Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2005 19:00
Povezava do prispevka
Pri nas se tudi že tri dni peče in packa....obljubim da slikce sledijo, ko bodo vsi spečeni!
 
Staša tebi pa čestitke..slikce so super (okus pa verjetno še boljši )!
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2005 17:51
Povezava do prispevka
No, danes sem malo priredila nek dobljen recept...in ven dobila prave Baccije za čokoholike.
 
Recept:
 
150g sesekljanih lešnikov + celi lešniki
150g mlečne čokolade
30g masla
100g Nutelle
150g kuverture
 
Mlečno čokolado stopiš skupaj z maslom, nato dodaš sesekljane lešnike in Nutello ter dobro premešaš. Če je zmes pretekoča, dodaš še malo ses. lešnikov.
Na peki papir polagaš kupčke, na vsak kupček daš po en lešnik.
Pekač daš v hladilnik, da se kupčki malo strdijo, nato pa vsakega preliješ s stopljeno kuverture. In to je to.
 
In slikce:
image file name: 2k84c78db15a.jpg
image file name: 2k2c97aab7c7.jpg
 
Ostalih 10 vrst piškotov (ki so že spečeni) poslikam pa kdaj drugič...
 
 
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 10:55
Povezava do prispevka
kia, slastno izgleda Smile
 
Eowyn, jaz delam kroglice, palčke ... ročno, lahko pa bi tudi valjala, kot je rekla alexa. Delala sem tudi kroge s premerom 7-8 cm, nato pa razrezala na četrtine ...
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 10:57
Povezava do prispevka
Pa še moje darilne vrečke Smile
 
 
 
 
 
image file name: 2kd4071534f2.jpg
 
image file name: 2k436c131910.jpg
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 12:05
Povezava do prispevka
Wow staša nice nice...moja uradna peka se pa prične jutri.
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 21:21
Povezava do prispevka
Danes sem iskala začimbe za medenjake, pa jih ni bilo . A naj bi to bilo pri začimbah, ali tam pri pudingih, pecilnih praških in podobnem?
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 21:30
Povezava do prispevka
Ponavadi je pri začimbah, zeleno-rumena vrečkica. Poleg so še začimbe za kuhano vino, jabolčni zavitek,...
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 21:43
Povezava do prispevka
Hvala Simona!
V merkatorju imajo to vse malo zmešano.....začimbe za jabolčni zavitek imajo pri pecilnih praških in pudingih, začimbe za kuhano vino pa pri čajih.....če pa kakšno trgovko tam kaj vprašaš, pa ve še manj kot jaz
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 21:46
Povezava do prispevka
Staša, si pravi slaščičarski mojster, no ne mojster, ampak kar umetnik. Res full lepo in (že na pogled) okusno! 
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 23:10
Povezava do prispevka
Ursha, hvala Smile
 
Eowyn, zelo možno, da so zmanjkale ...
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 23:57
Povezava do prispevka
Moja peka piškotov bo kot kaže od petka zjutraj naprej..potem pa dokler ni narejeno..
 
Ampak po moje letos ne bo spet 10 vrst piškotov,ampak manj,ker jih je bilo toliko lani preveč...
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 11:05
Povezava do prispevka
No pa še moj seznam piškotkov:
Medenjaki
cimetove zvezdice
linške očke
čokoladni huzarski krapki
 
in ostale sladice
marmorni kolač
orehova potica
pa še kakšna torta (Nutela, Pepelka,... se še nism odločila)
 
Zdej pa šibam seznam sestavin pisat in v trgovino
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 12:35
Povezava do prispevka
Lumpa je napisal/a
aha, pa še nekaj... v receptih sm velikokrat zasledila izraz kuvertura-kaj točno nej bi blo to(sklepam da neke vrste obliv/glazura), v čem se razlikuje od navadne čokolade za glazuro?
 
sem gledala, pa se mi zdi, da še ni nobena napisala odgovora Smile ali sem pa zgrešila ... kuvertura je preliv ... čokoladni (stopljena čokolada za kuhanje ;))
meni je bilo razloženo, da to nič novega, pač takšen izraz.
 
jaz se bom pa verjetno jutri ali pa v četrtek spravila pečt piškote ... delala bom pa verjetno kar dolgo, ker moram spečt piškote za soseda, za staro mamo, za starše od fanta (bom nesla za božično darilo ...) Smile
 
potem pa prilepim slikice in recepte
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 12:45
Povezava do prispevka
Kuvertura je obliv za torto - lahko je iz bele ali temne čokolade - zmeraj pa se dela tako, da se da enak del masla in čokolade v posodo nad soparo. Odmaknemo z vročine še preden se cela raztopi, kajti drugače je že pregreta in bo potem pokala in se lomila pri rezanju torte.
 
V eni kuharski knjigi pa sem prebrala, da je za kuverturo najbolje uporabljati kokosovo maslo, saj da najlepši sijaj.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 15:33
Povezava do prispevka
Gornjkine kuverture so dovolj tekoče, zato ni treba dodajati nobene maščobe. Če imaš pa katero drugo, je pa res najboljša kokosova maščoba - Ceres, ki ga zdaj po dolgem času spet prodajajo
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 8 od 67
Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.