Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

vermilion

  • vermilion je napisal/a na forum v temo Permanentni lak.

   19. sep 2018 13:04

   Indigo so full dobri, imajo čudovite barve, so obstojni, dobri za nanašanje in ne rabiš jih naročati preko e-baya. Se dobijo tudi pri nas.

   Sama nisem preveč naklonjena temu, da bi si naročala lake ali pa kakšno drugo kozmetiko z e-baya... sploh s kitajske ne, ker nebi rada tvegala... ne vem koliko je to preverjeno in stestirano, da je res varno.

   Sicer si sama že kar nekaj časa ne delam sama permanentne manikure. Enostavno nimam živcev (in časa), raje plačam tistih 21€ vsake tri tedne in si vzamem tisto urico pri kozmetičarki, ki naredi tako, kot sama nikoli nebi. 

   6
  • vermilion je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   3. sep 2018 13:18

   Da, vse bolj se nagibam k bolj trajnim kosom. 

   OPM zapravi za oblačila in obutev več kot 5% svojega mesečnega dohodka. 

   140
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Tattoo.

  20. avg 2018 16:49
  0
  • vermilion je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   20. avg 2018 14:53

   Dnevnik kot tak ne. Vodim pa recimo dnevnik finac, pa dela v službi itd...

   OPM uporablja uro ali kakšen drug pripomoček za merjenje korakov, spanca, športnih aktivnosti ipd...

   140
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Potrebujete pomoč pri pisanju diplomske ali magistrske  naloge?.

  16. avg 2018 11:11
  0
  • vermilion je napisal/a na forum v temo Potrebujete pomoč pri pisanju diplomske ali magistrske  naloge?.

   13. avg 2018 14:18

   To je možno samo za kakšne družboslovne fakultete, za npr. naravoslovne / tehnične ni pogojev, da ti kdo kar tako strese diplomsko iz rokava.

   Sicer pa je sporen oglas. Sporno je pa tudi to, da se pišejo neke diplomske, ki so same sebi namen - tako kot tudi so vse te kupljene. V večini primerov je diplomska naloga samo tratenje časa, denarja in živcev. 

   9
  • vermilion je napisal/a na forum v temo O čem razmišljate? - 3. del.

   10. avg 2018 15:23

   Da sem totalno uničena (tako psihično kot fizično) od tega tedna in komaj čakam, da grem po službi domov in se zrelaksiram in naredim nekaj zase.

   470
  • vermilion je napisal/a na forum v temo BTC in City Park.

   7. avg 2018 17:52

   Tja kjer je bil K&O baje jeseni pride Primark.

   103
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Draga vs. poceni kozmetika.

  7. avg 2018 13:53
  0
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Draga vs. poceni kozmetika.

  30. jul 2018 12:29
  0
  • vermilion je napisal/a na forum v temo Draga vs. poceni kozmetika.

   24. jul 2018 14:19

   Ja, "influencerji" so pri nekih racionalnih nakupih kar nadloga. Tudi sama včasih podležem in kupim kakšno pretirano spromovirano zadevo. Čeprav se poskušam čimbolj kontrolirati.  Pri tem meni "pomaga" predvsem pomanjkanje časa in pa naravnanost k minimalizmu, pa seveda zdrava pamet. Velikokrat se mi kakšna zadeva v trgovini zdi blazno pomembna in super in nujna, ko pa domov pridem pa niti ne vem zakaj bi jo rabila. Tako, da včasih je res bolje malo počakati z nakupom in kakšen hype preskočiti. Je pa res,da na splošno vsa blogerska / vlogerska / instagram scena poskuša prodajati in promovirati, tako, da se je včasih kar težko izogniti temu. Je pa škoda pri tem, da se potem dobre in kredibilne informacije izgubljajo v poplavi teh bolj ali manj zakamufliranih reklam.

   59
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Draga vs. poceni kozmetika.

  24. jul 2018 14:12
  0
  • vermilion je napisal/a na forum v temo Draga vs. poceni kozmetika.

