Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 22:40
Povezava do prispevka
alexa, hvala ... upam, da se mi bo dalo delat, glede na to, da sem že danes cel dan pekla, tole je pa rezultat:
 
image file name: 2k9df6ea07e9.jpg
 
jutri pa nadaljevanje Smile
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 22:45
Povezava do prispevka
wow, gita...obvladaš
Kaj pa so to zaeni piškotki kot "želvice"?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 22:46
Povezava do prispevka
Gita kaj je to na zgornjih dveh krožnikih? Se mi že cedijo sline.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 22:50
Povezava do prispevka
to so kmečke hiške Smile
 
bom jutri napisala recept ... danes ga nimam tule pri sebi ... Wink
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 22:58
Povezava do prispevka
Super, le napiši jutri. Hvala.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 0:53
Povezava do prispevka
gita, hude hiške Smile
 
Letos sem jih prvič poskusila (delala prijateljica) in so mi bile ful dobre. Fajn kombinacija krhko-hrustljavega.
 
 
Jaz pa sem rpavkar dala v pečico drugi pekač KMEČKIH KRUHKOV:
 
3 rumenjaki
250 g kokosa
120 g čokolade v prahu
120 g orehov
3 beljaki
200 g sladkorja v prahu
 
+ 100 g sladkorja v prahu za valjanje
 
 
rumenjaki + kokos + čokolada + orehi > dobro premešaš
 
beljaki + sladkor > narediš sneg
 
 
sneg dodaš k masi, pregneteš, oblikuješ kroglice (cca. 2 cm premer), vsako povaljaš v sladkorju in pečeš cca. 15 minut pri 175 st. C.
 
Meni so zakon
0
Nazaj na vrh
Saška
Starost: 44Pridružen: 2. jun 2004Prispevkov: 443Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 8:39
Povezava do prispevka
Alexa,



včeraj sem po tvojem receptu spekla cimetove zvezdice. Vse pohvale, res super recept. Naj povem, da sem sploh prvič pekla piškote in sem res vesela, da so tako dobro ratali. Pa še na pogled so lepi.



LP Saša
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 8:49
Povezava do prispevka
Woohoo punce razturamo. Kaj pa če bi kar slaščičarsko šolo odprle?
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 8:52
Povezava do prispevka
Jaz se bom pa verjetno danes spopadla z  alexinim receptom Smile
 
Tule je pa recept za kmečke hiške:
 
ZA TESTO: 250 g moko, 100 g margarine, 3 rumenjake, 2 žlici belega vina, 100 g sladkorja, 1 beljak
 
ZA NADEV:  125 g sladkorja, 125 g zmletih orehov, 2 beljaka, 1 vanilin sladkor, žličko kardamoma (jaz tega nisem dala, pa vseeno rata ;)), nastrgana lupina pomaranče
 
POLEG TEGA ŠE: 200 g lešnikov (olupljenih in po želji praženih)
 
 
PRIPRAVA:
1. moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetite v gladko testo. zavijte ga v folijo in za 1 uro postavite na hladno.
2. pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). testo na pomokani delovni površini ali med plastema prozorne folije oz. papirja za peko, razvaljajte na približno 3 do 4 mm na debelo in iz njega izrežite kroge s premerom 4 cm ter jih premažite z 1 razžvrkljanim beljakom.
3. preostala 2 beljaka stepite v čvrst sneg, postopoma dodajajte sladkor in močno stepajte približno 5 minut. nato v maso rahlo umešajte mlete orehe in začimbe.
ploščice iz testa na treh straneh dvignite, tako da nastanejo majhne košarice, ki jih napolnite z žličko nadeva. nadev lahko na piškote tudi nabrizgate z brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom. piškote naložite na pekač obložen s peki papirjem ter vsako dvignenjo stran podprite z lešnikom, ki ga prilepite z beljakom. (tule sem mela jaz malo drugačen sistem, ker se mi zdi lažji in bolj logičen ... najprej sem na ploščico testa dala eno žličko nadeva, potem sem pa tri strani dvignila in vsako izmed njih sproti podprla z lešnikom in potem cele piškote zložila na pekač)
pecite približno 15 minut, ohladite in shranite v tesno zaprti posodi.
 
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 9:14
Povezava do prispevka
gita sam obupat ne smeš pri valjanju in izrezovanju. Kar pomokaj delovno površino pa zgornji in spodnji del testa in počasi razvaljaj. Vsakič, ko boš izrezovala pa namoči modelček v moko, da se ti nebo vse lepilo. :). Sej je živce parajoče, ampak se splača.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 9:26
Povezava do prispevka
Jaz se redim že, ko samo gledam. Jutri se pa še lotim.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 9:29
Povezava do prispevka
ja alexa, hvala za vspodbudo Wink si kar mislim, da bo treba full potrpežljivosti Wink
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 10:44
Povezava do prispevka
Mene pa v hladilniku čaka testo za orehove ploščice..včeraj sm naredila cimetove zvezdice in enostavne piškotke k sm jih potopila v rjavo in belo čokolado. Medenjakov pa ne bom pekla, ker pri nas na Vrhniki nimajo za začimbe za medenjake..
A pozna katera kakšne fajn recept za kakšne bolj "sočne" piškotke/pecivo s skupot npr...ker tile piškoti so zelo močni in nastini, pa bi za zraven še kej lažjega spekla?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 12Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 11:30
Povezava do prispevka
alexa je napisal/a
 
Marmeladni žepki :
50 dag moke
25 dag sladkorja
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
lonček kisle smetane
nadev Question marmelada ali orehi
 
Iz sestavin zagnetemo krhko testo (beri zgoraj), ki naj počiva na hladnem 30 minut. Testo nato razvaljamo, razrežemo v kroge ali kvadratke. V sredino nadevamo marmelado ali orehe, prepognemo in dobro stisnemo. Pečemo pri 180
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2005 13:46
Povezava do prispevka
jaz sem delala jogurtove žepke in sicer
  • 40 dag masla
  • 50 dag moke
  • pecilni prašek
  • 1 navaden jogurt
  • za nadev Question marmelada

zmešaš z rokami (ful packarija), daš za pol ure v hladilnik. testo razvaljaš, ne predebelo in ne  pretanko, narediš krogce , daš na sredino marmelado, prepogneš in daš pečt na 180 stopinj.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 12 od 67
Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!