Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Inteligentne ženske pogosteje ostanejo samske

23. nov 2016 10:10
0

Oglasno sporočilo
Večina bi si mislila, da so inteligentne ženske zelo zaželene. Torej je po njih veliko 'povpraševanje' in redkokatera ostane samska. Res? Narobe! Kar morda deluje logično in očitno, ni res v dejanskem življenju, kar so potrdile tudi neštete raziskave. Mnogi raziskovalci in psihologi so namreč vedno znova potrdili, da inteligentne ženske pogosteje ostanejo samske.
 

FotografieLink / Pixabay

 

Razlogi?

Najbolj pogosta sta sva. Prvi je egoistična in negotova narava moških, ki ne prenesejo tovrstne konkurence v svojih življenjih, sploh s strani žensk; drugi pa kar ženske same. Namreč bolj kot je ženska inteligentna, bolj jasno ve, kaj hoče; višje kriterije ima in manj bo popuščala pri njih. Ve namreč, kaj si zasluži, pa tudi kaj sama nudi.
 

PREBERITE TUDI: Kdo so sapioseksualci?

 

Moški ego

Moški ne želijo imeti občutka manjvrednosti in tega pri moškem egu ni težko doseči. Večinoma so namreč dominantne narave in ne želijo ženske, ki je bolj inteligentna in uspešna od njih. Mnogi so tudi prepričani, da so inteligentne ženske arogantne, raziskava pa je pokazala, da na njih gledajo kot da bodo 'delale težave v zvezi'. Zaradi vsega tega so nezaželene kot partnerke.
 

Tudi uspešni moški nočejo sposobnih žensk

Moški ne želijo žensk, ki bodo ovirale njihovo kariero in po ugotovitvah finančnega reporterja Johna Carneya si uspešni moški raje izberejo ženske, ki niso pretirano inteligentne in nimajo namena delati kariere, ampak so pripravljene skrbeti za dom. In ker je le redkokatera inteligentna in izobražena ženska pripravljena ostati s plenicami in za štedilnikom, ostajajo samske.
 

Slabe izkušnje jih vodijo v še slabše rezultate

Ker imajo inteligentne in sposobne ženske bolj malo uspeha v razmerjih, se podzavestno odločajo za alternativne 'rešitve' oz. nadomestila – to je, da se še bolj zakopljejo v delo in izobraževanje. Tako dobijo vsaj nek pozitivni feedback in izpolnitev. To pa seveda vodi v začaran krog.
 

Katere so glavne značilnosti inteligentnih žensk in zakaj tako pogosto (raje) ostanejo same?

 

1. Imajo visoke standarde

Nekateri pravijo, da so preveč 'izbirčne' – a same se le zavedajo svoje vrednosti. Zakaj bi pristajale na manj, kot same nudijo? Imajo standarde, zahteve in pričakovanja, ki jih nimajo namena spuščati, saj vedo, da je to formula za nesrečo in neizpolnjenost. Ob sebi potrebujejo moškega, ki jim bo nudil (vsaj približno) enako kot one njemu.
 

PREBERITE TUDI: Zakaj se moški bojijo močnih in uspešnih žensk?

 

2. Želijo si partnerja, a na ustreznem nivoju

Tudi inteligentne ženske si želijo in potrebujejo partnerja ob sebi – a iščejo drugačne vrste podporo. Ne iščejo in ne potrebujejo finančne, temveč moralno in psihično. A študija o moškem vedenju je jasno pokazala, da moškim njihovi egi preprečujejo, da bi bili svojim sposobn(ejš)im ženskam dejansko v oporo, saj se počutijo negotove, manjvredne in ogrožene. Inteligentne ženske pa potrebujejo ravno partnerja za moralno oporo; nekoga, ki jih bo razumel in s komer se bodo lahko pogovarjale še o čem drugem kot o gospodinjstvu, plačevanju položnic in nepomembnih vsakodnevnih dogodkih.
 

