Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Stevia, naravno sladilo brez kalorij in stranskih učinkov!

19. maj 2014 12:08
0

Oglasno sporočilo

... Japonskem, Tajskem, Kitajski, Koreji. Indijanci na Paragvaju so steviine liste že stoletja uporabljali kot sladilo za svoje pijače, so jo pa tudi žvečili zgolj za sladke užitke. Leta 1970 pa je stevia postala znana in priljubljena kot sladilo v izdelkih na Japonskem.

Stevia vsebuje molekulo steviozid, ki je 300-krat slajša od sukroze, poleg tega skoraj nima kalorij: 10 listov vsebuje približno 1 kalorijo, kar pomeni, da je stevia izjemno naravno sladilo brez škodljivih vplivov, ki jih imata sladkor in umetna sladila. Stevia pa je nadvse uporabna tudi v primeru bolezni:

 • Diabetes: stevia je naravno sladilo, ki stabilizira količino sladkorja v krvi brez uporabe inzulina, zato je idealno sladilo za vse bolnike z diabetesom.
 • Visok krvni tlak: Raziskave so pokazale tudi, da stevia znižuje krvni tlak.
 • Hujšanje: ker stevia praktično ne vsebuje kalorij, je idealna za vse, ki hujšajo ali želijo ohraniti zdravo telesno težo.
 • Karies: če želite preprečiti karies in ohraniti zobe zdrave, potem, je stevia idealna,s aj je sladkor znan povzročitelj zobne gnilobe.
 • Kandida: sladkor je hrana za kandido, zato, če se vem ponavljajo tovrstne težave, je prvi korak popolna ukinitev sladkorja, ki ga lahko nadomestite na naraven in neškodljiov način: s stevio.

Način uporabe

Stevia je na voljo v obliki tablet, prahu in tekočine, doziranje pa je odvisno od jakosti izdelka in želja posameznika. Uporablja se jo lahko tudi v kuhinji, tako za peko kot tudi kuhanje. Njena uporaba ni omejena, saj nima stranskih učinkov.

In kako izbrati pravo stevio?

Na trgu je zelo veliko izdelkov, ki se prodajajo pod imenom stevia, a mnogi med njimi so popolno zavajanje, saj vsebujejo komaj kaj stevie, na kar so opozorili tudi na ZPS. Zato poskrbite, da boste izbrali zares kakovosten in koncentriran izdelek, ki ne vsebuje polnil in nadomestkov.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.