Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

meme

 • meme je všečkal/a forumski zapis Veganstvo.

  13. jul 2016 21:06
  0
 • meme je všečkal/a forumski zapis Veganstvo.

  13. jul 2016 21:06
  0
 • meme je všečkal/a forumski zapis Veganstvo.

  13. jul 2016 21:06
  0
  • meme je napisal/a na forum v temo Veganstvo.

   5. jul 2016 23:39

   Jaz se ne strinjam s trditvijo, da ''samo zato ker si vegan/vegetarijanec'' v ničemer ne pomagaš živalim in je to zgolj način prehranjevanja.

   Seveda je to eden od načinov prehranjevanja, ki pa vseeno za moje pojme veliko pripomore k dobrobiti živalim. Kako? Povem konkreten primer. Včasih, ko smo doma vsi na veliko jedli meso, smo imeli koline 2x letno in vsakič je šel en pujs v skrinjo. Odkar sem sama vegi (ostali pa so tudi precej zmanjšali vnos mesa) imamo zadnjih par let koline le še enkrat letno. To pomeni, da je konkretno samo zaradi naše družine bil ubit 1 pujs na leto manj, posledično pa tudi kmet, od katerega smo pujse kupovali, vzreja manj pujsev, ker jih ne proda več toliko, kot včasih.

   Začne se z majhnimi stvarmi, ampak zame to pravzaprav ni nekaj majhnega. Saj, kaj pa je to en pujs, v primerjavi s tisočimi ali sto tisočimi, ki jih dnevno zakoljejo v klavnici... Ampak zame tudi ta eden presneto veliko šteje. Poleg tega sem včasih sama zelo rada jedla piščančje meso, povprečno gotovo 3x tedensko.... Tako da sem na letni ravni gotovo pojedla kakih 80 piščancev recimo. Zdaj pa jih že nekaj let ne.

   Torej sem vsem tem živalim posredno prihranila življenje, zaradi mene se je v nekem mini procentku zmanjšala poraba mesa in zaradi mene na leto umre vsaj 1 pujs manj in vsaj 80 piščancev manj. Zame to ni zanemarljivo in nebi rekla, da gledam na svet skozi rožnata očala in da si delam neke utvare, to je dejstvo.

   Se mi pa zdi utvara to, da se morajo zdaj vegani oz. vegetarijanci poleg ''pravic za živali'' vedno hkrati boriti še vsaj za svetovni mir in lakoto ljudi, ker kako imamo pa mi sploh čas misliti na uboge živali, medtem ko je v svetu vojna in lakota med ljudmi. Pač lahko. In smo vsaj na nekem področju začeli. Ali vsi tisti, ki so ''vsejedci'' skrbijo za svetovni mir in lakoto v svetu? Gotovo ne, ker bi drugače verjetno že kaj bilo spremenjeno ali celo povsem odpravljeno. Mi, ki pa smo začeli vsaj nekje pa se moramo otepati očitkov, da so v svetu še hujši problemi kot pa nekaj pujsov in kokoši.

   Kar se tiče prehranjevanja domačih živali, sama doma še vedno hranim psičko z mesom (ker ima psička hudo alergijo ji kupujemo pri mesarju divjačinsko meso) in bo tako tudi v prihodnje. Ni idealno, ampak se glede tega strinjam s tem, kar so že ostale punce napisale.

   198
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   20. maj 2016 1:06

   Pa je verjetno res bil topshopov, ker imam v spominu ceno 25€. So pa bile miši in ne podgane, tako da za te pa nevem ali deluje ali pa so mogoče kaj bolj odporne... Kako je s tem prehajanjem zvoka preko sten ipd. pa ne vem, toliko se nisem poglabljala.

   Na žalost je po navadi tako, da se nikomur ne da preventivno ukvarjati z zadevo. Potem bodo pa kakšne večje posledice (izpad elektrike ali kaj podobnega) bo pa panika....

   20
 • meme je všečkal/a forumski zapis Akne in mlecni izdelki.

  17. maj 2016 18:25
  0
 • meme je všečkal/a forumski zapis Glodalci na podstrešju.

