Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 10:35
Povezava do prispevka
Romy, krasno zgleda tale krožnik !
So tiste, druge z desne, londonske rezine? Mmmm, te še tudi moram narediti!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 10:37
Povezava do prispevka
Romy, lepo!
0
Nazaj na vrh
sarika
Starost: 35Pridružen: 29. jul 2009Prispevkov: 153Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 10:56
Povezava do prispevka
Romy zelo lepo! Tiste mini piškotke z marmelado v sredini imam tudi jaz namen danes narediti (no testo že čaka v hladilniku, sem ga včeraj naredila pa se mi potem ni ljubilo dokončati ) Ampak ne vem, kako velike kroglice narediš, da potem pridejo tako majhni piškotki?
Ker sem po zelo podobnem receptu (no le da je čoko verzija) včeraj naredila piškote,ampak med peko so se kar "povečali" in so na koncu prišli nekje premera 4cm, skratka preveliki. Kroglice sem pa delala malo manjše kot rumove kroglice (tako za lažjo predstavo)
 
 
Drugače gre pa tudi moja peka proti koncu. Sem spekla medenjake,cimetove zvezdice,cookije z dvojno čokolado in pa čokoladne poljubčke. Danes še marmeladne naredim in potem zapakiram v vrečke za darilca .
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 10:56
Povezava do prispevka
Sinthija je napisal/a
 
Ja, če je potem suho, če ni olja, ga bom pa očitno morala dodati. Hvala.
 
Mogoče bi poskusila s stopljeno kokosovo maščobo? Ampak manj kot je v receptu. Še vedno bolj zdravo kot olje.
 
Mascarpone in čokolada pa ne gre skupaj. Ker je point, da se preliv strdi. Daj mogoče zelo malo masla. Ker, če je samo čokolada se bo lomila in težko režeš. Razen mogoče z vročim nožem.
Oz. maslo spet zamenjaj s kokosovo maščobo.
Nazadnje urejeno 21. dec 2011 12:49; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 12:00
Povezava do prispevka
Hvala Alena.
 
Kokosove maščobe nimam, tako da bom potem pač maslo in olje dala not, samo v manjši količini kot je v receptu.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 13:05
Povezava do prispevka
Romy, OMG kakšen krožnik, wauuu... image file name: 2k2892a1fbe0.gif V kolikšnem času pa si vse to spekla? Super ti je uspelo, se mi cedijo sline ob gledanju slike... Smile
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 13:17
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a
 Ker je point, da se preliv strdi. Daj mogoče zelo malo masla. Ker, če je samo čokolada se bo lomila in težko režeš. Razen mogoče z vročim nožem.
Oz. maslo spet zamenjaj s kokosovo maščobo.


Po mojih izkušnjah se čokolada strdi, če ne vmešaš ničesar. Tudi če vmešaš maslo ali drugo maščobo v podobnem agregatnem stanju, se bo čokolada strdila (maslo se na hladnem strdi, na sobni temperaturi pa le zmehča). Če vmešaš olje se čokolada ne bo strdila (obstaja verjetnost da bo preveč pocasta če daste preveč olja).
Če želiš mehkejši čokoladni preliv lahko dodaš v stopljeno čokolado nekaj sladke smetane (za točen recept malo poglej, ker ni vseeno kakšno je razmerje med smetano in čokolado).

Pri dodajanju raznih sestavin v stopljeno čokolado se včasih rado zgodi, da bo vse skupaj ena katastrofa, se ne strdi, se lomi, se sesiri... groza.
Pri meni se najbolje obnese sama čokolada ali pa z dodatkom sladke smetane.

Sinth, ko dodajaš maščobo v testo, se lahko odločiš samo za eno, ali olje, ali maslo (razen pri krhkem testu seveda). Jaz uporabljam olivno olje (pečeno nima nobenega okusa).

Drugače pa hvala punce

Travica, veš da ne vem če so to londonske rezine

Sarika, čisto odvisno kakšno testo boš imela. Eni se zelo razlezejo, drugi nič. Poizkusi

Estelle, skupaj z mami sva pekli, ampak tako odoka, sva potrebovali 3-4 popoldneve.
0
Nazaj na vrh
sarika
Starost: 35Pridružen: 29. jul 2009Prispevkov: 153Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 13:22
Povezava do prispevka
Romy testo mislim da bo podobno tvojemu. (vsaj po slikici sodeč gre za nekako iste piškote)..moka,maslo,malo orehov,malo limonine lupinice itd.
 
Tako na približno, kako velike si ti delala?
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 13:29
Povezava do prispevka
Jaz sem delala po receptu za huzarske krapke iz kulinarike.net:

28 dkg masla

40 dkg moke

14 dkg sladkorja

4 rumenjaki

Samo del moke sem zamenjala z lešniki.


Kroglice so bile pred peko velike cca 2,5 cm premera. Malo se razlezejo, ne pa veliko.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 17:45
Povezava do prispevka
romy je napisal/aTravica, veš da ne vem če so to londonske rezine


Piškotno testo - marmelada - nadev iz beljakov, sladkorja in orehov?
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2011 17:52
Povezava do prispevka
romy je napisal/aNaš letošnji pridelek piškotov (samo predstavniki vsake vrste) Question

image file name: 2k80001b4cf2.jpg

 

Mmmmm, tale krožnik mi je pa zelooo všeč .

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2011 19:17
Povezava do prispevka
Končno mi je ratalo eno sliko naredit - vanilijevi rogljički, čeprav jaz bi jih preimenovala v mandljeve rogljičke, ker je od vanilije noter le vanilij sladkor, so pa noter mleti mandlji.

image file name: 2kfb70963f3a.jpg

Sem pa spekla še brizgane čokoladne piškote, slika pride mogoče kasneje, če ne bom prej vsega razdala ali če jih ne bodo pojedli.


0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2011 19:53
Povezava do prispevka
O, kako so lepe oblike . Jaz sem lani delala tele, pa so bili zelo nesimetrični .
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. dec 2011 14:18
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a
Jaz še nimam plana za pečenje, vprašanje koliko mi bo uspelo, imam pa plan piškote s koščki čokolade, malo po svoje recept, ki so super.  


Ravno iz pečice (že drugič letos). Hitro, preprosto, super.

image file name: 2k873368ad9a.jpg


0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 25. dec 2011 21:22
Povezava do prispevka
Iza, hvala Smile pridna tudi ti Big smile

Moji rogljički so pa po precej drugačnem receptu (moka, maslo, jajce, sladkor v prahu, mleti mandlji, pecilni prašek, vanilij sl.) in so se kar lepo delali, čeprav je bilo testo zelo mehko. Če hočeš, lahko poiščem točen recept. Aja, pa piše, da morajo eno uro počivat v hladilniku, mogoče bi to pomagalo, čeprav moje niti ni in je ravno tako šlo. Če ne pa malo vaje pa je Wink
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 63 od 67
Pojdi na stran 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.