Zanima me, katere vsa alternativna 'mleka' uporabljate in kakšna so.
Iščem nekaj kar bi bilo 'goste' konsistence kot je mleko in da ni sladko.
Kar sem doslej poskusila, mandljevo, sojno mi je preredko in presladko
Hvala!
Zanima me, katere vsa alternativna 'mleka' uporabljate in kakšna so.
Iščem nekaj kar bi bilo 'goste' konsistence kot je mleko in da ni sladko.
Kar sem doslej poskusila, mandljevo, sojno mi je preredko in presladko
Hvala!
Meni je najboljše riževo iz DMa. V zadnjem času sem jih preizkusila kar nekaj in to mi po gostoti, barvi in okusu najbolj paše. Ima pa nekaj g sladkorja; ne dodanega, ampak tistega, ki je že v rižu. Pa ovseno mi je fajn od nekaterih znamk, ampak nima toliko barve.
Se pa ti mlečni nadomestki precej razlikujejo med sabo, eni vsebujejo dodan sladkor. Navadno sojino ni sladko samo po sebi, mandljevo je bolj, ampak tudi odvisno od znamke. Tudi podatek o vsebnosti sladkorja ti ne pove dovolj o dejanskem okusu, konsistenci, ene so prav drobno-zrnaste, da čutiš mlete mandlje.
Hvala Ana.
Ampak tudi riževo verjetno, ni primerljivo z gostoto mleka?
Bom pozorna na dodane sladkorje.
Ovseno, doma pripravljeno sigurno ni sladko, trgovinskega pa še nisem probala .
Tika, to riževo iz DM z dodanim kalcijem je tudi po gostoti podobno navadnemu (lahkemu) mleku.
Riževo s kalcijem od Alnature je fajn, sedaj sem imela tudi iz Hofra, je bilo vredu. Ampak se moraš navadit, da je bolj vodeno, jaz še vedno malo mešam z mlekom, ne morem samo riževo, za v kavo recimo. Ampak počasi bo.
Moram še ovseno enkrat nabavit, da vidim kakšno je.
Jaz kupujem Mercatorjevo ovseno mleko, je brez dodanih sladkorjev (in res ni sladko). Ga pa uporabljam za pripravo pirinega zdroba in ne za kavo.
Enako konsistenco kot pri živalskih boš težko dobila, ker rastlinska mleka ne vsebujejo (oz. imajo zelo malo) maščob. Zelo kremasto (in tudi najbolj mastno, kalorično) je kokosovo mleko, ampak ima pač tipičen okus po kokosu, jaz ga ne bi v kavo dajala. Če se ne motim, je gostejše tudi konopljino mleko, ampak ne vem, če se ga pri nas sploh dobi, jaz sem ga enkrat pila v tujini. Morda je malce gostejše tudi lešnikovo mleko, vendar je tudi slajše. Riževo, ovseno, mandljevo, kamutovo...vse to pa ima bolj konsistenco vode kot mleka.
Sicer se z vztrajnostjo in konsistentnostjo lahko navadiš prav vsega.
Najbolje se je navaditi na riževo mleko, ker sedaj v nekaterih lokalih (v LJ.) celo lahko že dobiš kavo z riževim mlekom. Druga opcija je, da opustiš kavo in prešaltaš na zeleni ali beli čaj...
Tikka, če si mogoče zgrešila- od tukaj dalje je bila tudi debata o nadomestkih mleka. Sem jaz spraševala za kavo, ker pijem kavo z veliko mleka in mi je bil ravno to največji problem (biti brez pravega mleka).
Moje izkušnje- najboljš varjanta je riževo mleko. Po vrstnem redu so še mandljevo (malo presladko), ovseno (ni sladko, ampak je bljak okus) in sojino (sam, brez dodatkov, je meni zanič; z dodatki vanilija/ čokolada pa pomeni dodatni sladkor).
Moja dva centa. Mleko je mleko, vse ostalo so pa napitki, ki z mlekom nimajo nič skupnega, niti ga ne nadomeščajo.
Kava je zame brez mleka. Vse ostalo je bela kava oz. Late machiato. Mati pravi, da je pa nasploh škoda kave, če se z mlekom meša (ja, strastna kofetarca). Sojin napitek je meni tako ogaben, da ga spljuvam. Oves še najraje zmešam s kosmiči za kak zajtrk ali malico. Gleda na to, da bi ja bil kak % beljakovin več. Riževo ima manj.
Mleko je mleko, vse ostalo so pa napitki, ki z mlekom nimajo nič skupnega, niti ga ne nadomeščajo.
No, če jaz za npr. palačinke uporabim riževo mleko namesto kravjega, potem to zame je nadomestek mleka . Ker če ne bi imela niti teh nadomestkov, palačink verjetno sploh delala ne bi (se izogibam mleku, kjer se ga uporabi v veliki količini...za kavo pa malo stran pogledam
).
Ni pa seveda nadomestek v pravem pomenu, niso enake sestavine, % beljakovin itd.
Mislim, meni so vsi presladki
Tudi ovseno iz Mercatorja, Bio, mi je grozno sladko.
Sicer ne pijem kave ampak Bianko (zjutraj mi res paše nekaj toplega in okusnega spit, ne želim pa da je kakav ali kaj sladkega) in je dobra mešanica tudi z drugimi vrstami mleka, ampak razen sojinega mi je vse presladko. Sojin mi je pa po okusu najslabši + soja GMO mi tudi iz tega vidika ne ustreza.
Torej naj poskusim z Alnaturo? zdej sem nekaj v Mercatorju jemala, ovseno pa neko nemško-bio sojino.
Ostalih zdaj še nisem prezkušala - ampak vidim po gramih sladkorja - vsaj od te Bio Mercator linije, da bo zame presladko, ker si nič ne sladkam, nikoli.
Haha, meni so tudi vsi presladki. No, v Bianki še prenesem, pa v pravi kavi bi tudi šlo, ampak raje pijem kar črno, sem potrebovala glih 3-5 dni, da sem se je navadila.
Tikka, zakaj pa si sama ne narediš rastlinskega mleka? Vzelo ti bo ravno 5 min (plus namakanje oreščkov en dan prej)?
Npr. tule je zelo luštno in simple prikazano - http://vimeo.com/27840577.
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Serum s 6% glikolne kisline, hialuronsko kislino ...
Gel za vse tipe kože s hialuronsko kislino, 15 ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.
MAJA555 je všečkal/a članek Zoper strokovno skupino za Covid-19 vložena kazenska ovadba.
nessi je všečkal/a novico 8 najboljših nasvetov, kar jih boste kdaj prejeli.
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.