Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Janči
Starost: 40Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 20:51
Povezava do prispevka
Ronza, hitr slikce....
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 0:28
Povezava do prispevka
Lumpa je napisal/a
 
Staša...ja če pa ti rečeš da oboje, pol pa nej bo tko A sta torti zahtevni za peko in pripravo?

 

Sploh ne. Brez problema narediš obe v enem popoldnevu (pravzaprav lahko biskvita spečeš že en dan prej in boš sploh hitro gotova).

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 0:30
Povezava do prispevka
galadriel je napisal/a
 staša, res cute darilca kje pa si kupila te vrečke iz celofana?? jaz jih ne dobim...
 

Hvala Smile

Vrečke sem kupila v Muellerju. Na oddelku "papirnica".

0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 8:36
Povezava do prispevka
Staša, še jaz imam vprašanje. Včeraj sem naredila testo za medenjake po
tvojem receptu, po par urah počivanja pa sem poskusno spekla samo pet
medenjakov, ostalo bom danes (piše, da je še bolje, da testo počiva čez
noč). No, tistih pet medenjakov je bilo po okusu sicer dobrih, so bili
pa vse prej kot mehki, da se topijo v ustih ...
Niso bili ful trdi, so pa hrustali kot kak svež kruh. Imaš morda kakšno
idejo, zakaj je tako? Lahko pri testu, iz katerega bom danes spekla
piškote, še kaj popravim?
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 42Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 8:57
Povezava do prispevka
Če se jaz spomnim malo na otroštvo, vem, da je mami tudi delala
medenjake, ki so bili sprva nekaj dni bolj trdi, kasneje so se pa
zmehčali. Tudi jaz nimam pojma, kaj bi lahko naredila, da bi bili
mehkejši že takoj po peki.
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 9:40
Povezava do prispevka
O, Manca, spet me ti rešuješ z nasveti! Počakajva, kaj bo rekla Staša.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 15:04
Povezava do prispevka
Čokoladni išlerji. Najbolj krhki in najboljši piškoti v mojem življenju :D.
image file name: 2ke6dd2c6ad7.jpg
 
Medenjaki, ne po Stašinem receptu, izredno krhki, topijo se v ustih in lešnikovo beljakove zvezdice.
image file name: 2k4b7d521425.jpg
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 16:43
Povezava do prispevka
alexa, zelo slastno so videti!
tule so pa novoletni prasicki, 33 sva jih naredili. dela pa sva imeli kar precej, vceraj sva jih nekaj ur pekli, danes pa se kake tri ure zavijali... so pa lustkani
 
image file name: 2kedd5241975.jpg
 
in se od blizu:
 
image file name: 2kab33dfb3b5.jpg
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 17:31
Povezava do prispevka
Vauuuuuuuuuuuu!!!!!!
A lahko dobim prosim recept in navodila za izvedbo????PROSIM
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 17:45
Povezava do prispevka
Vse ste toook lepe in ne dvomim, da tudi dobre piškotke napekle!!!

Ronza, tvoji pujski so pa svetovni! Res super super lepo 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 18:09
Povezava do prispevka
No, zdaj sem najbrž  že prepozna Unhappy
 
Zelo je pomembno, kako dolgo jih pečeš in pa to, da jih, takoj ko se ohladijo, spraviš v škatlo. Ker sem spekla več pladnjev, sem to lahko opazila. Ne smejo preveč porjaveti. En pladenj sem predolgo pustila zunaj (ker jih nisem takoj oblila s čokolado) in niso tako mehki kot drugi ...
 
alexa in ronza, božansko. Pujski so kot pravi, tvoje umetnije, alexa, pa tudi izgledajo krasne
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 18:21
Povezava do prispevka
alexa, kako narediš išlerje in tiste zvezdice Smile full lepo zgleda!
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 18:47
Povezava do prispevka
Staša, nisi prepozna, zdaj jih bom pekla. Štos je pa v tem, da sem
včeraj tistih nekaj spečenih poskusila še ko so bili topli, skoraj
vroči, pa so hrustali.
Ampak če dobro pomislim, bo najbrž res povezano s tem, kako dolgo se
pečejo - pekla sem jih kakih 14 min., pa se mi je zdelo, da so se
spodaj skoraj malo zažgali ... Mislim, da bom tokrat manj segrela
pečico in pekla malo manj časa. Hvala!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 20:06
Povezava do prispevka
gita s temi zvezdami sem se matrala še pa še :D.
 
Dobro, takole : stepeš dva beljaka v zelo trd sneg in dodajaš 200g sladkorja in tri kapljice limone.Vzmaše tri žlice te mase in jo spraviš v drug lonček. Prvi masi dodaš 200 g mletih lešnikov ali mandljev ali orehov ali pa vsega po malem :D. Dobro premešaš s kuhovnico in pustiš malce stati. Malo pomokaš delovno površino in valjar (ali pa kar roke). In nekako probaš spravit vse na isto debelino. Potem z modelčki režeš zvezdice ali kaj drugega in polagaš na pekač obložen s papirjem. Potem jih premažeš s tisto beljakovo maso, katero si na začetku spravila drugam. Pečeš na 150 C in niti slučajno ne na več, približno 10 ali 15 minut.
 
Moram rečt, da se kar topijo v ustih, kot puslice in so FENOMENALNI! PRiporočam, da naredite, ker bojo vsem zelo všeč.
 
ps. se opravičujem na slogu pisanja Big smile ampak se mi zdele ne da razmišljat.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 20:14
Povezava do prispevka
recept za prasicke - tole je enojna kolicina, midve sva delali iz dvojne
 
image file name: 2k07f5ed9cd4.jpg
image file name: 2kde022b0dfb.jpg
 
uh, dobro, da obstajajo skenerji
 
se nekaj napotkov: preden naredis cokoladne sarenice, postavi pujske se malo na 50 stopinj v pecico, da se oci posusijo in oprimejo podlage. midve bova naslednjic se malo z nozem zvrtali v testo, preden bova brizgali beljak, ker sva se zelo namucili, ko so oci odpadale s prasickov...
nama pa je ostalo se materiala za majhno poticko...
 
uf, proti tem profi pujsom na slikcah moji niso vec tako lepi ...
 
se par koristnih nasvetov: glava - velik kozarec za rdece vino. rilec: tulec od inekcije za torte. nosnice: razdrt kuli.
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 11 od 67
Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.