Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj ženske zapustijo moške, ki jih ljubijo: kar bi moral vedeti vsak moški

13. mar 2017 10:30 Justice Schanfarber, terapevt za partnerske odnose
0

Oglasno sporočilo
Kot terapevt za odnose, ki dela s pari, ki zaidejo v krizo v odnosu, pomagam svojim strankam pri nešteto težavah. Medtem, ko so mnoge situacije res kompleksne, pa obstaja ena zelo preprosta resnica, ki bi se je moški morali zavedati: ženske zapustijo moške, ki jih ljubijo.
 
 
To jim je grozno narediti. Srce jim raztrga – a to vseeno naredijo. Zberejo pogum in odidejo. Ženske zapustijo moške, s katerimi imajo otroke, domove in življenja.
 
Ženske zapustijo moške zaradi najrazličnejših razlogov, a en razlog, ki me še posebej preganja, je ta, ki se ga morajo moški zavedati: ženske odidejo, ker njihov moški ni prisoten. Ker dela; je na pijači s prijatelji; je na tekmi; gleda TV; lovi ribe; igra igrice … seznam je neskončen. A bistvo je, da moškega nikoli ni. To sicer niso slabi moški – so dobri moški. So dobri očetje. Podpirajo svojo družino. So prijazni, prijetni. A svojo partnerko jemljejo za samoumevno. Niso prisotni.
 

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš moški nezrel (moški-otrok)

 

“Tvoja ženska ni tvoja last. Ni ti dolžna dati svoje duše – zaslužiti si jo moraš.”

Ženske v moji ordinaciji mi povedo: “Lahko bi prišel nekdo in mi spodnesel tla pod nogami – direktno pred mojim partnerjem.” Včasih jih to zavedanje prestraši. Včasih jih spravi v solze.
 
Moški, ne pravim, da je to prav ali narobe. Povem vam, kar vidim. Lahko se razjezite, lahko ste užaljeni, lahko ste nejevoljni kolikor hočete. Vaša partnerka ni vaša last. Ni vam dolžna dati svoje duše – zaslužiti si jo morate. Dan za dnem, trenutek za trenutkom. Najbolj jo osvojite s svojo prisotnostjo, svojo skrbnostjo, iskrenim zanimanjem zanjo. Ona mora to čutiti. Z vami se želi pogovarjati o vsem, kar ji je pomembno in imeti občutek, da jo poslušate in slišite, ne le vljudno mrmrate ali kimate, da ne bo jezna. In vsekakor se ne greste hudičevega advokata.
 

“Ona mora čutiti vašo strast. Lahko čutite svojo strast?”

Hoče, da jo čutite. Noče odsotnega, hitrega in brezčutnega dotikanja, ker hočete hiter seks. Ona hoče čutiti vašo strast. Lahko čutite svojo strast? Ji jo lahko pokažete? Ne le strast do nje in zaradi seksa – strast do življenja. Jo imate? To je najbolj privlačna stvar, ki jo posedujete. Če ste jo izgubili – kje tiči razlog? Kam je odšla? Ugotovite. Poiščite jo. Če je nikoli niste imeli, živite zelo dolgočasno življenje, življenje gre mimo vas. Le vprašanje časa je, kdaj bo odšla.
 
Če mislite, da ste ob svoji dragi prisotni, jo skušajte zares poslušati in slišati. Vam misli odvandrajo? Bodite pozorni na to. Ko jo gledate – kako globoko jo vidite? Poglejte jo še enkrat, poglejte globlje. Ujemite njen pogled in ga zadržite dlje časa kot običajno – dlje, kot je še udobno in prijetno. Če vas vpraša, kaj počnete, odgovorite: “Gledam te. Želim te zares globoko videti. Želim vedeti, kdo si. Po vseh teh letih želim vedeti, kdo si – vsak dan znova.” A to recite le, če resno mislite, če veste, da je res.
 

PREBERITE TUDI: To so razlogi, da so najbolj inteligentni ljudje pogosto nesrečni

 

“Govorim o le petih minutah na dan, da ste popolnoma prisotni z žensko, s katero delite svoje življenje.”

Dotaknite se jo z vso pozornostjo. Preden se je dotaknete, začutite svoje občutke v roki. Začutite, kaj se zgodi v trenutku, ko se je dotaknete. Kaj se zgodi v vašem telesu? Kaj čutite? Zaznajte najbolj subtilne občutke in čustva. (Temu bi lahko rekli mindfulness.) Povejte ji vse, kar čutite, trenutek za trenutkom.
 
 
Ampak vi ste zaposleni. Vi nimate časa za te reči. Kaj pa pet minut? Pet minut na dan. Se boste zaprisegli temu? Ne govorim o ekstravagantnih večerjah in romantičnih večerih (četudi so tudi ti več kot dobrodošli). Govorim o petih minutah na dan, v katerih bodite popolnoma prisotni z žensko, s katero delite svoje življenje. Popolnoma odprti, iskreni – slišite (ne le poslušajte!) in vidite (ne le glejte!) jo brez obsojanja. Boste naredili to? Stavim, da ko boste enkrat začeli, ko boste dobili občutek, ne boste mogli, ne želeli nehati.

Vir: terapevt Justice Schanfarber

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."