  17. maj 2016 18:25
  0
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   17. maj 2016 18:24

   Ni jih treba loviti, bistvo te naprave je (oz. naj bi bil) ravno v tem, da jih prežene stran. Tista naša hiša je bolj majhna, in ko smo na vsakem koncu nastavili eno napravo, so same odšle in jih od takrat naprej tudi ni več v hiši (ko tam ni nikogar, so skos vklopljenje, tako da se očitno ne vračajo več nazaj), ker gre za majhno površino pa sta napravici dovolj močni, da jih odganjata stran od celotne hiše, ne npr. samo stran od enega prostora.

   Če imate pisarno v nekem večjem kompleksu, jih boš najverjetneje le pregnala na drugo stran stavbe, sploh če bodo tudi tam imele kaj za počet / za jest... Mislim, da se jih boš lahko s tem uspešno znebila (vsaj dokler naprave ne odklopiš in se ti ne prikradejo nazaj smiley).

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo Barvanje na blond doma.

   17. maj 2016 1:11

   Meni se zdi, da takšnega videza ne boš mogla ustvarit doma z barvo iz trgovine, ker ima punca na sliki dejansko narejena pramena. In po mojem mnenju bi tudi tebi morala frizerka samo narediti nekaj svetlejših pramen in bi imela barvo, kot jo ima ta punca na sliki, ker osnovo imaš po moje že dovolj svetlo.

   Če boš po celotni glavi nanesla barvo iz trgovine, ti bo povsod prijelo prbl. enako in nebo takšnega ''pramenastega'' prelivanja barv.

   Se mi pa zdi da sem nekaj časa nazaj videla, mislim da v DM-u, da prodajajo tudi barve za delanje pramen doma, ampak osebnih izkušenj z njimi nimam. Mogoče lahko najdeš na youtube kakšno oceno ali pa morda na kakšnem blogu.

   253
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   11. maj 2016 23:41

   Nekako takole izgleda tale ''naprava''. Je pa meni osebno zvok zelo moteč, gre za nek pisk na vsake par sekund in mi je res neprijetno bit v tem prostoru, ko je naprava prištekana v elektriko. Tako da jaz jo vklopim, ko grem od doma (smo ravno prejšnji teden imeli na sumu, da imamo eno miš nekje v hiši, ampak je zdaj ni na spregled).

   Deluje pa menda precej hitro, babi mi je povedala, da ko jo je priklopila v stari hiši (so miši jar pogosto tam, ker pridemo samo vsake par mesecev tja) da so miške kar prišle ''na dan'' in se čisto čudno obnašale, da jih je lahko vse ujela v posode in odnesla ven.

   vir: life.si

    

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   10. maj 2016 21:12

   Sem ravno par dni nazaj na youtube zasledila par videotov o ''animal friendly'' mišolovkah oz. pasteh (lahko pa se tudi prilagodijo glede na velikost živali, za podgano bo verjetno morala biti nekoliko večja).

   Sicer pa imamo doma neko ''motilno'' napravo, ki spušča nek annoying zvok (domačim živalim pa menda ne škodi, npr. moja psička jo ne zazna oz. se obnaša čisto običajno) in ta naprava jih zaradi tega svojega zvoka oz. frekvence odžene stran, ker je ne prenašajo. Mislim, da je bila kupljena v Merkurju, ampak že kakšno leto nazaj.

   20
 • meme je všečkal/a forumski zapis Vaše živalce - 3. del.

  26. mar 2016 23:15
  0
  • meme je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 9. del.

   17. jan 2016 1:29

   Ne, trenutno uporabljam Curaprox in sem zelo zadovoljna.

   OPM je zadnje čase brez motivacije.

   1499
  • meme je napisal/a oceno izdelka Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof.

   23. nov 2015 20:44
   Izdelek sem kupila po številnih dobrih ocenah in tudi meni je bil kar všeč.
   Cena je primerna (okoli 5€), izdelek traja kar dolgo, najraje ga nanašam z velikim čopičem, po nanosu tekočega pudra.
   Odtenek mi je dobro ustrezal, tudi obstojnost pudra je dobra. Edino, kar me je res motilo pri tem pudru je to, da ga je za moje pojme potrebno nanesti kar precej, da opravi svojo nalogo. Sama imam namreč mešano/mastno kožo, zato moram biti pri nanosu radodarna, saj drugače moja koža puder kar popije in ga čez par ur ni več. Če želim, da puder traja, ga moram torej nanesti kar precej, posledično pa to pomeni, da je puder na obrazu precej viden, kar mi tudi ni ok.
   Nakupa tako nisem ponovila, saj iščem takega, ki bo (še) bolj primeren za mastno kožo in bo izgledal bolj naraven.
   4
  • meme je napisal/a oceno izdelka Essence Eyeliner Pen.

