Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nevarnosti sladkorja

Pojdi na stran 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2013 11:34
Povezava do prispevka
clarixee je napisal/aMed je zdravilo, ki se ga uživa terapevtsko, ne pa za slajenje.

O, wow. Men pa tale zmaga.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2013 11:58
Povezava do prispevka

Glede glikemičnega indeksa: jasno je, da ima sladkor visokega, ampak ima tudi kuhano korenje ali koleraba visokega, da o krompirju sploh ne govorim. Kaj je bolj zdravo, pa ni debate.

In rjavi sladkor ni nič boljši od belega, tu se strinjam z alecio. Razlika je minimalna, samo da rjavega prodajajo po dvakrat višji ceni smiley

0
Nazaj na vrh
sandra03
Starost: 31Pridružen: 11. maj 2015Prispevkov: 14Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2015 14:37
Povezava do prispevka

Jaz imam pa napade samo pred rdečo,drugače nism fen sladkorja.

Se pa ne morem upreti testeninam in kruhu.
Zdaj bom zamenjala sladkor z yacon sirupom pa Prebrala sem npr tudi da je pira edino zravo žito,pšenica je prav tako strup tako kot sladkor in bi morala veljati za strupen plevel,povzroča alergije ipd. Čisto vrjamem tako da moram zamenjati še to pa tako sm počena na te makarone z bele moke,drugo mi sploh ni okusno,le zakaj..

»[..] kruh iz bele pešnične moke človeka vodi v bolezen in oslabelost. Bela moka namreč izgubi svojo vrednost in povzroča hudo zasluzenost. Iz kuhanega pšeničnega zrnja telo ne more izdelati niti prave krvi niti pravega mesa [mišic], ampak samo sluz, saj človek kuhane pšenice praktično ne prenaša. Bolni od nje ne more pričakovati niti najmanjše koristi, saj že zdrav človek z njo komaj opravi.«

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 10:39
Povezava do prispevka

Še glede sladkorja, Skyone:

Moje mnenje je sicer, da če nimaš nekih res hudih zdr. težav (npr. kandide), ni potrebe po pretiravanju in obsesiranju, da si ne upaš jabolka pojesti. Če boš izločila dodan sladkor - torej sladkarije, pijače ... - boš dovolj naredila. Malo zdrave pameti ne škodi ...

Članek SLADKOR.

Krasna alternativa (in kar se mene tiče, edina), je stevia, čeprav sem se tudi te odvadila. Enostavno več skoraj ničesar ne sladim. Ampak previdno, po trgovinah se v glavnem prodaja maltodekstrin (ali kaka druga osnova) z dodatkom stevie ...smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 11:19
Povezava do prispevka

Tanja, tudi vsa sladila (stevia, eritrol, ksilitol) naj bi imela moč sprožiti inzulinski in psihološki odgovor - po vzporednici s placebom (?), si laično predstavljam, zato so pri odvajanju od sladkorja odsvetovana.

Jaz še nisem našla učinkovitega (delujočega) načina, da bi se odvadila na daljši rok. Ne, tukaj sploh ni "vse v glavi", celo telo je problem. Tudi ni srednje poti po moji izkušnji, odpovedat bi se moral (začasno?) tudi sadju, suhemu sadju, nadomestkom, umetnim sladilom, ipd.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 12:11
Povezava do prispevka

Vem, sem tudi o tem že dosti brala (nekaj je tudi tukaj in tukaj), samo glede na to, da kao naj bi bila primerna za sladkorne bolnike ... Pač naj se vsak sam odloči, sama menim, da je najboljše ukiniti vse predelano in vsako doslajevanje z vsem. Meni zaenkrat kar gre, občasno malo stevie uporabim - ko si privoščim kaj čokoladastega, pa si brez slabe vesti, ker je to zelo občasno. Suho sadje (slive, goji) in sadje jem, ampak malo in redko - preprosto imam raje zelenjavo, nisem sadjeljubec.smiley

"Vse je v glavi" sem mislila v smislu, da se vse začne z odločitvijo ...smiley Je pa hudičevo, huh, še predobro vem.smiley Še 2 leti nazaj sem se počutila kot džanki (dobesedno!), take napade cukra sem imela in dobesedno letela kupiti tisti trenutek, če ne sem imela občutek, da se mi bo zmešalo. In kakšno olajšanje, ko sem dobila 'dozo' ... grozno.smiley Res srčno upam, da se mi kaj takega nikoli več ne vrne in ne ponovi ...

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 12:22
Povezava do prispevka

Jagodičevje je najmanjši problem-tega jaz jem kar dosti, tudi kako kislo jabolko, grenivka, lubenico. 

Suho sadje je pa ultra sladko in tega se ognem, ko hudič križa.

Po zaužitjo sladkorja, vključno s fruktozo sproži v telesu tak vlakec smrti, nihanja in je hudimano zasvojljivo! In nikakor ne koristno.

Treba je uživat čim več zelenjave, različne, omejit razne stročnice in oreške ter sadje, čim manj škrobnatih živil, zmerno z mesom, jajci, semeni, začimbe...mlečno-tako, tako. Maslo, surovo je super, jogurti, kefirji, navadna sladka smetana. Če telo dobro prenaša. Pri sladkorni bolezni pa tudi mlečno ni fajn-mlečni sladkor prav tako povzroča nihanja.

