Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

meme

  • meme je napisal/a na forum v temo Veganstvo.

   5. jul 2016 23:39

   Jaz se ne strinjam s trditvijo, da ''samo zato ker si vegan/vegetarijanec'' v ničemer ne pomagaš živalim in je to zgolj način prehranjevanja.

   Seveda je to eden od načinov prehranjevanja, ki pa vseeno za moje pojme veliko pripomore k dobrobiti živalim. Kako? Povem konkreten primer. Včasih, ko smo doma vsi na veliko jedli meso, smo imeli koline 2x letno in vsakič je šel en pujs v skrinjo. Odkar sem sama vegi (ostali pa so tudi precej zmanjšali vnos mesa) imamo zadnjih par let koline le še enkrat letno. To pomeni, da je konkretno samo zaradi naše družine bil ubit 1 pujs na leto manj, posledično pa tudi kmet, od katerega smo pujse kupovali, vzreja manj pujsev, ker jih ne proda več toliko, kot včasih.

   Začne se z majhnimi stvarmi, ampak zame to pravzaprav ni nekaj majhnega. Saj, kaj pa je to en pujs, v primerjavi s tisočimi ali sto tisočimi, ki jih dnevno zakoljejo v klavnici... Ampak zame tudi ta eden presneto veliko šteje. Poleg tega sem včasih sama zelo rada jedla piščančje meso, povprečno gotovo 3x tedensko.... Tako da sem na letni ravni gotovo pojedla kakih 80 piščancev recimo. Zdaj pa jih že nekaj let ne.

   Torej sem vsem tem živalim posredno prihranila življenje, zaradi mene se je v nekem mini procentku zmanjšala poraba mesa in zaradi mene na leto umre vsaj 1 pujs manj in vsaj 80 piščancev manj. Zame to ni zanemarljivo in nebi rekla, da gledam na svet skozi rožnata očala in da si delam neke utvare, to je dejstvo.

   Se mi pa zdi utvara to, da se morajo zdaj vegani oz. vegetarijanci poleg ''pravic za živali'' vedno hkrati boriti še vsaj za svetovni mir in lakoto ljudi, ker kako imamo pa mi sploh čas misliti na uboge živali, medtem ko je v svetu vojna in lakota med ljudmi. Pač lahko. In smo vsaj na nekem področju začeli. Ali vsi tisti, ki so ''vsejedci'' skrbijo za svetovni mir in lakoto v svetu? Gotovo ne, ker bi drugače verjetno že kaj bilo spremenjeno ali celo povsem odpravljeno. Mi, ki pa smo začeli vsaj nekje pa se moramo otepati očitkov, da so v svetu še hujši problemi kot pa nekaj pujsov in kokoši.

   Kar se tiče prehranjevanja domačih živali, sama doma še vedno hranim psičko z mesom (ker ima psička hudo alergijo ji kupujemo pri mesarju divjačinsko meso) in bo tako tudi v prihodnje. Ni idealno, ampak se glede tega strinjam s tem, kar so že ostale punce napisale.

   198
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   20. maj 2016 1:06

   Pa je verjetno res bil topshopov, ker imam v spominu ceno 25€. So pa bile miši in ne podgane, tako da za te pa nevem ali deluje ali pa so mogoče kaj bolj odporne... Kako je s tem prehajanjem zvoka preko sten ipd. pa ne vem, toliko se nisem poglabljala.

   Na žalost je po navadi tako, da se nikomur ne da preventivno ukvarjati z zadevo. Potem bodo pa kakšne večje posledice (izpad elektrike ali kaj podobnega) bo pa panika....

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   17. maj 2016 18:24

   Ni jih treba loviti, bistvo te naprave je (oz. naj bi bil) ravno v tem, da jih prežene stran. Tista naša hiša je bolj majhna, in ko smo na vsakem koncu nastavili eno napravo, so same odšle in jih od takrat naprej tudi ni več v hiši (ko tam ni nikogar, so skos vklopljenje, tako da se očitno ne vračajo več nazaj), ker gre za majhno površino pa sta napravici dovolj močni, da jih odganjata stran od celotne hiše, ne npr. samo stran od enega prostora.

   Če imate pisarno v nekem večjem kompleksu, jih boš najverjetneje le pregnala na drugo stran stavbe, sploh če bodo tudi tam imele kaj za počet / za jest... Mislim, da se jih boš lahko s tem uspešno znebila (vsaj dokler naprave ne odklopiš in se ti ne prikradejo nazaj smiley).