   23. nov 2015 20:40
   Še eden od res odličnih in cenovno ugodnih izdelkov te znamke. Sama ga imam v črni barvi, aplikator omogoča zelo natančen nanos in tak tip 'palčke' mi je zelo všeč, saj je oblikovan kot kuli, tako da se brez težav naredi zelo tanko, lahko pa tudi bolj debelo črto, odvisno od tega kako ga uporabimo.
   Zdrži precej dolgo časa in je tudi kar dobro obstojen (se ne spacka sam od sebe, ampak drgnjenja po očeh ne priporočam, ker v tem primeru pa se bo razmazal oz. izginil).
   Super za dnevni makeup, nakup sem že večkrat ponovila in ga nameravam ponovno kupovati še naprej. Priporočam.
   19
  • meme je napisal/a oceno izdelka Catrice Multi Colour Blush.

   23. nov 2015 20:38
   Ta izdelek imam že precej časa, ker je ostal pozabljen nekje na dnu predala s kozmetiko.
   Embalaža je povprečna, plastična, brez ogledala ali priloženega čopiča. Blush naj bi imel več različnih odtenkov, s katerimi naj bi se dalo dosečt nekoliko različne videze, odvisno kako ga uporabimo.
   Žal pa je izdelek res zelo zelo slabo pigmentiran, sama ga imam v svetlem odtenku, tako da bi bil kvečjemu primeren za zelo nežen osvetljevalec, a je za moj okus preveč roza in tako za moj ten kože neuporaben. Kot blusher pa je preslabo pigmentiran in se ga praktično ne vidi, tako da ne vidim smisla v uporabi tega izdelka.
   Izdelek mi ni všeč, zato nakupa ne bom ponovila.
   3
  • meme je napisal/a oceno izdelka Essence Longlasting Lipstick.

   23. nov 2015 12:34
   Cena tega izdelka je ugodna, tudi embalaža mi je všeč (črna, na sredini pa ima obarvan obroček, ki nakazuje barvo šminke). Šminka je dobro prekrivna, na voljo je kar precej odtenkov in se lepo maže. Minus je neobstojnost, še posebej če imate namen kaj jesti ali piti, potem bo zagotovo izginila iz vaših ustnic.

   Priporočam za vsak dan, nakup bom verjetno ponovila, ko me bo spet zamikal kakšen odtenek.
   7
  • meme je napisal/a oceno izdelka Essence Lipstick.

   23. nov 2015 12:29
   Po mojem mnenju je ime nekoliko zavajajoče, saj ne gre ravno za šminko, ampak bolj za obarvano labelo. Izdelek zelo lepo diši, embalaža je bolj cenena, ampak opravi nalogo. Ne pričakovati popolnega 100% prekrivnega nanosa, ker gre za bolj 'sheer' varianto, kar pa mi ustreza, saj sem prebrala par ocen na spletu in to vnaprej pričakovala.
   Sama imam rdeče-pink odtenek, kar mi je fajn za poživitev dnevnega mu-ja. Občutek na ustnicah je fajn, ni lepljiva, a je potrebno malo paziti, ker se lahko hitro razmaže naokrog.
   Nakupa ne bom ponovila, ker gre za povprečen izdelek.
   8
  • meme je napisal/a oceno izdelka Curaprox CS 5460 Prime Sensactive Ultra Soft.

   23. nov 2015 12:26
   Prvo ščetko sem dobila v neki nagradni igri kakšno leto ali dve nazaj in od takrat je ta zobna ščetka postala moja stalnica. Že prej sem uporabljala zobne ščetke z nazivom 'soft', saj imam kar občutljive dlesni, a šele ob uporabi te ščetke sem dobila tisti pravi 'soft' občutek in se mi sedaj vse moje prešnje ščetke (ki so se mi prej zdele mehke) zdijo izjemno trde in grobe.
   Všeč mi je majhna glava ščetke, tudi njena oblika mi ustreza, prav tako je na voljo v različnih barvah, kar se mi zdi zelo fajn.
   Cena je nekoliko višja, zato jo sama kupujem v pakiranju po 3, kar nanese okoli 13€, kar se mi zdi zelo sprejemljivo.
   Nakup bom zagotovo ponovila.
   172
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.