TEJAgirl, da seveda
. Sem že delala presne tortice in blender opravi svoje delo 1A ...še preveč dobro
.
Luminelle, ne razumem, kaj je močnejše od blenderjev? Kuhinjski robot? Sicer ne vem, če je to res - najin blender ima 3kW (oz. 3000 Wattov). A kot ugotavljaš, to ni pomembno. Pomembni so obrati in profesionalni blenderji (ta dragi, ala BlendTec, Vitamix, Omniblend) imajo nad 30.000 obratov na minuto (Omniblend jih ima 38.000), medtem ko jih imajo navadni kuhinjski dosti manj. To je pomembno zato, ker lahko le s tako močjo (t.j. s tako hitrimi obrati) naprava "razbije" vlaknine, celulozo in ostale snovi v zelenjavi. Na tak način jih naše telo hitreje in lažje prebavi. Pri sadju to ni tak problem, je tudi manj zmogljiv blender ok.
Poleg tega, hitreje kot naprava zblenda sadje/zelenjavo, manj se ta hrana segreva, torej posedično manj vitaminov "propade". To sicer lahko rešimo tako, da dodamo kocke ledu oz. mrzlo tekočino v blender, ko pripravljamo smoothie.
Pšenično travo v obliki praška ali dejansko travo? Midva sva porabljala ječmenovo (v obliki praška), moj fant pa se ravnokar ukvarja s kaljenjem pšenične trave ... ampak ne kaže dobro
.