Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 10:38
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aJaz pečem tele cookije, ki so preverjeno odlični.:P


Zadnjič sem delala take piškote (sicer po receptu PL-ja), maso pa sem na koncu zvila v klobaso, kot piše v tem receptu. Ampak kaj je poanta tega? Kljub temu, da je bila masa v hladilniku 2 uri, se ni nič strdila -da bi lahko narezala na kolobarje. Tako da na koncu sem pristala pri kupčkih, kot v receptu PL-ja.


0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 10:48
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a
 
...imam pa plan piškote s koščki čokolade, malo po svoje recept, ki so super.  

Sem jih včeraj spekla in so super. Edino tam kjer je čokolada, dam ene 130 čokolade, ostalo težo do 250 pa polovico mletih mandljev in lešnikov. Mi je bolje tako kot le s čokolado, pride manj sladko. Pa obvezno z maslom, margarina preveč buta iz njih, mi je ljubše maslo. Tudi sladkorja dam malo manj.

Imam občutek, da ne bodo za dolgo, nekaj sem jih še v službo prinesla.

0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 11:10
Povezava do prispevka
No saj te sem jaz zgoraj omenjala, da sem jih delala . Z margarino, malo manj moke in malo več čokolade (pa bi je lahko bilo še več). Jih je tudi že zmanjkalo .

Alena, a so se ti kej strdili danes? Meni se zdi, da se kar malo strdijo in posledično imajo manj okusa drugi dan .
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 11:26
Povezava do prispevka
Jaz ne delam nobenih klobas iz mase, ker ni dovolj kompaktna, ampak kar z žličko naredim kupčke ali pa z dlanmi naredim kroglice.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 11:31
Povezava do prispevka
Iza: malo bolj trdi so ja, ampak še vedno okusni. Niso pa trdi kot kamen.
0
Nazaj na vrh
MissCarrie
Starost: 34Pridružen: 3. dec 2011Prispevkov: 292Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2011 21:05
Povezava do prispevka
Včeraj sem pekla čokoladne kroglice z lešniki, a sem namesto čokolade v prahu dala kakav iz hoferja in so prišli zelo temni piškoti polnega okusa in mi je celo boljše kot s čokolado. Spekla sem tudi kokosove kifeljčke in pa božično-novoletne piškote.

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2011 21:04
Povezava do prispevka
A katera ve, če bi pri rožičevem pecivu bilo ok, če bi količino olja zmanjšala oz. ga sploh ne bi dodala in če bi namesto masla dala Mascarpone za preliv zraven čokolade?
 
Mi maslo in olje v receptu ne dišita, pa me zanima, če je kakšna možnost zamenjave sestavin. Imam pa željo spečt za božič, pa bi rada seveda, da uspe.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2011 21:18
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aJaz pečem tele cookije, ki so preverjeno odlični. Tako imenovani cookiji, ki se prodajajo po trgovinah, so prava suha, trda sramota proti temle angleškim. Tongue


Tudi jaz sem jih spekla in to z brezglutensko moko. Zelo so dobri, so pa grdi kot smrtni greh . Masa se je razlezla, barve so nemogoče. Ne, ne bom povedala, na kaj spominjajo !
Ali sem kaj narobe naredila ali pa je kriva moka brez glutena. Ne vem, bolj verjetno bo to drugo.
Glede okusa in krhkosti (kar je najpomembneje) lahko le priporočam, da jih naredite. Ampak slike pa ne pripnem !
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2011 21:32
Povezava do prispevka
Glede na slikico končnega izdelka - cookiji so zelo tanki, in navodila v receptu, da naj bi klobaso razrezal na 2cm debele rezine, se očitno precej razlezejo tako da nisi nič narobe naredila. A si piškote s pladnjem vred pred peko dala ''počivat'' v hladilnik? Drugič probaj dodat malo več moke..
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2011 21:42
Povezava do prispevka
Ne, nisem. V hladilniku je počivalo le testo v posodi, iz katere sem ga potem zajemala. Prej nisem oblikovala v klobaso.
Definitivno jih bom še naredila in takrat bom upoštevala tvoj nasvet glede (več) moke in glede "počitka" tik pred peko. Hvala, Miškolina .
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2011 23:21
Povezava do prispevka
quote:42022cf8b0="Miškolina"Glede na slikico končnega izdelka - cookiji so zelo tanki, in navodila v receptu, da naj bi klobaso razrezal na 2cm debele rezine, se očitno precej razlezejo tako da nisi nič narobe naredila.


Tale slika končnega izdelka je res malo čudna. Na njej so piškoti super tanki in lepi- in če bi jih res narezal na 2 cm kolobarje (kar spet NI mogoče, ker je testo premehko), bi prišli ven piškoti absolutno debelejši (ker narastejo).

So pa res kar pisane oblike, eni večji, drugi manjši, vseh oblik.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 7:46
Povezava do prispevka
Sinthija je napisal/a
A katera ve, če bi pri rožičevem pecivu bilo ok, če bi količino olja zmanjšala oz. ga sploh ne bi dodala in če bi namesto masla dala Mascarpone za preliv zraven čokolade?
 
Mi maslo in olje v receptu ne dišita, pa me zanima, če je kakšna možnost zamenjave sestavin. Imam pa željo spečt za božič, pa bi rada seveda, da uspe.


Sinth, maščoba daje pecivu voljnost in sočnost. Bojim se, da bo pecivo suho, če maščobe ne boš dodala. Zakaj bi karkoli dodajalv čokoladni preliv? Mislim, da ni potrebe

Naš letošnji pridelek piškotov (samo predstavniki vsake vrste) Question

image file name: 2k80001b4cf2.jpg


0
Nazaj na vrh
ribicaa
Starost: n/aPridružen: 29. jan 2010Prispevkov: 263Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 7:54
Povezava do prispevka
romy, tile veliki rjavi zgledajo slastno (mogoče prispevaš recept? ), oz. so vsi videti mamljivi!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 8:01
Povezava do prispevka
Romy, na receptu je za preliv maslo in čokolada. Zato sem mislila, če bi npr namesto masla dala Mascarpone.
 
Ja, če je potem suho, če ni olja, ga bom pa očitno morala dodati. Hvala.
 
Travica, najbrž je problem brezglutenska moka, ker z njo marsikaj izpade malo čudno oz. ne uspe.
 
Jaz sem za leno babo vzela riževo (brezglut) moko, pa je super uspelo.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 8:22
Povezava do prispevka
Če maslo vmešaš v čokolado, se le ta lepše sveti, bolj je tekoča itd. Brezveze. Ni potrebe. V testo pa le daj nekaj maščobe

Ribicaa, to naj bi bile brizgane kavne palčke, pa so se čisto ponesrečile, tako da recept ni prav nič vreden
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 62 od 67
Pojdi na stran 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.