vam nekdo približa s široko odprtimi rokami? Ali pa vam je vsaj skrajno neprijetno?