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo Barvanje na blond doma.

   17. maj 2016 1:11

   Meni se zdi, da takšnega videza ne boš mogla ustvarit doma z barvo iz trgovine, ker ima punca na sliki dejansko narejena pramena. In po mojem mnenju bi tudi tebi morala frizerka samo narediti nekaj svetlejših pramen in bi imela barvo, kot jo ima ta punca na sliki, ker osnovo imaš po moje že dovolj svetlo.

   Če boš po celotni glavi nanesla barvo iz trgovine, ti bo povsod prijelo prbl. enako in nebo takšnega ''pramenastega'' prelivanja barv.

   Se mi pa zdi da sem nekaj časa nazaj videla, mislim da v DM-u, da prodajajo tudi barve za delanje pramen doma, ampak osebnih izkušenj z njimi nimam. Mogoče lahko najdeš na youtube kakšno oceno ali pa morda na kakšnem blogu.

   253
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   11. maj 2016 23:41

   Nekako takole izgleda tale ''naprava''. Je pa meni osebno zvok zelo moteč, gre za nek pisk na vsake par sekund in mi je res neprijetno bit v tem prostoru, ko je naprava prištekana v elektriko. Tako da jaz jo vklopim, ko grem od doma (smo ravno prejšnji teden imeli na sumu, da imamo eno miš nekje v hiši, ampak je zdaj ni na spregled).

   Deluje pa menda precej hitro, babi mi je povedala, da ko jo je priklopila v stari hiši (so miši jar pogosto tam, ker pridemo samo vsake par mesecev tja) da so miške kar prišle ''na dan'' in se čisto čudno obnašale, da jih je lahko vse ujela v posode in odnesla ven.

   vir: life.si

    

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo Glodalci na podstrešju.

   10. maj 2016 21:12

   Sem ravno par dni nazaj na youtube zasledila par videotov o ''animal friendly'' mišolovkah oz. pasteh (lahko pa se tudi prilagodijo glede na velikost živali, za podgano bo verjetno morala biti nekoliko večja).

   Sicer pa imamo doma neko ''motilno'' napravo, ki spušča nek annoying zvok (domačim živalim pa menda ne škodi, npr. moja psička jo ne zazna oz. se obnaša čisto običajno) in ta naprava jih zaradi tega svojega zvoka oz. frekvence odžene stran, ker je ne prenašajo. Mislim, da je bila kupljena v Merkurju, ampak že kakšno leto nazaj.

   20
  • meme je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 9. del.

   17. jan 2016 1:29

   Ne, trenutno uporabljam Curaprox in sem zelo zadovoljna.

   OPM je zadnje čase brez motivacije.

   1499
  • meme je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 9. del.

   23. nov 2015 10:19

   Ja res je, ampak žal se premalokrat realizira.

   OPM je že postavila nekaj božičnih okraskov po hiši/stanovanju.

   1499
  • meme je napisal/a na forum v temo Suha in občutljiva koža z mozolji.

   2. nov 2015 21:23

   Jaz bi ti mogoče priporočila od Afrodite Hydra Thermal Serum, mislim da je 30ml okoli 10€. Sama sem po uporabi Belakne in Avene Triacneal dobila tudi bolj suho kožo, pa mi je tale serum res super. Sicer imam mastno kožo z izsušeno povrhnjico in se mi super obnese, prav tako mi ne maši por. Embalaža je super na pumpico, sama sem nad temle serumom res navdušena, imam že tretjega zapored (oceno na KMM moram še napisat, ampak tudi nekaterim drugim puncam je bil kul. KLIKsmiley

   316
  • meme je napisal/a na forum v temo Kaj storiti, kako naprej?.

   30. sep 2015 17:37

   Zelenček, brez zamere, ampak ti si po mojem mnenju to ''zvezo'' že vnaprej obsodil na propad pa se med vama sploh še ni nič zgodilo. Vse to premlevanje in premišljevanje kaj bo, ko bo, če bo, kako bo,... uničuje vso spontanost in tisto začetno romantičnost, navdušenost in brezskrbnost, ko te zanima zgolj to kdaj se bosta naslednjič slišala/videla.

   S pretiranim samoanaliziranjem ne delaš usluge nobenemu, še najmanj pa sebi. Ona pa zelo verjetno sploh ne ve, da ti o vsem tem premlevaš, razmišljaš in si delaš probleme. S problemi se boš oz. bosta ukvarjala takrat, ko bodo ti dejansko nastali. 

