Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 54 , 55 , 56 , 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 16:51
Povezava do prispevka
Kaja, pridna. :)  Kaj je to rumeno?
Včeraj sem pekla kokosove rogljičke, danes pa zamesila za medene hlebčke z orehi, ki pa gredo v peko jutri. Recept sem dobila pred kratkim od tete, je pa identičen tistemu, ki ga je napisala Travica.
0
Nazaj na vrh
kajapavkovic
Starost: 36Pridružen: 6. feb 2010Prispevkov: 25Kraj: PostojnaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 16:55
Povezava do prispevka
Tole rumeno čudo je pa skutina pita. Spodaj je krhko testo (naj bi bilo) in nanj naložene vložene mandarince. Osvežujoče Smile morda ni najbolj primerno za decemberski čas ampak nam tako paše :). Sem pa žal dala kar nepasirano ksuto tako da bom poskusila še tako da jo najprej zelo spasiram z mešalcem.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:10
Povezava do prispevka
bubica10 je napisal/aIma katera kakšen dober (in preverjen) recept za medenjake?

Sicer malce z zamudo - klik.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:44
Povezava do prispevka
za nutelline srčke narediš katerokoli krhko testo, ga z modelčki razreżeš in spečeš. potem pa na piškote kar na debelo namażeš nutello in daš v hladilnik, da se nutella strdi. tačas nad soparo stoliš temno čokolado instrjene piškote z vrhnjo stranjo v celoti pomočiš v čokolado. okrasiš po żelji, ali posuješ s kokosom ali mletimi lešniki ipd. daš spet na hladno, da se strdi še čokolada in to je to Smile
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 34Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 22:32
Povezava do prispevka
Jaz pa bi letos poskusila narest makrone letos. Sem prebrala veliko receptov in sliši se zelo težko in menda redko uspelo, ampak izgledajo pa slastno 

image file name: 2ke32d1074dd.jpg

Za zraven pa seveda vanilijeve rogljičke, potico in kake čokoladne dobrote
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2011 9:16
Povezava do prispevka
gita je napisal/aza nutelline srčke narediš katerokoli krhko testo, ga z modelčki razreżeš in spečeš. potem pa na piškote kar na debelo namażeš nutello in daš v hladilnik, da se nutella strdi. tačas nad soparo stoliš temno čokolado instrjene piškote z vrhnjo stranjo v celoti pomočiš v čokolado. okrasiš po żelji, ali posuješ s kokosom ali mletimi lešniki ipd. daš spet na hladno, da se strdi še čokolada in to je to Smile
 
Hvala  tole bom pa zihr letos spekla - dvojna doza čokolade pa to
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2011 12:44
Povezava do prispevka
Kajapavkovic, dobro izgledajo tvoje dobrote. Pa tudi slikca je super prilepljena 

Awy- če ti uspe, prilepi slikco, prav? Jaz se jih ne bi upala lotiti...
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2011 19:51
Povezava do prispevka
Kajapavkovic, kar sline so se mi pocedile ob sliki tvojih kuharskih umetnin! Sijajna ideja, tole z vloženimi mandarinami. Jih bom tudi jaz kdaj dodala.

Gita, tvoji nutellini srčki me bodo verjetno premamili.

Sama še vedno oklevam med več recepti, peči bom začela v ponedeljek, da bo imel Miklavž kaj za prinest otrokom ...

Ima katera kakšen preverjeno dober recept za piškote z moko brez glutena? Sicer iz piškotnega testa delam pite, nisem pa se še lotila piškotov.

bubica10 je napisal/aVerjetno bom še spekla medenjake po receptu Travice (hvala ).

Bubica, če jih boš, povej, kako so ti uspeli .


Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2011 22:02
Povezava do prispevka
Travica, na hitro mi padejo na misel razpokani piškoti, preverjeno odlični 
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 6:36
Povezava do prispevka
Pri teh razpokanih piškotih bi rada opozorila, da se je potrebno držati recepta, kajti če daš manj sladkorja kot je navedeno, piškoti ne razpokajo.
Jaz kar pogosto manjšam količino sladkorja od navedenih količin, kar je največkrat čisto v redu, ampak ne pri tem receptu. Piškoti razpokajo samo, če je res toliko sladkorja. Preverjeno.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 13:10
Povezava do prispevka
Potem je pa najbrž res manj sladkorja vzrok, da meni niso lepo razpokali, ko sem jih delala. No, bom vedela za naslednjič, hvala Dominika. 
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 15:02
Povezava do prispevka
Travica, če v receptu zamenjaš samo navadno moko z brezglutensko ni tak problem, vsaj kar se piškotov tiče. Testo je sicer bolj drobljivo, ni elastično, ampak se da..
Drugače je pa precej receptov za piškote, ki sploh ne vsebujejo moke. Npr.:
1. Starinski prutiči - ti so res dobri. Edino kar moraš pazit je, da šam res dooolgo stepaš.
2. Kokosovi makroni - pazi, da jih ne prepečeš; ne jih pečt vnaprej, ker se hitro posušijo.
3. Hazelnut marzipan macaroons oz. lešnikovi makroni z marcipanom - zelo okusni, edino malo težje sem jih iztiskala. Če jih nikakor ne moreš nabrizgat, dodaj masi še malo tekočine(rum npr).
4. Amaretti
5. Kikiriki keksi
6. Mandljevo-pistacijevi keksi s kardamomom
7. Cimetove zvezde
8. Kokosovi kolački brez moke
9. Lucini medenjaki - ti medenjaki vsebujejo koruzno moko

To je par predlogov z moje strani, če pa iščeš kak specifičen recept, povej, bomo našli..

0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 16:47
Povezava do prispevka
Samo mini pripomba k zadnjemu receptu - koruzna moka, ki se jo kupi v trgovini, ni niti približno primerna za ljudi, ki ne smejo uživati glutena. Enako velja za kakšno iz 'domačih mlinov', ker v istih mlinih običajno meljejo tudi pšenico in je veliko "sledi" (če ni pšenična moka celo namerno primešana zraven).


Sicer pa ja, pomoje tudi ne bi smelo biti nič hudo narobe, če v svojih dosedanjih receptih samo zamenjaš moko z BG mešanico Smile
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 18:12
Povezava do prispevka
Iza me veseli, da sem ti lahko pomagala. Smile
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2011 18:15
Povezava do prispevka
Ja, problem je v tem, ker vse vrste žit meljejo v istem mlinu in je potem tudi moka brezglutenskih žitaric kontaminirana z glutenom. Zato tisti, ki imate hudo alergijo ali celiakijo, kupujte samo izdelke označene z ''brez glutena''. Sicer pa jaz sploh ne kupujem v ''navadnih'' trgovinah teh izdelkov ampak samo v specializiranih prodajalnah.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 59 od 67
Pojdi na stran 54 , 55 , 56 , 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!