ja, majoneza je tukaj precej primerna

še bolj pa seveda olivno olje in druge zdrave maščobe. pri majonezi spet glej, da vzameš takšno, ki je običajna, polnomastna, ne lahka. v lahkih je veliko sladkorja.
omenjala si hrenovke, mislim da so ene od MDK (če se ne motim) povsem brez oh-jev, druge jih vseeno nekaj gramov vsebujejo.
suha salama spet, bolj je domača, boljše je, ker smatram, da imajo domače veliko manj dodatkov, ki niso najbolj zdravi.
tudi naj bi bil zagotovljen večji učinek, če ješ čim bolj naravna živila s čim manj aditivi, telo potem ne porablja energije za ukvarjanje z njimi ampak za pomembnejše "dejavnosti"

in seveda pri sirih isto, čim bolj polnomastni. žal je tako, da živilom odvzemajo maščobo, jim pa po veliki večini zato dodajajo sladkor. in potem imamo lahke jogurte z 0,0 maščobe in z več oh-ji (iz sladkorja), kot polnomastni jogurti. pa po zdravi pameti presodite kaj je bolj škodljivo, sladkor ali pa 3,2g maščobe na 100g, kar sploh ni veliko. tako da je v teh primerih res nesmiselno posegati po lahkih ...
aja, pa še to, pri sirih se izogibaj topljenim (tistim v trikotnikih ali lističih), tudi vsebujejo sladkorje in to se lahko potem z malao zgrešeno izbiro (lahki siri, lahka majoneza ...) kar nabere