   24. jul 2018 9:56

   Sama sem vedno nekje v precepu med cenejšimi in dražjimi produkti. Včasih si potem res privoščim kaj bolj prestižnega / dražjega (pogosto ugotovin, da ni bilo vredno), večino časa pa se poskušam držati neke sredine. Je pa seveda odvisno od posameznega produkta.

   Recimo gel za tuširanje res ne rabi stati 20€, ker gre itak v odtok. Važno mi je, da mi ne suši kože in, da lepo diši, če je še malo negovalen pa še toliko bolje. Iskreno nisem opazila, da bi bili dražji boljši. Najcenejši pa mi večinoma spet niso ok, ker sušijo kožo. 

   Potem mleko za telo se mi recimo že od Balea ali kakšne Mullerjeve znamke, ne zdi nič slabši kot pa recimo Nivea, kaj šele kaj dražjega. Recimo nisem opazila, da bi bil recimo Nuxe, L'ocitane boljši kot pa običajni trgovinski.

   Recimo parfuma pa nikoli nebi kupila za 10€ ali pa raznih Britney Spears itd... Ne morem preko teh cenenih vonjev, vsaj na sebi (pa brez zamere, če je kateri to ok).

   Kozmetika je spet eno posebno poglavje imam tako precej drago, kot poceni. Ugotavljam, da mi dražja traja precej dlje. Verjetno tudi zato, ker je kupljena bolj premišljeno. Ni mi pa niti tako težko kupiti nekaj dražjega, ker res traja dolgo časa, kljub temu, da uporabljam praktično vsak dan. Sploh recimo kakšno rdečilo, bronzer, svinčnik za obrvi. Sicer poskušam držati neko ravnovesje -  ne rabim kupiti svinčnika Dior, če je recimo Artdeco čisto ok. Je pa res, da sem v zadnjih letih zmanjšala količino kozmetike na neko uporabno količino (1 svinčnik, 3 rdečila, 1 puder). Tudi pri šminkah sem ugotovila, da recimo MAC meni ni nič boljša kot recimo Loreal. 

    

   59
  • vermilion je komentiral/a novico Nagradna igra NIVEA.

   24. jul 2018 9:42
   Od sredstev za tuširanje pričkujem, da mi ne izsušujejo kože. Pomembno mi je, da lepo dišijo, da tekstura ni preveč tekoča - da se ne poliva in posledično izredno hitro porabi, da se lepo penijo, da je embalaža uporabna - da se porabi ves produkt, ne da ga res s težavo spraviš ven do konca in, da ne povzročajo alergij.
   0
  • vermilion je napisal/a na forum v temo Tattoo.

   10. jul 2018 16:20

   @Daisyy, težko boš dosegla obnovitev barve. Čudežnega produkta ni. Je pa tako kot je napisala Shaheena, bolj kot skrbiš za kožo (tudi navznoter) lepši bodo tattoo-ji.

   Glede bledenja je pa odvisno tudi od tvoje kože. Poznam dve osebi ,ki sta si dala istočasno pri istem tetovatorju tetovirati enak tattoo, na isto mesto - enemu je zelo zbledel, drugemu nič. 

   Glede znanih in neznanih tetovatorjev je pa tako. Tudi zelo dober (znan / priznan) ti lahko zafrkne, ni garancije, da če greš k dobremu / dragemu / priznanemu, da bo vse super. Je pa verjetno večja verjetnost, da bo dobro. Sama sicer nebi šla kar k vsakemu, samo imam pa tudi izkušnjo z zelo odmevnim in znanim in tattoo ni ravno za dol past.

   716
  • vermilion je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   12. jun 2018 15:59

   Ja, doma že. Zelenjava iz domačega vrta in meso lokalne pridelave. Ko grem ven pač jem tisto kar je in ne morem reči, da je ekološko. 

   OPM gre kmalu na dopust. 

   140
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.