   Kako pa veš, da ona ne bo pripravljena priti k tebi oz. da ne bo pripravljena dati polovico truda ali morda še celo kaj več ??

   Menim, da preveč hipotetično greš v zadevo in s tem uničuješ vsakršne možnosti za uspeh. Kdo pa sploh pravi, da ti bo sploh uspelo priti tako daleč, da bi ona sploh želela postati tvoja punca in se potem na dolgi rok še videvati s teboj? Najprej je potrebno narediti prvi korak, it na prvi zmenek. Že tu se marsikaj pokaže, morda se lahko na prvem zmenku dobita nekje na ''polovici'' poti med enim in drugim itd... Pa od tam potem naprej, korak za korakom. Prehitevaš sto na uro.

   43
  • meme je napisal/a na forum v temo Testerji - prevare?!.

   24. avg 2015 21:23

   V nekaterih drogerijah (Limoni, ki ga zdaj sicer ni več) si včasih lahko prinesel svoj mini lonček ali pa so ti ga dali tam in so ti potem prelili malo pudra (testerja) iz flaške v ta lonček. Ne vem ali Mueller to tudi prakticira smiley, nekateri imajo pa prav mini testerčke, kot kreme (mislim da Bourjois Healthy mix, da sem videla v takem pakiranju, ampak se zdaj ne spomnim kje sem ga dobila). Kar vprašaj v trgovini, več kot "ne" ti ne morejo rečt smiley

   337
  • meme je napisal/a na forum v temo NP in WL nege za obraz - 2. del.

   26. jun 2015 13:36

   NP:

   - Garnier Essentials tonik

   vir: bavarsarlas.tesco.hu

    

   - Clinique Dramatically different moisturising gel

   vir: luxola.com

   441
  • meme je napisal/a na forum v temo Izlet na Bled.

   11. maj 2015 22:09

   Midva sva bila lani na gradu, in parkirišče ni bilo za plačat (sva pa parkirala spodaj, je nek 'organiziran travnik'), od koder potem tudi brezplačno pelje avtobus. Takrat so bili ravno srednjeveški dnevi, tako da se do gor sploh ni smelo z avtom. Vstopnina za na grad je bila s Sparovo kartico 50% cenejša, za kavo pa ne vem, ampak mislim da so cene kar podobne kot drugje na bledu (prej bolj drago kot poceni), je pa razgled res fajn. No pa meni je nasploh Bled res top za enodnevni izlet smiley. MIdva sva si enkrat tudi sposodila čoln in potem veslala okoli otočka (cena nekaj pod 15€), tako da se da kar precej stvari počet. 

   17
  • meme je napisal/a na forum v temo Nakup čevljev - 5. del.

   3. maj 2015 17:04

   Shaheena - jaz sem si točno take kupila cca. 2 leti nazaj v trgovini SportsDirect (Btc, hala A), mislim da za 13€ (res smešno nizka cena, so pa original). Nazadnje, ko sem bila tam (cca. 2 meseca nazaj), sem videla da jih še imajo (črne, roza, modre (?) ), nisem pa prepričana kako je s številkami (ko sem jih sama kupovala so imeli bolj slabo izbiro), ampak za to ceno se ti pomoje splača it pogledat. Jaz jih drugje (v fizičnih trgovinah) niti nisem zasledila  smiley

   733
  • meme je napisal/a na forum v temo Ne razumem več same sebe.

   28. apr 2015 21:28

   Če sem prav razumela pravzaprav sprašuješ za dva ''problema''.

   Prvi je v povezavi z ljubosumjem in glede na to kar si napisala, vrjamem da je to zate precej občutljiva tema. Mislim, da je super, da si fantu povedala za svojo preteklost in da tudi, kadar imaš kak dvom ali pomislek (kot recimo situacija s šalom), da mu to poveš, ga vprašaš kaj je s tem, itd. Mislim, da je bolje, da si iskrena in mu poveš kaj te tare, kot pa da zadržuješ v sebi in mučiš samo sebe, še posebej ker praviš, da mu popolnoma zaupaš in vrjameš da ti je zvest. Glede na tvojo preteklost pa vrjamem, da mu nebo težko povedat in te 'potolažit' da je vse ok, ker je sigurno razumljivo, da si pač bolj skeptična in imaš strah pred varanjem oz. nezvestobo.