3. Raje so same kot z neustreznim

Večina inteligentnih žensk ima tudi dovolj dobro samopodobo in dovolj samospoštovanja, da se zavestno odločijo, da bodo raje same, če oz. dokler ne najdejo ustreznega. Takšnega, ki jim bo (tudi intelektualno) kos. Ne pristajajo na manj, saj vedo, da se bodo počutile neizpolnjene.
 

4. Ne poslužujejo se klasičnih osvajalskih ženskih potez

Inteligentne ženske se dovolj cenijo, da se ne bodo spustile na nivo pomanjkljivih oblačil, pretiranega make-upa, izzivalnega vedenja in visokih pet s 4-centimetrsko platformo. Vedo, da nudijo veliko več od tega in da se jim ni treba razvrednotiti na takšno raven. Prav tako ne padajo na cenene komplimente o svojem videzu, saj vedo, da je vsebina bolj pomembna kot ovojnina – in presneto dobro se zavedajo svoje vsebine.
 

5. Vedo, kaj hočejo

Vedo, kaj si želijo in kaj same nudijo v odnosu, zato ne bodo izgubljale časa z moškimi, ki: 1. jih niso sposobni videti – vsega, kar so in nudijo; in 2. ki jim sami niso pripravljeni ali sposobni nuditi približno ekvivalentno nazaj. Vsak odnos sestavljajta prejemanje in dajanje in tehtnica se lahko kaj hitro prevesi v njihovo škodo. Raje, kot da se počutijo neizpolnjene, ostanejo same – tako vsaj ničesar ne pričakujejo in niso vsakič znova razočarane.
 

PREBERITE TUDI: Zakaj ženske zapustijo moške, ki jih ljubijo

 

6. Težko jih je impresionirati

Ker inteligentnim ženskam možgani zelo dobro delajo, se morajo moški tudi toliko bolj potruditi, da jih impresionirajo, očarajo, osvojijo. In to za mnoge pomeni že preveč truda, ali pa tega preprosto niso sposobni. Stopnja zrelosti in samozavedanja inteligentnih žensk terjata malce več truda in puhli komplimenti o njihovem videzu dosežejo kvečjemu obratni učinek. Moškega, ki bo opazil le njihov videz, ne le ne potrebujejo, temveč tudi ne želijo, saj vedo, da so veliko več kot to. Želijo si nekoga, ki bo opazil in cenil njihovo inteligenco, razgledanost in čustveno inteligenco.
 

7. Ne sledijo 'čredi' temveč poslušajo sebe

Ker so razgledane, ne nasedajo večinskemu mnenju, temveč stvari raziščejo same in si ustvarijo mnenje. Povsem samoumevno jim je, da v vse dvomijo in se o stvareh same pozanimajo. Ne moti jih, da je njihovo mnenje drugačno od večine, prav tako ne, kaj si zato drugi mislijo o njih ali o tem, da so samske. Poslušajo sebe in svojo intuicijo, saj vedo, da je nezmotljiva. In konformistom to, jasno, ni po godu.
 

8. Imajo cilje v življenju

Vedo, kaj bi rade in imajo cilje: karierne in zasebne; vsakodnevne in dolgoročne. Vedo, da je edini način življenja konstantna rast in napredek na vseh področjih in tako tudi delujejo. Ne živijo iz dneva v dan in ob sebi tudi ne prenesejo takega človeka.
 

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš moški nezrel (moški-otrok)

 

9. Ljubijo neodvisnost

Znajo in tudi hočejo same poskrbeti zase. Zadnje, kar bi si želele, je biti odvisne od moškega in njegove dobre volje. Zato se ne bodo zapletle v razmerje z nekom, ki za njih ne bo 'zdrav' partner oz. v nezdrav odnos, najsi bo za pomanjkanje spoštovanja ali celo psihične ali fizične zlorabe.
0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 1 dnevom
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 2 dnevoma
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 3 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Česa vam "lamestream" mediji in indoktrinirani strokovnjaki, od katerih mediji povzemajo informacije, ne povedo?