Jaz se bom pa verjetno danes spopadla z alexinim receptom

Tule je pa recept za kmečke hiške:
ZA TESTO: 250 g moko, 100 g margarine, 3 rumenjake, 2 žlici belega vina, 100 g sladkorja, 1 beljak
ZA NADEV: 125 g sladkorja, 125 g zmletih orehov, 2 beljaka, 1 vanilin sladkor, žličko kardamoma (jaz tega nisem dala, pa vseeno rata ;)), nastrgana lupina pomaranče
POLEG TEGA ŠE: 200 g lešnikov (olupljenih in po želji praženih)
PRIPRAVA:
1. moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetite v gladko testo. zavijte ga v folijo in za 1 uro postavite na hladno.
2. pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). testo na pomokani delovni površini ali med plastema prozorne folije oz. papirja za peko, razvaljajte na približno 3 do 4 mm na debelo in iz njega izrežite kroge s premerom 4 cm ter jih premažite z 1 razžvrkljanim beljakom.
3. preostala 2 beljaka stepite v čvrst sneg, postopoma dodajajte sladkor in močno stepajte približno 5 minut. nato v maso rahlo umešajte mlete orehe in začimbe.
ploščice iz testa na treh straneh dvignite, tako da nastanejo majhne košarice, ki jih napolnite z žličko nadeva. nadev lahko na piškote tudi nabrizgate z brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom. piškote naložite na pekač obložen s peki papirjem ter vsako dvignenjo stran podprite z lešnikom, ki ga prilepite z beljakom. (tule sem mela jaz malo drugačen sistem, ker se mi zdi lažji in bolj logičen ... najprej sem na ploščico testa dala eno žličko nadeva, potem sem pa tri strani dvignila in vsako izmed njih sproti podprla z lešnikom in potem cele piškote zložila na pekač)
pecite približno 15 minut, ohladite in shranite v tesno zaprti posodi.