   Kar se tiče pa obremenjevanja z videzom oziroma tvoje skrbi glede tega, da si se do sedaj pri bivših fantih bolj trudila oz. obremenjevala s tem kako izgledaš pa bi tudi rekla, da je to dober znak. Če se ob nekom počutiš lepo, zaželjeno, privlačno, potem po mojem mnenju odpade tista pretirana obsesija z lastnim videzom in stalna potreba po lepotičenju, mazanju, gledanju v ogledalo, obremenjevanju z vsakim pridobljenim gramom itd. Seveda je prav, da človek skrbi zase in se potrudi za svojega partnerja, ampak ne v smislu, da ti je to v breme (kot si napisala, da si prej bila po 2 uri v kopalnici, da si bila lepa) in da imaš občutek, da moraš nekomu drugemu 'ugajati'.

   Glede pomoči psihologa pa sicer mislim, da obstaja tudi brezplačna pomoč oziroma se lahko obrneš na svojega osebnega zdravnika, ki ti napiše napotnico. Čakalne dobe so verjetno dolge, ampak imaš pa potem tudi čas, da se pripraviš. In obisk psihologa danes ni več noben tabu in če misliš, da bi ti koristilo, bi mogoče bilo dobro razmislit kaj tudi v tej smeri, škodit verjetno ne more - če ti nebo všeč, pač ne greš več.

   Vsak človek ima svojo ''prtljago'' oziroma preteklost, zaradi katere je danes takšen kot je, ravno to je tisto kar ga dela posebnega, unikatnega in hkrati tudi zanimivega. Kot si rekla, se trudiš in ravno to je bistvo. Prepoznat problem, se probat iz njega nekaj naučit in it preko njega. Gotovo ni to nekaj, kar se naredi iz danes na jutri, ampak če imaš ob sebi pravega partnerja, po moje nebi smelo bit problema. Nobena zveza pa ni popolna in posuta z rožicami 24 ur na dan, vsak dan, zato tudi, če imaš kdaj kakšen ''slab dan'' in pač pridejo na plan tvoji strahovi itd., ne obupat in kar rečt: 'eh, jaz pa nisem za zvezo' smiley. Ravno v tem je po moje tudi čar tiste res prave resne zveze - skupno reševanje problemov, ne pa bežanje/skrivanje pred njimi, ker je 'pretežko'. 

   7
  • meme je napisal/a na forum v temo Kaj vam je polepšalo dan? - 12. del.

   5. apr 2015 13:17

   Meni pa včeraj produktiven dan v knjižnici, potem se mi je dan skoraj pokvaril, ker je začelo deževat in sem bila brez marele, tako da sem si mogla it kupit novo, no spotoma pa sem potem v Maxiju kupila še dva para novih balerink, tako da se je super končalo (no, mogoče malo manj super za denarnico smiley), nato pa še odlični pirhi in pozno 'kosilo' pri babici in dedku. smiley

   496
  • meme je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   30. mar 2015 23:51

   Pretirana toleranca staršev do obnašanja njihovega razvajenega frocovja, in to že tistih res malih otrok. Sem zadnjič v kabini pomerjala oblačila, pride neka mami s svojim sinekom (sklepam da) starim tam okoli 3-4 leta, ki se je dal v kabino z njo in na ves glas butal po stenah, ker mu je bilo dolgčas. Ona mu ves čas ni rekla nič. Katastrofa res smiley. Na srečo sem ravno pakirala svoje stvari in odhajala, ker drugače bi mu sigurno rekla, če se lahko malo umiri in da tako se v trgovini (ali pa kje drugje) pač ne obnaša.

   493
  • meme je napisal/a na forum v temo Oblikovanje obrvi.

   30. mar 2015 23:46

   Meni se tudi ne zdi čudno, ampak prej zelo običajno. Se mi zdi tudi fajn, da se ravno zato na začetku kozmetičarka/frizerka/kdorkoli tudi predstavi z imenom, da se lahko, če si zadovoljen, potem naročiš prav h njej smiley

   447
  • meme je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 9. del.

   30. mar 2015 23:40

   Res je. Če že kdaj slučajno ujamem tistih 5 minut na tv-ju se prav zamislim, kako tak folk živi v realnem svetu in ali nimajo za boga nič bolj pametnega za počet v življenju?

   OPM se mora nujno pobarvati.

   1499
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
  schauma šampon
 • Dow* 20. jan 2021 18:57
  žal ukinjen
 • Dow* 20. jan 2021 18:49
  dober
 • Dow* 20. jan 2021 18:41
  žal ukinjena
 • Dow* 20. jan 2021 18:35
  stalnica
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.