Uf, sem potem čisto pozabila na tole: torej, ker ni bilo odgovora, sem uporabila kislo smetano in so bili super, res krasni.

Cela obara je bila krasna (kljub temu, da ne maram kuhanja, dobro kuham).
Priredila sem jo pa takole:
- 1,5 kg zajčjega mesa s kostmi (in po želji z drobovino) - bio pusto goveje meso
- korenje + grah (oboje bio)
- pol čebule - 2 veliki čebuli za polovično količino obare (čebula se mi zdi osnova vsake kuhinje in se mi je zdelo, da tako malo čebule ne bi bilo dovolj okusno, zato sem jo dala veliko več in je bilo super)
- olje
- belo vino - rdeče vino (doma je bila samo Modra Frankinja
)
- šopek peteršilja (lahko s korenino)
- lovor
- timijan
- poper - kajenski poper
- sol
Sestavine za žličnike:
- 2 jajci - 1 jajce
- moka - bio polnozrnata pirina
- skuta - kisla smetana
P.S. Aja, pa žličnike sem skuhala v obari, ne vidim potrebe/razloga za kuhanje posebej, se samo dodatna posoda umaže (kar tudi ni ekološko, če izvzamemo praktični vidik).

Kot že rečeno, je bila kljub 'priredbi' obara zelo dobra.

Nazadnje urejeno 12. okt 2010 21:33; skupaj popravljeno 1 krat