Včeraj sem v DM kupila Alnaturin kamut. Zdaj ga pa ne znam pripraviti
, deklaracija pa tudi nima navodil. Sem malo guglala in zaslediti je ful različnih podatkov glede časa kuhanja - od 5 do 60 min (z in brez predhodnega namakanja). Mi zna katera iz prve roke svetovati glede časa kuhanja? Sama sem predvidevala, da je nekje v kategoriji ostalih žit (pira, ajda, ječmen itd.), torej nekje cca pol urice, ampak ob toliko različnih podatkih, ki sem jih zdaj zasledila, sem se malo zmedla
.
Pa seveda lahko zaupate tudi kakšen njami recept, da se nam malo sline pocedijo
.
































Sicer je bolje najprej preveriti, potem kupiti.
). LP
.

Vedno iz testa naredim tako podolgovato štruco, pred vzhajanjem po vrhu vanjo zarežem malo bolj globoke zareze, nato pa v zareze napikam pistacije in pinjole. Pred pečenjem ga še čisto na tanko premažem z olivnim oljem. Res nebeško dober kruh.