Jaz sem pri sebi vidla, da sem blazno občutljiva na OH in sladkor. Zaspanost. In pač jem to, kar mi paše. 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 12:30
Povezava do prispevka

Jaz sem zadnje čase spet zelo zmanjšala vnos sladkorjev, tudi glutena in mlečnih izdelkov (to že kakšno leto). Prve dni je bilo res težko, občutek sem imela da sem ves čas lačna, niti se nisem počutila preveč dobro. Ampak sedaj sem se pa ujela v ta ritem in mi je vse takoj presladko in recimo kruh, tudi krompir absolutno preveč težak, prav težko mi gre po grlu. Sem pa začudena kako hitro se telo prilagodi. Tako, da vse se da, če se hoče. 

Čeprav zagovarjam stališče, nobenega dodajanja sladkorja hrani / pijačam, sadje (v mejah normale) si pa vseeno privoščim, ker mislim, da to vsaj za moje pojme niso škodljivi sladkorji. 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 13:48
Povezava do prispevka

Sadje-fruktoza, je škodljiva, ko si že okvarjen ali imaš prediabetično stanje ali pa si že diabetik.

Zdej, prav gotovo niso koristni sadni sokovi. Je mnogo bolje pojesti sadež z olupom itd. Čemur se je zelo dobro ognit je suho sadje, ker je tam koncentracija sladkorja bistveno višja.

Sveže sadje, celo in pa zamrznjeno=da. Razni smutiji in suho sadje pa ne. 

Lačna si bila,  ima telo en tak spomin, hkrati pa bi takrat morala kak gram maščobe več  pojesti. Jaz sem recimo lačna takoj, če pojem jabolko. 

Pač vedno tehtam-vsebnost, vitaminov, mineralov, vlaknin vs. OH, GI...Predvsem pa počutje. Jaz sem se lotila izločevalne, da sem ene stvari ugotovila.

http://holistic.si/2015/04/17/ali-je-fruktoza-res-zdrava-2/

http://www.maxximum-portal.com/index.php?gm=12&v=896&id=

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jun 2017 15:50
Povezava do prispevka

Sladkor je sladkor. Sadje spodbuja željo in ravno tako vse, kar dviguje inzulin. Tudi z beljakovinami se na LCHF / keto ne sme pretiravat, ker te lahko vrže ven iz ketoze. Zato sem napisala, da ni srednje poti. Vsaj zame, ki sem "sugar junkie" je ni. Imam pa moža, ki je drugače "skupaj sestavljen" in mu cuker sploh ni faktor.

0
Nazaj na vrh
Jeta
Starost: 31Pridružen: 21. jan 2016Prispevkov: 227Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jun 2017 21:11
Povezava do prispevka

Tudi sama sem v nekem obdobju izločila vse razen nadzemne zelenjave, mesa in jabolk. Ne predstavljam pa si takega prehranjevalnega režima na daljši rok. Kako sestaviti jedilnik?

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2017 14:28
Povezava do prispevka
Še tole sem se spomnila – res zanimivo, kako smo si različni.smiley
 
Torej pri meni je zadnje čase tako, da me 'vsake kvatre' pograbi želja po sladkem. In takrat moram dobiti. Če ne, nikakor ne mine, traja dneve in vmes skos nekaj BV grickam, pa to ni to, mi ne poteši potrebe. DOKLER ne dobim čokoladarije in potem sem za nekaj tednov dobra. Ravno prejšnji teden se mi je to zgodilo in sem 3 dni nekaj BV skos jedlasmiley, nato se vdala, pojedla nekaj čokoladastega – in potem je odleglo. In zdaj sem ql.smiley
 
O ketonski dieti pa tule.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
snezkaa
Starost: 37Pridružen: 26. jan 2014Prispevkov: 50Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2017 15:54
Povezava do prispevka

Meni sladko sploh ne paše, razen čokolade. Ta pa mora bit. 60%+ je ok, ampak včasih se mi vseeno zdi zelo sladka. Sladoled, pecivo, kruh in take zadeve so pa sploh preveč sladki čisto brez potrebe. Sladkost stepene sladke smetane brez dodanega sladkorja je za moje pojme optimalna za sladice.

Ena izmed najbolj nerazumljivih prehranskih navad zame so sadni bomboni in umetne sladke pijače (kar se meni zdi skoraj isto), fuj. Tudi kosmičev, ki so 1/3 sladkorja, ne razumem. Saj sploh nimajo okusa po ničemer razen cukru!

Edino za dolgo kolesarjenje so mi čokoladice super. Ne zaradi okusa, ampak zaradi same kaloričnosti. Ne, ne maram tovoriti suhega sadja in oreščkov po vročih prepotenih žepih Smile

0
Nazaj na vrh
student10
Starost: 44Pridružen: 23. jun 2007Prispevkov: 981Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2017 19:22
Povezava do prispevka

Ali je pri uživanju  vitaminov in ostalih dodatkov (recimo vitamin C) tudi verjetnost zaužitja prevelike količine sladil,ki so navedena v sestavi in ta še posebno slabo vplivajo na telo?

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2017 10:20
Povezava do prispevka

Težko verjetno tudi če bi celo embalažo naenkrat pojedel + v katerih dopolnilih pa je sladkor ali aspartam npr.?

Niso vsa sladila slaba: stevia je ok, sorbitol je ok, eritritol je ok ...

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nevarnosti sladkorja
Stran 27 od 28
Pojdi na stran 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.